S vetrom o preteky

13.05.2018 20:44

Seat Leon aj v bielej farbe pôsobí sviežo, atraktívne a emočne, ale pri tejto značke sme na emócie vždy zvyknutí, pretože španielský temperament sa tu nezapre. Full LED svetlomety dodávajú šmrnc a sú to ozajstné dizajnové ikony, ktoré k tomuto modelu jednoznačne patria. Vo veľkom štýle s výbavou XCELLENCE v novom modeli SEAT Leon máte jedinečný zážitok z jazdy spojený s komfortom a bezpečnosťou.

A teraz nastúpme s bezkľúčovým prístupom do priestranného interiéru, kde nás uvítajú príjemné a pohodlné čalunené sedadlá a po nasadnutí sa venujeme palubovke, ktorá je vytvorená pre vodiča absolútne dokonale. Osvetlená konzola vodiča a ergonomický dizajn vám ponúka pohodlné ovládanie všetkých systémov a funkcií vozidla a vašim spolucestujúcim maximálny komfort na zadných sedadlách. Dajte každej jazde farbu a prostredníctvom ambientného osvetlenia si vytvorte prostredie, v ktorom sa budete cítiť čo najpríjemnejšie. Aj inteligentné technológie tu nájdete v podobe priehradky na indukčné nabíjanie. Ak sa vám napríklad vybije batéria v iPhone alebo smartfone, môžete využiť bezkáblové nabíjanie.

Bezpečne sa budete cítiť vďaka technickým systémom, ako sú napríklad systém rozpoznania chodcov a asistent pre jazdu v dopravnej zápche. Všetko, čo potrebujete k tomu, aby ste boli pokojný počas každej jazdy. Asistent pre jazdu v dopravnej zápche odhadne vzdialenosť k vozidlu pred vami a reguluje zrýchlenie a spomalenie vozidla. Motor 1.4 TSI je v Leone kombinovaný s automatom a bol svižný v meste i na diaľnici, pretože 150 koní dalo riadny cval! Zrýchlenie bolo okamžité a v mestských kolónach sme si to užívali s pokojom a nadmerným pohodlím. Pri parkovaní nás doprevádzali zadné parkovacie senzory, ktoré boli na chlp presné...

Podvozok bol síce tuhší, ale v kombinácii so sviežim motorom s veľa koňmi pod kapotou sme jazdili akoby s vetrom o preteky! Hlavne serpentýnami a prírodou naokolo, ktorá sa vám mihala periférnym videním, takže romantika za volantom bola dokonalá...a my sme si s leonom užili jazdu ako sa patrí.

Text a foto: Alena Chorvátová

Seat Leon 5D XCELENCE 1,4 TSI ACT, 6-G 110 kW/150k  
Zdvihový objem cm3 1395
Max. výkon v kW (k) pri 1/min 110 (150)/5000-6000
Max. krútiaci moment v Nm pri 1/min 250/1500-3500
Maximálna rýchlosť v km/h 215
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 8,0
Spotreba mesto/mimo/kombi (l/100km) 5,9/4,3/4,9
Cenníková verzia s DPH 22 418 €

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode