Rodinná pohoda

03.08.2019 20:20

Majiteľka agentúry DNA agency Lenka Ďurechová o svojej zaujímavej práci, autách, zážitkoch a testovaní nového modelu Renault Megane Grandtour

V Bratislave sa uskutočnil už 3. ročník športového podujatia JUSTWOMAN by Diva’s a vyše 800 žien sa na ňom zúčastnilo. Akým ženám je toto podujatie určené a čo všetko ešte pre ženy pripravujete?

Tak toto podujatie dáva možnosť ženám, ktoré sa vôbec nehýbu, aby začali s pohybom. Sú robené ženám na mieru, aby si obľúbili beh, jogu, paddleboardovanie. Nie je to vôbec na čas, ale o tom, aby sa každý cítil dobre. Celé leto budeme robiť jógu pri západe slnka v nákupnom stredisku Centrál. Potom budeme mať super soboty, kde bude prepojenie jogy a paddleboardovanie na draždiaku. Máme taký väčší projekt, ktorý sa volá pink bike. Ružový stacionárny bicykel, na ktorom si ženy môžu zabicyklovať najrýchlejšie ako vedia a s tým, že si treba uvedomiť, že si treba vážiť zdravie, že ho máme a nie, keď ho stratíme.

Vaše projekty hlavne pre ženy viete posunúť ďalej do zahraničia ?

Sme jedineční v tom, čo robíme v rámci Slovenska, pretože si vytvárame vlastné brandy, ktoré franchisovo predávame do zahraničia. Od septembra nám začína JUST WOMAN EXPERIENCE, čo sú pravidelné sobotňajšie tréningy, kde sa stretávajú ženy, aby si zacvičili s TOP trénerkami v rámci Bratislavy, takže ste srdečne pozvaní.

Myslím si, Lenka, že tvoja práca je neodmysliteľne spojená s presunmi autom...

Nonstop, každý deň som v aute a presúvam sa na meetingy. Môj manžel sa na mňa hnevá, že moje auto je ako sklad, lebo tam prevážam všetko možné i nemožné a do budúcnosti potrebujem určite ešte väčšie auto, ktoré mi bude slúžiť. Základ je pekná farba a veľký kufor, keď časom príde rodina.

Aké sú tvoje prvé jazdné kilometre a zážitky, ktoré nezostanú bez úsmevu?

Nerada spomínam na to obdobie, pretože som potrebovala dostať prácu v Prahe, ktorá bola mojím vysnívaným mestom. A tak som zaklamala na pohovore, že koľko mám najazdených kilometrov a miesto 3 kilometrov som povedala 20 tisíc! Dali mi služobné auto a na prvej križovatke som nedala prednosť v jazde a mala som nehodu. Auto som roztrieskala na totálku, pretože som chytila stredový stĺpik a auto išlo do šrotu. Odvtedy jazdím v pohode a žiadnu nehodu som nemala iba ak drobné ťukesy, ale tie sa u žien nerátajú...dokonca ani veľa pokút nemám a moja štatistika je v poriadku. Jedine raz som platila za telefonovanie za volantom.

Je čas dovoleniek...niekto lieta, iný ide autom...kam smerovali tvoje a manželové kroky, do ktorej destinácie?

S manželom všade jazdíme autom, lebo on sa bojí lietať a nesadne do lietadla. Máme radi Taliansko, ale ich doprava je na infarkt...Mne sa stalo prvýkrát, keď sme vošli do Ríma, že som povedala... ak mám umrieť v Ríme, tak umriem. To som, ešte nevidela ani nezažila, čo sa tam dialo...tam nie sú pruhy, auto ide cez auto, do toho cyklista, motocykla a všetko možné. Koľko sa ich vmestilo vedľa seba toľko ich bolo. Naopak talianski vodiči sú tolerantnejší a ústretovejší vodiči ako naši a ani tam nie je toľko luxusných áut ako u nás. Napriek všetkému sa mi páči ich mentalita.

...predsa len možno vznikla nečakaná situácia v ich doprave a nevedeli ste čo ďalej?

Ako sme išli po diaľnici do Talianska, tak tam bola štvorprúdovka a my sme boli v tom strednom pruhu. Na naše šťastie, pretože vodičovi pred nami spadli bicykle zo zadnej strany na zem v plnej rýchlosti. Celý držiak sa mu utrhol a my sme to ledva stočili doprava, ale chvalabohu sa nám nič nestalo. Nechcem vedieť ako ten pán išiel pre bicykle v tej hektickej premávke. To bolo fakt vážne.

Jazdíš na iných ako bratislavských značkách, keďže pochádzaš z východu, mávaš s tým problém, čo sa týka tolerancie vodičov v hlavnom meste?

Viac sa rozčuľujem, lebo to neznamená, keď jazdím na prešovských značkách, že som „polodement.“ Naozaj sú vodiči netolerantní a to, že som žena a blondínka, netreba na mňa vkuse trúbiť, keď sa v „nanosekunde nepohnem, keď naskočí zelená. Príde mi to tak zbytočné a ešte ma vytáča, keď na mňa trúbia a škaredo mi nadávajú. Raz sa mi stalo, že som nechtiac ťukla do jedného pána, dala som miesto jednotky spiatočku. Bola som na inom aute, na ktoré som nebola zvyknutá. Dotkla som sa poznávacej značky a nič viac. Zablokoval ma a veľmi nepekne mi začal nadávať. Možno sa potreboval vyventilovať, rozhodne to bolo nepríjemné....

Dnes už veľa žien jazdí aj na motorke. Máš aj ty takú skúsenosť?

Jazdila som na motorke Vespa, ale nemám na ňu dobré spomienky, pretože hneď prvýkrát ako som ju vyskúšala, tak som si brzdu pomýlila s plynom a skončila som v jarku. Inak mám pred motorkami veľký rešpekt a radšej zostanem pri autách.

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode