Rozkošné mini autíčko

27.12.2014 18:43

Mladá talentovaná herečka Dominika Žiaranová nám porozprávala ako rada relaxuje za volantom a prezradí svoje pocity z jazdy Peugeota 108

Dominika, ste mladá žena, ktorá má život pred sebou a verím, že aj skvelú hereckú kariéru, ktorá vás odštartuje po skončení herectva.

Ako to u vás s tým herectvom začalo a prezraďte, aké máte plány do budúcnosti?

Začalo to recitačnými súťažami, navštevovaním rozhlasovej družiny, začala som pracovať v rozhlase aj v dabingu. Bol to taký sen od malička. Teraz som v bakalárskom ročníku a potom ešte dva roky. Čo bude ďalej, to sa uvidí, zatiaľ o tom nerozmýšľam. V podstate vždy slobodne niekam idem a ono sa to ukáže samo, kde zakotvím.

Ozaj, do diváckeho povedomia ste mali príležitosť aj cez televízne obrazovky?

Navštevovala som hodiny herectva v divadle LUDUS, kde som sa objavila v menších inscenáciách a v teenagerskom veku som získala aj vedľajšie úlohy v slovenských televíznych seriáloch. Pred školou som si zahrala v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade takú epizódnu postavu, aj v Druhom dychu a zahrala som si aj v seriáli Doktori.

Ak by som sa vás teraz opýtala z iného súdka, tak nám prezradíte, či už šoférujete a aká ste vodička?

Šoférujem tri roky a jazdím asi tak pokojne, sem tam dynamicky, keď treba, ale snažím sa dodržiavať predpisy, lebo nemám zbytočné peniaze na pokuty.

Na akom aute zbierate jazdné skúsenosti?

Je to rodinné červené Daewoo Lanos, na ktorom nemám ani posilovač riadenia a napriek tomu to auto je úžasné. Výborné jazdí, som zvyknutá na spojku a na všetko, som s tým autom zžitá. Jazdím na ňom ja, moje dve sestry a mamina.

Okrem auta, na akom inom dopravnom prostriedku zvyknete ešte relaxovať?

Mám rada motokáry a keď mám čas a nemám školu, tak si rada zajazdím. Je to taký adrenalínový relax, ktorý ma baví.

Aj v aute relaxujete?

Určite. Nahlas počúvam hudbu, ale nemám až také dobré a kvalitné repráky,  tak „basy“, ktoré ľúbim sú omnoho hlučnejšie ako by som chcela. Spievam si piesne, mávam ručičkou za volantom a moji spolužiaci sa na mne dosť zabávajú. A čo ešte robím za volantom? Tak to vám neprezradím...

...ale no, povedzte?

Fajčím za volantom, ale pri otvorenom okne.

Mali ste takú skúsenosť, že ste si nenašli auto na parkovisku?

Veru, odtiahli mi auto z Palisád do Petržálky a nebolo to veľmi príjemný zážitok.

Nemáte problém jazdiť dlhé trasy doma alebo niekde v zahraničí?

Šoférovala som z Chorvátska a potom sme boli s jedným predstavením v Taliansku, tak som mala možnosť si zajazdiť po Taliansku. Bolo to výborné, krásna príroda, perfektné diaľnice, ale mám rada aj zákruty a baviť sa na cestách a pri tom jazdiť. Milujem jazdenie.

Ako každá žena nemáte sem tam problém s parkovaním?

S čerstvým vodičákom som zaparkovala v jednom nemenovanom obchodnom dome a a po nakupovaní som si sadla do nášho auta a chcela som vyparkovať. Pozrela do ľavého spätného zrkadla, ale do druhého som sa nepozrela, kde stál veľký sĺp. Vytočila som to a začala cúvať. Odrazila som si pravú blikačku a spravila obrovskú preliačinu. Dnes som už našťastie vycvičená aj bez posilovača riadenia a dávam to myslím s veľkým prehľadom. Toto však boli moje začiatky.

Práve preto ma to zaujíma, lebo ste si vyskúšali mestské autíčko vhodné aj na parkovanie a hlavne jazdenie po meste a to je nový model Peugeot 108. Ako sa vám páčil?

Rozkošné obratné mini autíčko vyzdobené módnymi doplnkami! Fialové a tie pasikové späťáky sú ozaj veselé. A sedenie bolo pohodlné, opierky, z boku sedadla ma to držalo, pevne som to cítila v zákrutách. Štartovanie gombíkom na prehľadnej palubovke bolo naozaj praktické, že kľúč z kabelky alebo z kabáta nemusím vôbec vyberať. Super to reagovalo a čipom na vonkajších dverach to rýchlo otváralo aj zatváralo. Páčili sa mi vpredu odkladacie priestory aj na kávu a iné praktické doplnky, ktoré nejedna žena ocení. Prekvapil ma veľký priestor nad hlavou, že mysleli aj na vysoké ženy. Cúvacia kamera, asistent rozjazdu do kopca a multimediálny systém, ktorý komunikuje so smartfónom je super vec pre moderné ženy. Bohatou výbavou Peugeot poteší nejednu ženu. A benzínový motor na jednadvojku ťahal dobre na rovnej ceste aj v kopci. Sto-osmička bola TOP a verím, že veľa žien zaujme po každej stránke.

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode