ROLLS-ROYCE POODHAĽUJE PRVÚ INDÍCIU K TAJOMNEJ ŠIFRE VOZIDLA WRAITH KRYPTOS.

21.12.2020 20:33

  • Rad vozidiel Wraith Kryptos ukrýva tajomnú šifru v jemných Bespoke detailoch vozidla
  • Rolls-Royce poodhaľuje prvú indíciu spolu s prvými odovzdanými vozidlami klientom
  • Nápis na soške “Spirit of Ecstasy” je prvým krokom na ceste za odhalením šifry
  • Klient, ktorý ako prvý dešifruje kód, obdrží jedinečnú cenu
  • Klienti môžu od februára 2021 posielať svoje riešenia prostredníctvom zabezpečenej aplikácie Whispers určenej pre majiteľov vozidiel Rolls-Royce
  • Správne riešenie šifry zostáva ukryté v trezore Generálneho riaditeľa v Home of Rolls-Royce v britskom Goodwoode

 

"Kolekcia vozidiel Wraith Kryptos je absolútne unikátna. Sú v nej ukryté kryptografické šifry, ktoré sú zahalené rúškom tajomstva. Dnes odhaľujeme prvú indíciu pre klientov, ktorí sa chystajú prebrať svoje prvé vozidlá.

Kľúčom k odhaleniu tohto kódu je soška Spirit of Ecstasy, ktorá zdobí kapotu každého motorového vozidla Rolls-Royce. Zašifrovaný nápis KRYPTOS je vyrytý okolo podstavca sošky. S touto informáciou sa môžu naši klienti vydať na ich kryptografickú dobrodružnú cestu. Prvý klient, ktorý dešifruje celú hádanku, obdrží od Rolls-Royce jedinečný darček ako uznanie za jeho mimoriadny talent!“

Torsten Müller-Ötvös, Generálny riaditeľ spoločnosti Rolls-Royce Motor Car.

Spoločnosť Rolls-Royce Motor Cars dnes odhalila prvú indíciu k svojej nedávno predstavenej kolekcii vozidiel Wraith Kryptos. Akonáhle si klienti po celom svete začnú vyzdvihovať svoje nové vozidlá z kolekcie Wraith Kryptos, môžu sa pustiť do dešifrovania tajomných správ ukrytých v prvkoch interiéru a exteriéru automobilov zo zákazkového programu Bespoke.

Každý z 50 automobilov kolekcie Wraith Kryptos, ktorá bola predstavená v júli 2020, je ozdobený šifrou vytvorenou dizajnérkou programu Bespoke, Katrin Lehmann. Tá už skôr uviedla, že nájdenie „kľúča“ je prvým krokom k rozlúšteniu šifry.

Keďže k rozlúšteniu šifry doposiaľ neprišlo, Rolls-Royce dnes prezradil, že soška “Spirit of Ecstasy” každého z vozidiel tejto tajomnej zbierky nesie zakódované slovo KRYPTOS. Rozkódovanie týchto siedmich znakov pomôže klientom na ich ceste za prelomením hádanky.

Taktiež výšivka na opierkach hlavy, tradičný monogram s dvojitým R, je súčasťou tajomnej šifry vo vnútri vozidla. Tím programu Bespoke dúfa, že tieto stopy pomôžu majiteľom vozidiel rozlúštiť ukryté tajomstvo.

 

Klienti môžu svoje priebežné úspechy pri lúštení šifry nahrávať do aplikácie Whispers, a to od februára 2021. Prvý, komu sa podarí rozlúštiť celú hádanku, bude ocenený jedinečným a prestížnym darčekom.

 

Iba dvaja ľudia v Home of Rolls-Royce v Goodwoode poznajú správne riešenie zakódovanej správy – Dizajnérka a Generálny riaditeľ. Odpoveď zostáva naďalej ukrytá v zapečatenej obálke v trezore Generálneho riaditeľa.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode