Rodinný radikál

15.01.2012 11:42

Moderný dizajn exteriéru Hondy CR-V prešiel radikálnejšou zmenou od svojho predchodcu. V kombinácii ostrých hrán s výraznými krivkami a s väčšou maskou chladiča to zbadáte na prvý pohľad. Buď láska alebo nič. V našom prípade určite to prvé. 


V interiéri SUV-čka boli navrhnuté sedadlá veľmi dobre formované, pohodlné aj na dlhé cesty a u vodiča aj elektricky nastaviteľné. Polohovateľný volant s praktickým ovládaním palubného počítača, kvalitného autorádia, telefónu a tempomatu sa dobre riadil a v rukách ste mali pocit istoty. Pohľad na dotykovú LCD obrazovku upokojoval s vedomím, že pozeráte na navigáciu a nestratíte sa, tak to je naozaj dobrý pocit.

Počúvanie rádia alebo CD-čiek jazdu určite spríjemní.  Pohľad na prístroje vás informujú o všetkom potrebnom. Dokonca zeleným tlačidlom vľavo zistíte ako jazdíte. Zatlačením tlačidla vám farebne vyhodnotí váš štýl jazdy. Ikona zeleného päť - lístka vám informuje, či viete jazdiť ekonomicky.

Honda CR-V vo výbave Executive s automatom a o objeme 2,2 i-DTEC s výkonom 110kW (150k) bola priestranná, lebo o objeme kufra 589 litrov aj po sklopení zadných sedadiel, je 1669 litrov je naozaj výborný údaj v rámci priestoru. To určite každá viacčlenná rodina uvíta, hlavne ak majú maloleté deti, tak do kufra dajú aj dva kočíky.

Automatická prevodovka bola dynamická a na tento typ auta sa naozaj hodí, aj pohon 4x4 Real Time AWD  v teréne bol fantastický. Písmeno S znamenalo riadnu dynamiku, ale pádla pod volantom som veľmi nevyužila, pretože pri jazdení radšej uprednostňujem automatický „ Drive“ hlavne v mestských kolónach.

Motor v testovanej CR-V bol tichý a podvozok vedel čo robí. Hladko eliminoval najmenšiu nerovnosť aj v ostrejšej zákrute. Spotreba v meste okolo 8l na 100 km a mimo len 6l/100 km. Ak sa jazdí samozrejme podľa predpisov. Testovaná CR-V-čka bola v najvyššej výbave a jej cena vyše 30 000 eur môže byť pre niekoho vysoká, ale komfort, bezpečnosť a hlavne úžitkovosť sú u tejto triedy SUV na prvom mieste! A tam Honda CR-V určite kraľuje!

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode