Rodinná pohoda

07.02.2016 19:28

Mladý charizmatický herec Peter Makranský vyskúšal a posadil svoju rodinku do najnovšieho modelu značky Ford a ocenil vynímočnosť rodinného Grand C-Maxu

Ste stálym členom divadla Nová scéna, kde účinkujete v mnohých muzikáloch, ale mne sa najviac páčite ako nezabudnuteľný, sladký Rómeo, len muzikál bude mať onedlho derniéru, že? Okrem toho vás bolo často vidieť aj v televízii napríklad v seriáli Chlapi neplačú...

Áno, ale seriál Chlapi neplačú skončil a pripravujú sa ďaľšie televízne projekty, o ktorých zatiaľ nemôžem hovoriť, ale diváci sa môžu tešiť. Na Novej scéne som stálym členom už 7 rokov a účinkujem vo väčšine predstavení. Posledné predstavenie Rómeo a Júlia sa hrá 5. marca a všetkých srdečne pozývam. Inak, ďakujem za kompliment, áno som Rómeo a doma mám tiež dve sladké Júlie.

Zúčastnili ste sa konkurzu muzikálu JAGO. Poviete nám niečo bližšie o pripravovanom projekte autora-známeho speváka Janka Ledeckého?

Prešiel som konkurzom na muzikál JAGO, ktorý bude mať premiéru na jeseň 2016. Výsledky konkurzu zatiaľ nie sú známe, ale v dohľadnej dobe sa všetko dozvieme. Autorom je Janko Ledecký a réžírovať muzikál bude americký režisér Robert Johanson. Viac o tom zatiaľ neviem.

Viem, že máte s manželkou /tanečnica divadla Novej scény/ Peťkou krásnu dcérku Sárku. Stíhate sa naplno venovať malej, keď ste obaja dosť pracovne vyťažení?

S manželkou Petrou momentálne prežívame krásne obdobie byť rodičmi dvojročnej Sárky, ktorá nám každý deň pripravuje úžasné momenty a my si to naozaj užívame. A aj keď sme obaja dosť pracovne vyťažení, tak zodpovedne  zvládame rodičovské povinnosti.

Peťo, viem, že jazdíte na SUV-čku Land Roveri. Bol to vždy váš sen, mať skôr auto do terénu?

Mám starší Land Rover Freelander 4x4 a presne tak v teréne je ako doma! To mi vyhovuje. Vždy som chcel mať v prvom rade bezpečné a spoľahlivé auto. V tomto smere som veľmi spokojný, ale v budúcnosti nevylučujem mať auto taktiež spoľahlivé ako je toto, ktoré mám teraz. Veľmi radi a často cestujeme s mojimi dievčatami do hôr a prírody a preto nám tento typ auta vyhovuje.

Momentálne už máme na cestách všade radary a prekročenie rýchlosti alebo zabudnutie kúpy novej diaľničnej známky nás vodičov môže vyjsť poriadne draho. Ako sa na to pozeráte, ak by vám prišla pokuta rovno do schránky? Je to správne?

Pravidlá a zákony treba dodržiavať všade aj v doprave. Ak mi príde najnovšie pokuta rovno do schránky a bude oprávnená, tak ju samozrejme zaplatím. Všetko má svoje výhody a nevyhody. Tu vidím ako  pozitívum to, že sa zaobídem bez stretnutia a rozhovorov s príslušníkmi policajného zboru.

Pamätáte si jednu z prvých pokút, ktorú ste dostali?

Veľa ich nebolo, ale v mojich šoférskych začiatkoch bola jedna z prvých jázd na východ a skončila sa pokutou. Išiel som osemdesiatkou na diaľnici v pravom pruhu a predbiehal som jeden kamión za druhým. Manželka ma nabádala nech idem aspoň stodesať a neuvedomil som si, že som mal spomaliť. Nestihol som to už a stálo ma to 100 eur. Vystresovaný som hneď zaplatil a a druhú takú istú pokutu som dostal, keď som sa ponáhľal do dabingu. Nakoniec som ani nemeškal a prišiel o pol hodinu skôr. Ani neviem, prečo som sa tak hnal...

Rád relaxujete za volantom? Je niečo čo vás v tom vie vyrušiť?

Rád jazdím, vychutnávam si jazdu autom či už v meste alebo mimo mesta. Aj dlhšie jazdy, ako sú výlety a dovolenky do zahraničia. Nerobí mi problém viac hodín byť za volantom. Snažím sa jazdiť bezpečne, plynulo a predvídavo, ale agresivitu vodičov priam z duše nenávidím. To za volant nepatrí

Vaša pani manželka o vás hovorí, že ste dobrý nielen ako manžel, ale aj ako bezpečný a predvídavý vodič. Ako vnímate ženy za volantom vaším pohľadom?

Moja manželka je veľmi dobrá vodička a ak má chuť, tak som rád, keď jazdí. Veľa vodičiek je veľmi dobrých a šikovných. No sem tam sa stane, že nemajú deň, alebo sú občas pomalšie.

Zaujímalo by ma, či máte skúsenosť so značkou Ford. Ak áno, tak prezraďte, či je to spoľahlivá značka?

Priznám sa, že zatiaľ s touto značkou nemám osobné skúsenosti, hoci som počul len to dobré. Majú toľko nových modelov, že som bol prekvapený, keď ste mi dali možnosť otestovať nový Ford Grand C-MAX, ktorý by určite mohol byť druhým autom do rodiny, ak by sme rozmýšľali nad rozšírením našej rodinky do budúcnosti.

Tak by ním mohol byť priestranný sedemmiestny benzínový Ford Grand C-Max 1,5 EcoBoost, ktorého jednolitrový motor EcoBoost bol ocenený 4x motorom roka? Ako sa vám páčil s automatickou prevodovkou a aké boli jeho jazdné vlastnosti?

Peter: Na Forde Grand C-Max som nenašiel žiadnu chybu. Je to veľké rodinné auto s pekným dizajnom a vybavené najnovšími technologickými vychytávkami ako bol senzor otvárania kufra, priestor, variabilita sedadiel, kvalita vypracovania interiéru. Naozaj vzadu sme dcérku Sárku posadili do autosedačky a mala okolo seba veľa miesta. Tu naozaj hovoríme o aute, ktoré spĺňa požiadavky rodinného auta. Navyše bolo dobré nastupovanie cez zadné  posuvné dvere, dobré sklápanie prostredného sedadla v strednom rade, čo uľahčovalo ľahší prístup do zadného radu sedadiel. Paráda! 1,5 litrový motor EcoBoost bol veľmi tichý, ale pri zrýchlení bolo naozaj cítiť silu 150 koní. To nehovorím, keď som prepol v automate na športový režim, tak to malo parádne zrýchlenie a nechcelo sa mi veriť, že tak ťažké auto vystrelilo ako raketa. Cítil som sa v ňom pohodlne a komfortne v najvyššej výbave Titanium X a určite nevylučujem mať také auto v budúcnosti. Kvalita, úspornosť motora a dobrá cena je zárukou kúpy dobrého auta a Grand C-Max ním je.

Petra: Aj mne sa páčil Grand C-Max zvonku aj zvnútra. Praktická farba, na ktorej špinu nebolo až tak vidieť. Veľké sedemmiestne auto, ktoré by sme využili, ak by sme chceli väčšiu rodinku. Veľký priestor a tri autosedačky sa dajú dať vedľa seba, čo každá rodina s malými deťmi ocení. Ešte ma zaujalo bezkľúčové štartovanie, modré ručičky na tachometri a otváranie kufra nohou. Viem si predstaviť, keď prídem k autu s plnými rukami tašiek a otvorí sa mi kufor len urobením polkruhu nohou pod kufrom, tak to asi neviem či iné značky áut niečo také majú, ale asi nie. Aspoň o takom neviem...

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode