Rýchle parkovanie za nákupmi

27.11.2012 16:24

Nová verzia Hyundai i20 sa svojim vynoveným vzhľadom stala ešte väčšou konkurenciou pre stále najpopulárnejšiu Škodu Fabia. Je vidieť, že kórejci sa snažia a naozaj kladný výsledok idvadsiatky stojí za to. Jeho výroba je prevádzkovaná v Turecku.

Dizajn bol prepracovaný v novom štýle "fluidic sculpture". Modernizácia zasiahla hlavne predok, kde boli prevzaté niektoré prvky z väčšieho brata i30 a to hlavne tvar hmloviek a LED svetlá pre denné svietenie. Vynovený je aj tvar zadných svetiel a nárazníka. Celkovo auto pôsobí vačšie a dospelejšie. Príjemná bola aj svetlo modrá metalíza, ktorá budila zaslúženú pozornosť okoloidúcich.

Čo sa týka kabíny, poteší svojim jednoduchým ale moderným designom. Použité plasty sú síce o niečo kvalitnejšie, ako u predchodcu, ale na poklep dosť hlučné. Príjemné je modré podsvietenie prístrojových budíkov a výškovo nastaviteľné sedadlo, čo v tejto triede nie je obvyklé. Nedostatkom miesta netrpia ani cestujúci vzadu. Praktické je aj viacero odkadacích priestorov na peňaženku alebo telefón.

Testovaný motor o objeme 1,2 litra a výkone 63 kW zaslúži pochvalu. Napriek malému objemu, je prekvapivo dynamický a poradí si na dialnici aj s väčšími protivníkmi. Slušná je aj spotreba, ktorá sa nám darila udržiavať do 6 litrov na 100 km, ale pri ekonomickej jazde môže ísť až pod 5 litrov. Chod 5-stupňovej manuálnej prevodovky bol slušný a naozaj sa ňou veľmi dobre radilo.

Nezabudnime na skvelé a rýchle parkovanie hocikde v meste, podzemnej garáži, alebo keď úporne hľadate pred vaším domom parkovacie miesto. Vtedy rozmery auta pomôžu k dobrému zaparkovaniu.

Podvozok je sice trosku tvrdší, ale zostáva stabilný aj pri rýchlejšom prejazde zákrut.

Veľkou výhodou je päťhviezdičková bezpečnosť EURO NCAP a slušná štandardná výbava, v ktorej nechýba ani ABS a stabilizačný systém ESP. Výborná je aj záruka na 5 rokov bez obmedzenia kilometrov.

Pre umiestnenie autosedačky vpredu je čelný airbag spolujazdca vypínateľný, čo v mnohých autách chýba. Jednoducho tento model sa vydaril a naozaj za dobrú cenu dostanete vemi dobré auto.

 

Značka a model Hyundai i20
Motor 1.2i
Stupeň výbavy Comfort
Zdvihový objem motora 1248
Uloženie / počet valcov R/4
Max. výkon (kW) pri ot. (min-1) 62,5/6000
Prevodovka 5-stupňová manuálna
Max. rýchlosť (km/hod) 168
Zrýchlenie z 0 na 100 km/hod (s) 12,7
Priemerná spotreba (l/100 km) 4,9
Pohotovostná hmotnosť (kg) 970
Dĺžka (mm) 3995
Šírka (mm) 1710
Výška (mm) 1490
Objem batožinového priestoru (l/VDA) 295/1060
Cena modelu bez príplatkov (€) 10.990

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode