Rodinný priateľ

31.08.2014 20:06

Herec a fanúšik VW Lukáš Dóza si zajazdil na VW Golf Sportsvan a bol príjemne prekvapený jazdnými vlastnosťami tohto rodinného MPV -čka

Lukáš, čo nám o sebe prezradíte okrem toho, že  máte radi divadlo, točenie filmov, dabing a ste priateľom známej herečky Dominiky Kavaschovej?

Som na voľnej nohe, aby som stíhal robiť to čo rád robím. Je to hlavne divadlo, ku ktorému mám najbližšie. Hosťujem v SND, Aréne a v Astorke. Chodievam aj na rôzne kastingy, tak uvidíme čo prinesie budúcnosť. S mojou priateľkou Dominikou sa poznáme z VŠMU, kde sme chodili do jedného ročníka. Zatiaľ svadbu neplánujeme, ale čas ukáže.

Kde vlastne vzišli vaše herecké začiatky?

Tancoval som v ľudovom súbore Vienok a odtiaľ nás obsadili na novú scénu do muzikálového predstavenia  Jozef a jeho zázračný plášť. Postupne som začal robiť aj pre STV a tak to nejako prišlo, že bude zo mňa herec a nie zememerač. Pamätám si ako som bol na skúškach VŠMU a mal som sa naučiť veľa textu. Skúšala ma pani Strnisková a veľa som toho nevedel hoci som mal hovoriť len samohlásky. Asi som zaujal inak, ale v podstate som sa na školu dostal až na 2x.

V divadle býva občas sranda, improvizuje sa. Stalo sa vám niečo podobné?

V hre Oscara Wilda v réžii Karola Vosátka sa mi stalo, že mi vypadol text a dostal som strašné okno. Povedal som repliku a mal som ísť ďalej a zrazu nič...Sadol som si a pozrel sa na Mišku Čobejovú, ktorá ma nasmerovala k textu a zachránila.

Jazdíte už dlho po Bratislave?

Vodičák mám 10 rokov a v Bratislave jazdiť viem celkom dobre. Možno aj preto som nemal ani jednu nehodu. Snažím sa myslieť aj za iných vodičov. Minule sa mi stalo, že som išiel z dabingu a predo mnou išlo auto a zrazu si rozmyslelo, že zmení smer. Vsunul sa predo mňa bez smerovky a veru mal som čo robiť, aby som to ubrzdil. Ospravedlnil sa mi, ale pokojne z toho mohla byť aj dopravná nehoda.. Aj keď som na hlavnej tak sledujem a nejdem ako iní, ale pozerám sa či môžem.

Vaše šoférske začiatky sa s akým autom spájajú?

 Môj dobrý kamarát a herecký kolega Danko Fischer mal od rodičov  staršiu Felíciu a na nej sme dva roky nonstop jazdili. Potom som som si kúpil VW Passat 1,9 TDI, ktorý mám doteraz a som spokojný. Motorový superman, ktorý má najazdených 350 000 km. Na trinásťročné auto je to úžasný výkon! V budúcnosti by som možno uvítal VW Tuareg.

Pokuty, papuča, odtiahnutie alebo ukradnutie auta. Čo z toho ste už v minulosti riešili?

Pokuty za rýchlosť platím snáď ako každý, k tomu 3x odťahovka. Papuča len 1x, keď som nemal pri dome kde zaparkovať. Inak som veselý vodič.

Ženy vedia podľa vás rýchlo reagovať v cestnej premávke?

 Ani nie, niekedy sa trápia, ale chápem, že sa snažia byť opatrné hoci nám mužom občas zavadzajú. My muži to máme asi viac v krvi, ale sú aj dobré vodičky ako je napríklad Táňa Pauhofová, Mirka Partlová a mnoho iných, ktoré sa mužom určite vyrovnajú.

 Zažili ste niekde v zahraničí lepšie cesty ako u nás?

Tento rok sme boli s priateľkou na dovolenke v Chorvátsku. Požičali sme si tam auto a jazdili a na celkom dobrých cestách len raz sme išli okolo takého previsu, že keby sme sa tam zachytili jedným kolesom, tak padneme dolu. Bolo to síce nebezpečné, ale cesty majú také dobré ako v Rakúsku.

Aký motoristický sen by ste si rád splnili?

Zapretekať si s Golfom R alebo Seatom Cupra na okruhu.

Lukáš, ste mladý človek a raz by ste si chceli založiť rodinu. Je Volkswagen Golf Sportsvan 1,4 benzín ten pravý?

Jasné! VW Golf Sportsvan je rodinné auto aj vďaka veľkému úložnému priestoru, komfortu v dobrej výbave a dobrým motorom! Sportsvan je určite väčší ako klasický Golf s modernejším faceliftom. Veľmi vydarené auto ako sa na túto značku patrí. Interiér ma ale viac očaril, či už palubovkou s dotykovým displejom, pohodlným sedením pre päť osôb a stolíkmi pre zadných pasažierov. Šikovný volant bol na mieru do mojich rúk, presné radenie, palubný počítač, všetko čo potrebujem  mám aj na mojom VW Passate. Svedčí  o tom to, že asi určite zostanem pri tejto značke, lebo som jednoducho spokojný aj s bezpečnosťou týchto áut.  Jednaštvorkový benzínový motor ťahal tak dobre, že mi ani neprišlo, že to nie je silnejší motor. Zrýchlenie bolo okamžité. A keď si k tomu pustím kvalitné autorádio ako je tu zabudované, tak si veru zaspievam, len musím potom strážiť plynový pedál, aby som naňho príliš netlačil...

Text: Alena Chrovátová

Foto: autorka

 

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode