Romana Ljubasová: „Najväčšou slobodou človeka je mať možnosť kedykoľvek a na čokoľvek zmeniť názor.“

25.11.2016 15:43

Romana Ljubasová: „Najväčšou slobodou človeka je mať možnosť kedykoľvek a na čokoľvek zmeniť názor.“

Romana Ljubasová, špecialistka na odškodňovanie autonehôd a úspešná podnikateľka, pôsobiaca najmä v susedných Čechách, je v skutočnosti vyštudovaná zdravotná sestra. Jej príbeh je dôkazom toho, že pokiaľ máte to správne odhodlanie a motiváciu, ísť za svojim snom sa skutočne dá.

 

Od zdravotnej sestričky k veľkému úspechu.

Romana Ljubasová vždy snívala o štúdiu práva. Osud to však zariadil tak, že sa stala zdravotníčkou. Ako večná optimistka opustila školské lavice plná ideálov a chuti zmeniť svet k lepšiemu. Vpred ju vždy hnala práve túžba pomáhať ľudom. Po nástupe do nemocnice ju však odradila neochota kolegov zmeniť čokoľvek zo zabehnutých postupov. Do práce prichádzala odhodlaná rozdať sa, a odchádzala plná rozčarovania a sklamania. Po dezilúzii z českého zdravotníctva odišla za pracovnými skúsenosťami do Rakúska. Získala tam nielen cennú prax, ale aj presvedčenie, že v pracovnom zaradení, kde nie je priestor pre vlastný názor, nie je možné presadiť správne, nie to ešte inovatívne procesy. Krátko po návrate domov preto hľadala – a úspešne získala prácu v úplne inej oblasti, kde šéfovala naraz tímu 50 mužov. Mala len 19 rokov, a napriek tomu sa jej podarilo získať si medzi nimi rešpekt a uznanie.

 

 

Dnes je to už 16 rokov, čo pracuje v oblasti práva zameranom na náhradu škody na zdraví a odškodňovanie autonehôd, a zároveň úspešne vedie vlastnú spoločnosť.

 

Osobná skúsenosť a nespokojnosť s finančným vyrovnaním poisťovne v prípade, kedy sa vyplatilo trvať na vlastnom nároku, ju pred viac ako 16 rokmi priviedla k myšlienke venovať sa tejto problematike hlbšie. Ešte v období, kedy v tejto oblasti vládla v Čechách monopolom Česká poisťovňa, nasledovalo niekoľko úspešných prípadov, ktoré so záujmom vyriešila pre svojich známych. Vzorom pre nastavenie maximálneho odškodnenia v Českej republike bol podľa jej vlastných slov vždy najmä jej zdravý „sedliacky“ rozum, ale aj praktické skúsenosti s vybavovaním škôd v zahraničí.

Dnes sa Romana aktívne venuje presadzovaniu práva na náhradu škody vo vlastnej spoločnosti Inca agency s.r.o. Jej firma, ktorá zaujala na českom trhu stabilné miesto, sa doslova bije za práva svojich klientov, a to nielen doma v Českej republike, ale aj v iných štátoch a na cestách v zahraničí. Tvorí ju team piatich odborníkov z odboru lekárstva a práva, ktorí zdieľajú a rešpektujú rovnaké nadšenie pre dobrú vec. Romana totiž s veľkým osobným nasadením obhajuje práva ľudí, ktorí sa snažia získať finančnú kompenzáciu od poisťovní po najrôznejších zraneniach, a zastupuje poškodených pri dopravných nehodách. Tak sa jej podarilo skĺbiť celoživotnú túžbu aktívne pomáhať ľudom, ktorí si nedokázali pomôcť sami, a zároveň pracovať v právnej oblasti. Krásna a inšpiratívna žena, ktorá sa aj bez dokončeného právnického vzdelania v minulosti usilovala o uznanie medzi advokátmi, právnikmi, lekármi i samotnými poisťovňami, je dnes citovaná odbornými médiami a vo svojom odbore považovaná za špecialistku!

Pomáha ľudom ku zdraviu i kráse.

V dobe, keď je jej spoločnosť úspešne a stabilne etablovaná, sa rozhodla svoje nadšenie pre pomoc druhým posunúť ešte o kus ďalej. Zaujímavý startup jej prišiel takpovediac do cesty počas dovolenky. Práve rozhodnutie odletieť do ďalekého Thajska ju priviedlo k ďalšiemu spôsobu, ako ľuďom pomáhať ku zdraviu, aj keď úplne odlišným spôsobom. Z dovolenky v Thajsku si priviezla tamojší elixír zdravia v krabičke, a po týždňoch a mesiacoch usilovnej práce a byrokratických peripetií uviedla na trh vlastný produkt s rovnakými účinkami. Unikátny Inca Collagen, 100% čistý bioaktívny morský kolagén, ktorý je známy pre svoje širokospektrálne účinky na celkové zdravie i krásu. Prvá krabička Inca Collagenu uzrela svetlo sveta na jar v roku 2015. Už za krátku dobu si Inca Collagen vďaka svojim unikátnym vlastnostiam okamžite získal tisícky verných fanúšikov. Čo zaujímavé ešte vymyslí Romana do budúcna? Nechajme sa prekvapiť.

Viac o príbehu Romany Ljubasovej sa dočítate na www.incacollagen.sk.

www.inca-agency.cz
www.incacollagen.sk
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode