SAMSUNG a SEAT- perfektné spojenie

04.03.2015 16:05


⦁    Prvé automobily SEAT „powered by SAMSUNG“ budú na cestách už v lete 2015
⦁    Premiéra novej aplikácie SEAT ConnectApp – nahlas číta správy siete Twitter, záznamy na Facebooku a emaily z vodičovho smartfónu počas jazdy

 

 SAMSUNG a SEAT podpísali dohodu o vývoji technologických riešení, ktoré zabezpečia dokonalú konektivitu v celom modelovom programe značky SEAT. Výsledky sa prejavia v najbližších mesiacoch, kedy bude uvedený na trh nový modelový rad SEAT vybavený novými technologickými funkciami, umožňujúcimi pripojenie a využívanie vodičovho smartfónu. Postupne budú tieto funkcie zavedené aj do ostatných modelov značky SEAT.

Na základe ďalších ustanovení dohody bude SAMSUNG dodávať značke SEAT základný softvér na vývoj vlastných automobilových aplikácií, ktoré sa budú dať ovládať z mobilných prístrojov SAMSUNG.

Tieto vozidlá budú vybavené technológiou MirrorLink a systémom infotainmentu, ktorý bude prepojený s koncovými zariadeniami SAMSUNG prostredníctvom aplikácií vyvinutých značkou SEAT. MirrorLink je odpoveďou značky SEAT na požiadavky konektivity medzi vozidlom a mobilným zariadením. Obsah smartfónu sa zobrazuje („zrkadlí“) na monitore systému infotainmentu vozidla bezpečným spôsobom, ktorý nerozptyľuje pozornosť vodiča a umožňuje mu využívať aplikácie bez odpútania pohľadu od cesty pred sebou.

Koncové zariadenie, aplikácie a systém infotainmentu vozidla sú hlavnými prvkami konektivity na báze štandardu MirrorLink. K tomu sa môžu pridať zariadenia, ktoré sa dajú nosiť na tele (napr. hodinky smartwatch), na podporu ďalších funkcií. Táto dohoda so spoločnosťou SAMSUNG sa vzťahuje na všetkých 75 trhov, na ktorých sa predávajú automobily SEAT.

Ako povedal Rick Segal, viceprezident Enterprise Business Team, IT & Mobile Communications Division spoločnosti Samsung Electronics „SAMSUNG je veľmi rád, že môže oznámiť túto dohodu na Mobile World Congress v Barcelone – domovskom meste značky SEAT. Zmyslom dohody je spojiť sily obidvoch značiek na vývoj bezpečných technológií, ktoré zjednodušia život zákazníkom. Cieľom je zabezpečiť zákazníkom trvalú konektivitu. Od tejto dohody so značkou SEAT si veľa sľubujeme.“

Jürgen Stackmann, predseda predstavenstva SEAT SA, povedal: „V roku  2015 naplno vstúpime do internetu vecí (Internet of Things) so 6 miliardami zariadení pripojených k internetu. Jedným z hlavných cieľov SEAT je spĺňať nové požiadavky a očakávania zákazníkov značky. Na dosiahnutie tohto cieľa chceme zvýšiť konkurencieschopnosť značky SEAT. Pre nás je  SAMSUNG ideálnym partnerom pre tieto nové globálne výzvy.”
 
SAMSUNG a SEAT- najnovšie technológie integrácie do vozidla a koncepcie pre budúcnosť
Obidve spoločnosti sa zúčastňujú na veľtrhu mobilnej komunikácie Mobile World Congress, najväčšom podujatí tohto druhu na svete, ktorý sa koná v Barcelone, domovskom meste SEAT.

V Expozícii SAMSUNG Business Showcase v hale 8.1 je vystavený SEAT Leon vybavený aplikáciami pre smartóny SAMSUNG, ktoré budú o niekoľko mesiacov k dispozícii v nových vozidlách SEAT. Expozícia prezentuje aj koncepcie pre budúcnosť, na ktorých pracujú obidve značky.

Návštevníci budú môcť v expozícii vidieť napríklad:  

⦁    Ako nastaviť náladové osvetlenie vozidla, automatickú klimatizáciu climatronic, favorizovanú hudbu a dokonca aj uvítaciu správu pri nastúpení do vozidla pomocou smartfónu
⦁    Ako odomknúť a zamknúť dvere automobilu SEAT pomocou hodiniek smartwatch
⦁    Ako funguje nová aplikácia SEAT ConnectApp, ktorá prispieva k úspore paliva, bezpečnosti a produktivity (čítanie a písanie emailov) a zvýšeniu pôžitku z jazdy, napríklad vďaka interakcii s dátami vozidla. Môže dokonca aj skontrolovať tep vodiča a monitorovať ,ako ho ovplyvňuje vzrušenie z jazdy v automobile SEAT.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode