S JIMNY DO TERÉNU

19.07.2012 18:25

Najnovšie terénne Suzuki Jimny 4x4 dostalo agresívnejší a príťažlivejší vzhľad. Novú kapotu doplňuje robustný predný nárazník na ktorý nadväzujú dynamické kontúry a dva mriežkované veľké otvory. Karoséria vyrábaná výlučne v Japonsku (spĺňa aj prísne európske predpisy na ochranu chodcov) je k dispozícii v siedmich farbách, vrátane novej modrej metalízy (Breeze Blue Metallic). Prepracovaný stiling a rozšírená výbava interiéru, vrátane novo tvarovaných opierok hlavy, zvyšujú komfort  jazdy.

Súčasné terénne Jimny je výsledkom vyše štyridsaťročného zdokonaľovania od uvedenia prvej japonskej štvorkolky (Jimny 360) v roku 1970. Najnovšie štvormiestne Jimny má celokovovú karosériu a troje dverí na centrálne zamykanie. Poháňa ho benzínový 16-ventilový štvorvalec 1,328 litra (62,5 kW/85 k) s päťstupňovou prevodovkou. Na prejazd terénu využíva svetlú výšku 190 mm, zapínateľný pohon štyroch kolies spolu s redukčnou prevodovkou a zadnou uzávierkou diferenciálu. Vozidlo obsahuje najmodernejšie bezpečnostné technológie vrátane ABS i airbagov. Oproti predošlému modelu má nižšiu spotrebu paliva a to v meste 8,9; mimo mesta 6,0; kombinovanú 7,1 litra na 100 km (pri manuálnej prevodovke).

Pragmaticky, funkčne vyhotovené Jimny stále patrí medzi vozidlá s najvyššou priechodnosťou terénom. Zvládne všetko od rekreačnej jazdy až po náročný terén v horách a na snehu. Tak ako prvý, i najnovší model Jimny získal typický dizajn, robustnú konštrukciu, spoľahlivosť a dlhú životnosť. Ako relatívne široko dostupný offroad si pritom dobre udržiava aj svoju hodnotu pri spätnom odpredaji.

Za štyridsať rokov výroby bolo vo svete dodaných cez 2,5 milióna terénnych Suzuki Jimny. V apríli roku 2007 zdolal tento offroad (upravený) nadmorskú výšku 6 688 metrov a zapísal sa  do Guinnessovej knihy rekordov. Na Slovensku sa Jimny pre svoje vlastnosti tiež používa vo firemnej sfére, v oblasti energetiky, stavebníctva, či pôdohospodárstva. Obľúbené je medzi poľovníkmi, rybármi a všetkými, ktorí si chcú vychutnať najmä jazdu v teréne.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode