Romantická Júlia

15.04.2013 13:57

Mirka Drínová si zajazdila na automate trojdverového modelu Hyundai i30

Mirka, málokto vás pozná, že ste muzikálová herečka, ktorá na Novej scéne pôsobí  desať rokov. Skôr vás poznajú po hlase, ktorý je známy z dabingov. Kde vás diváci môžu ešte vidieť?

 Od malička som chodila na súťaže v speve a recitácii. Neskôr som skončila konzervatórium, odbor hudobno-dramatický. Na Novej scéne som začala hrať už v treťom ročníku. Začalo to maličkou postavou bláznivého dievčaťa na psychiatrii v hre Nemocnica na pokraji... Hriešny tanec v divadle Aréna bol môj prvý muzikál, režíroval ho Janko Ďurovčík. Potom som bola obsadená do muzikálu Na skle maľované, ktorý sa hral na Novej scéne. A tu som zakotvila. Okrem muzikálov, dabujem. Objavila som sa aj v pár častiach seriálu Panelák a v Ordinácii v Ružovej záhrade. Momentálne sme čerstvo odpremierovali muzikál Rómeo a Júlia.

Režisér Janko Ďurovčík si vybral tri typy Júlii: vás, Nelu Pociskovú a Romanu Dang Van. Každá ste iná, ale asi každej sa splnil sen hrať Júliu...

Pamätám si ako mi asi pred 8 rokmi pustila Mirka Partlová muzikál Rómeo a Júlia...odvtedy som túžila raz si zahrať Júliu...a dúfala som že raz sa to bude hrať aj na Slovensku, ale roky plynuli a už som ani nedúfala a zrazu bol vypísaný konkurz do tohto muzikálu. Bol náročný a zišlo sa na ňom veľmi veľa talentovaných ľudí. Preto som nesmierne vďačná, že sa mi to podarilo a môžem hrať svoju vysnenú rolu.

Mirka, na čom jazdíte v súkromí?

Mám Peugeot 106, ale stále na ňom treba niečo vymieňať, lebo je už je to staršie autíčko. Má už dosť veľa najazdených kilometrov. Rada by som ho potom posunula mojej sestre, aby sa na ňom tiež naučila jazdiť, tak ako ja.

Čo nemáte rada vy osobne na cestách?

Arogantných šoférov. Nič špeciálne, ale keď vidím, že niektorí z vodičov nebezpečne myšičkuje , predbieha.... To ma vie rozčúliť. Niektorý vodiči sú zase nedočkaví. Moje auto sa rozbieha pomalšie, neviem vyštartovať z 0 na 100 za sekundu, tak ako si to ten za mnou predstavuje! Taktiež nemám rada traktor v kolóne predo mnou, ja musím predbiehať, lebo zozadu ma tlačia a ja sa dostávam do stresu. V mojich začiatkoch šoférovania, keď na mňa trúbili, tak mi to občas aj skapalo, tak som si povedala, máš čo si chcel... Kamoška mi raz povedala, že každý sa snaží robiť všetko najlepšie ako vie , a treba mu dať čas ako mne, aby som sa pohla. Musíme byť k sebe viac tolerantní.

Čo máš rada a spôsobuje ti radosť?

Mám rada, keď chytám na križovatkách samé zelené a keď sú prázdne cesty. Spievam si za volantom a trošku si aj tancujem, samozrejme v rámci bezpečnosti.

A dlhé trasy nerobia problém?

Nie som „ dlhotraťový“ šofér, jazdím domov za rodičmi len na trase Bratislava - Modra. Jednu robotu som mala v Prahe a hovorím si: „hecnem sa a idem?“ Zvíťazil zrelý úsudok, že to nebudem riskovať, keď nemám takú vodičskú prax. Sadla som na vlak a išla viac menej relaxačne. Čitkala som si a užívala jazdu. Verím však, že raz sa odhodlám aj autom.

Motorky máš rada?

Pred motorkami mám rešpekt ani len na Babetu nesadnem. Cítim sa na motorke nechránená. Verím radšej bicyklu.

Policajti ťa občas zastavia?

Zatiaľ len 2x. Večer, keď som viezla opitého priateľa z divadla ma zastavili a opýtali sa ma: "Slečna vodička budeme fúkať?"Ja som im povedala, že ja vám nafúkam, ale tomuto dajte! Nech viem koľko toho vypil! Sa smiali a pustili nás a ani som nefúkala. Skontrolovali autíčko, papiere a pustili ma. Nikdy som ešte nefúkala. Druhýkrát ma zastavili, keď som išla do dabingu do Petržalky. Bola krásna slnečná nedeľa, išla som pomaly v predstihu po moste Apollo a ako sa schádza, tak tam ma namerali. Zozadu sa na mňa lepil jeden vodič a zrazu ma zastavili, on samozrejme prefrčal a ja som dostala pokutu.

Neviete zjednávať?

Bohužiaľ neviem. Ale mala by som sa to naučiť.

Kde sa vám nepáčilo ako jazdia vodiči?

Bola som vyšokovaná, že v Grécku, kde sú úzke cesty a vodiči jazdia ako blázni si do zákruty trúbia, aby človek z druhého smeru očakával rútiace sa auto.

Aký máte Mirka  automobilový sen?

 Mini Cooper alebo Fiat 500 Cabrio. Malé, milé autíčka, s ktorými sa dá ľahko zaparkovať. 

Konečne už máme teplo, používate klímu v aute?

V mojom aute klímu nemám, ale ani ju nemám príliš v obľube, len tak na jemno, kvôli hlasivkám. Spevákom to nerobí dobre.

Ako sa „Júlii“ páčil trojdverový „Rómeo“ -   Hyundai i 30 1,6 CRDi s automatickou prevodovkou?

No Rómeo sa mi páčil aj v tejto podobe. Musím povedať, že nemám prax s automatom, hoci som ho šoférovala pred rokom a to len jednu jazdu.  Asi by som si zvykla, je to príjemné, že vodič môže viac sledovať premávku a v kolóne nemá problém s riadením a neustálym preraďovaním. Nôžku mám stále opretú, jednoducho si oddychuje. Je to super!  Ani som si neuvedomovala, že som presedlala do iného modelu ako je môj. I30-tka je taká ženská a mne sa páči zvonku aj zvnútra. Príjemne sa drží volant a prepínanie autorádia na volante je tiež praktické. Všetko tu ladí v takej harmónii a vkusná je aj čierno-strieborná kombinácia doplnkov na palubnej doske, ktorá je dosť veľká a prehľadná. Veľa praktických odkladacích priečinkov na drobností je tiež pre každú ženu veľké pozitívum. Nemám tu stiesnený pocit, práve naopak, aj vzadu sa „uvelebia“ tri dospelé osoby. Možno len nastupovanie cez predné dvere nemusí každému vyhovovať, ale aj na to sa dá zvyknúť. Kombinácia čalúnenia s kožou je na dotyk príjemná a teda materiály sú vhodne zvolené. Veľmi dobre sa mi sedelo, v zákrutách ma nevykláňalo, a to som určite odjazdila dosť veľa kilometrov mimo Bratislavy. Kufor bol priestranný, veď som sa tam celá zmestila!  Naftový motor bol tichý, ale keď bolo treba, tak som sa nebála ani predbiehať. Zrýchlenie to malo výborné. Trojdverová i30-tka je určite vhodná pre mladé aktívne Júlie, ale aj pre mnohých Rómeov, ktorí sa chcú dostať čo najrýchlejšie z bodu A do bodu B. Som rada, že som si mohla vyskúšať skvelý model auta.

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode