Rýchly recept: MEDOVÝ BÔČIK s batátovým pyré!

08.11.2019 07:40

Chladnejšie dni si žiadajú príjemný dni strávené pod dekou, s knihou v ruke či horúcou čokoládou. Náladu rozhodne zlepší aj dobré jedlo. Tento recept na medový bôčik musíte skúsiť.

INGREDIENCIE:

4 hrubšie plátky Lahôdkového plneného boku Mecom

0,5 dcl oleja

100 ml smotany na šľahanie

2 polievkové lyžice medu

3 polievkové lyžice masla

1 rozmixovaná cibuľa

2 ks batátov (sladkých zemiakov)

2 ks zemiakov

100 ml smotany na šľahanie

mletá červená paprika

soľ

 

Postup

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame dohromady, dáme do misky, pridáme v celku lahôdkový bok a necháme marinovať do druhého dňa. Potom bok nakrájame na hrubšie plátky, ktoré dáme opiecť na rozohriatu panvicu.

Medzitým pripravíme batátové pyré. Očistené batáty a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na 10 minút variť. Potom ich necháme trochu vychladnúť, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Môžeme podávať spolu s opečenou cibuľkou.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode