Sci-fi voz z inej galaxie

12.05.2024 00:00

Hyundai Kona

 

V roku 2023 predstavil Hyundai druhú generáciu modelu Kona. Už pri prvom pohľade naň zaujme jeho futuristický dizajn. Predná maska s charakteristickými LED svetlami a ostrými líniami dodáva vozidlu športový vzhľad. Mimochodom spredu zaujme jasne svietiaci LED pás denného svietenia, ktorý opticky celé auto rozšíri. Pričom hlavné a diaľkové svetlomety sú umiestnéné nižšie a zapracované do nárazníka. Vzadu je ďalší červený svetelný pás a spolu s ďalšími detailami karosérie spojenými s dvojfarebnou kombináciou máte pocit, že pred sebou vidíte nejaký futuristický voz zo scifi filmu. 

 

Okrem dizajnu nová Kona narástla oproti predošlej verzii aj rozmerovo, takže pôsobí mohutnejšie. Má vysokú svetlú výšku, ktorá v spojení so 17-palcovými diskami a vysokoprofilovými pneumatikami pomáha pri prekonávaní obrubníkov v meste alebo jazdy mimo ciest. O pohon sa stará jednolitrový motor, ktorý v kombinácii so 7-stupňovou automatickou prevodovkou je dokonalý partner do mesta alebo aj na okresky, pričom spotreba sa ustálila na priateľných 7,5 litra na 100 kilometrov. Vo vnútri ponúka dostatok miesta pre cestujúcich vpredu aj vzadu, vďaka svojmu rázvoru 2600 mm nebudú pociťovať ľudia vzadu nedostatok priestoru na nohy. 

 

Okrem toho ponúka aj veľké množstvo rôznych odkladacích priestorov. Digitálna prístrojová doska Supervision s 12,3" TFT LCD displejom ponúka vodičovi všetky potrebné informácie, ani s konektivitou s mobilným telefónom neboli žiadne problémy. Jedinú vec, ktorú by som vytkol, bolo neustále pípanie, ktoré upozorňovalo na prekročenie rýchlosti, vybočenie z jazdného pruhu alebo nesústredenie sa (na stĺpiku riadenia je kamera sledujúca vodiča). Dajú sa síce vypnúť, ale po opätovnom naštartovaní sú tieto upozornenia znovu aktívne. Hyundai týmto modelom ponúka SUV, ktoré sa dá používať každodenne a vďaka vyššiemu posedu sa ľahko doň nastupuje alebo vystupuje

 

 

Počet valcov

3

Zdvihový objem motora cm3

999

Prevodovka

7-stupňová automatická

Výkon (kW/ot) 

88/6000

Krútiaci moment (NM-ot)

200/2000-3500

Maximálna rýchlosť (km/h)

180

Cena od

27490 eur

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode