Rýchla nákupná taška

28.12.2011 12:39

Daniel Dangl – vyštudovaný herec, ktorý začínal v divadlách v Prešove, Košiciach a neskôr zakotvil v Bratislave (GUnaGU). Momentálne účinkuje v STV v populárnej relácii SOS, kde sa podieľa aj scénáristicky. Je skvelým moderátorom, zabávačom a dabingovým hercom.

Väčšina divákov Vás pozná ako večne usmiateho herca, ale menej ako scénaristu. Kde beriete inšpiráciu?
Na každom kroku, či už doma napr. pri televízií alebo vonku medzi ľuďmi. Všade, kde sa len dá. Som typ človeka s pozitívnym myslením a optimizmom. Asi som to dostal do vienka a už je na mne, či to budem ďalej rozvíjať. Netrápim sa nad nepodstatnými vecami, lebo život je niečom inom.

Dostali ste ponuky aj z iných televízií?
Áno. Robil som súťaž „Miss“ pre Markízu a iné. Vždy sa nájdu ponuky, ktoré zaujmú a ja sa im nevyhýbam. Mám rozpracované projekty, ktoré ma vyťažia viac než dosť.

Máte pre našich čitateľov aj niečo vtipné z natáčania?
Ste motoristický časopis a ja si spomínam na jednu príhodu s požičaným autom od sponzora relácie na natáčanie. Bolo to v zime a mnohí, ktorí ma poznajú ako adrenalínového Dangla vedia, že milujem šmyky s autom. Tak som sa odhodlal aj na hodiny a veľmi sa mi to páčilo. Po bláznivej jazde sme nevedeli nájsť kameramana. Nakoniec sme ho videli prichádzať od smetných košov. Musel si ísť uľaviť a nebolo mu veľmi do reči. (smiech)

Je to pravda, že ste jazdili preteky do vrchu?
S Presskamom som 2x jazdil Fábiacup na Pezinskej Babe a na Jankovom Vŕšku. Nemôžem sa považovať za super pretekára, ale aj do budúcnosti si rád zajazdím, keď ma niekto osloví.

Na čom zaujímavom ste si mohli zajazdiť?
V Amerike som jazdil na obrovskom Tracku. To je hotová zbraň hromadného ničenia. Dozadu pomaly nič nevidíte a ten volant je veľmi veľký a ťažko uchopiteľný. Ináč si robím jachtársky kurz a láka ma aj pilotný preukaz!

Akí sú Američania šoféri?
Američania nemajú problém piť za volantom. Dajú si jedno, dve pivká. Konkrétne v Chicagu nemajú s tým problém. Ak ich zastavia policajti, tak musia prejsť po čiare a všetko je o.k. Ak neprejdú, zaplatia pokutu. Dokonca jazdia bez vodičákov. To isté platí, že policajti im dajú pokutu alebo ich zavrú na jednu noc a na druhý deň ich pustia. Je to tam liberálnejšie. Nemajú problém s parkovaním veľkých áut ako u nás. Oni to majú dokonca v zákone, že každý dom alebo bytovka musia mať zabezpečené parkovacie miesta. U nás nie sme na to pripravení, pretože sa stavia veľa bytov, ale parkovacích miest je stále málo.
   
Čo chýba na našich cestách?
Úcta k chodcom. Akonáhle zbadám mamičku s kočíkom alebo chodca v momente zastavím. Napriek tomu, že som rýchly šofér. Tolerantnosť chýba našim vodičom.

Ako sa Vám jazdilo na testovanom Renaulte Twingo GT  1,2 TCE?
Je to typycky ženské auto do mesta. Celkový vzhľad auta je športovo ladený. Červená farba mu pristane v kontraste so striebornými efektnými spätnými zrkadlami a zadným spojlerom. Vo vnútri sa mi páčia vyvýšené moderné digitálne prístroje. Otáčkomerom priamo pred vodičom pripomína Twingo GT ozajstné športové autá. Použité plásty sú na môj vkus tvrdšie, ale autu v tejto triede stačia. Preraďovanie bolo presné a ľahké. Najviac zo všetkého oceňujem na také malé auto, veľký priestor nielen vpredu, ale aj vzadu. Možno je tým ukrátený batožinový priestor. Motor je tichý a pri akcelerácii cítiť, že sa pod kapotou ukrýva 100 koní podporou turba. V zátačkách to veľmi dobre sedí. Na 1,2 motor vyzdvihnem úspornosť, ktorú uvítajú vodiči často tankujúci na čerpacích staniciach. Táto rýchla nákupná taška by sa určite páčila aj mojej skvelej manželke.  

Text: Alena Chorvatová
Foto: autorka
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode