Robot Pitch-R je zásah spoločnosti Nissan pri finálovom stretnutí UEFA Champions League 2018 v Kyjeve

31.05.2018 08:02

Spoločnosť Nissan na kyjevskom finále súťaže UEFA Champions League 2018 odhalila autonómneho robota, ktorý dokáže nakresliť futbalové ihrisko tam, kde je naň miesto.

Robot sa volá Pitch-R a inšpiráciou na jeho tvorbu bola technológia ProPILOT – pokročilá technológia spoločnosti Nissan na podporu vodiča. Technológia ProPILOT je k dispozícii v novom, plne elektrickom modeli Nissan LEAF a v Európe najpredávanejšom crossoveri Qashqai. Táto technológia je hlavným prvkom Inteligentnej mobility Nissan, čo je vízia automobilky v oblasti zmeny spôsobov riadenia automobilov, ich pohonu a úlohy v živote spoločnosti.

Robot vznikol vďaka inšpirácií inovatívnej technológie Pro Pilot,

ktorú spoločnosť Nissan vyvinula na podporu vodiča. Táto technológia autonómneho riadenia

umožňuje robotovi vytvoriť futbalové ihrisko všade, kde je miesto.

 

Robot Pitch-R sleduje svoje okolie pomocou systému štyroch kamier a ďalej využíva lokalizáciu pomocou GPS a systémy na predchádzanie kolíziám. Robot dokáže ekologicky šetrnou rozpustnou bielou farbou vyznačiť čiary ihriska na trávnatom, asfaltovom i štrkovom povrchu.

O pohon robota Pitch-R sa stará dobíjacia batéria. Po zapnutí sa robot pohybuje autonómne, v reálnom čase analyzuje okolie a rýchlo hľadá miesto, na ktorom by sa dalo ihrisko vytvoriť. Robot Pitch-R sa dokáže vyhýbať prekážkam a problémom pre neho nie je ani nerovný povrch.

Robot takisto dokáže nakresliť ihrisko pre hru tímov s piatimi, siedmimi alebo jedenástimi hráčmi. Celé ihrisko tak môže byť hotové za menej než 20 minút.

Nakreslené ihrisko svojimi rozmermi presne zodpovedá normám na profesionálnu hru, takže by po inšpekcii zo strany UEFA mohlo hostiť napríklad i duel tímov Liverpool F.C. a Real Madrid C.F. Takéto ihrisko je však aj ideálnym miestom, kde môžu amatérski hráči cez víkend alebo po práci ukázať svoj um.

Nissan vytvoril robota Pitch-R, aby viac zapojil do hry i fanúšikov amatérskeho futbalu. Robot je prvým z vyvíjanej série pokročilých prototypov, ktoré využívajú technológie Inteligentnej mobility Nissan. O tom, kam sa bude uberať ďalší vývoj, sa budete môcť presvedčiť už v budúcom ročníku súťaže UEFA Champions League.

„V súťaži UEFA Champions League je možné vidieť tých najlepších futbalistov sveta,“ hovorí Roel De Vries, viceprezident obchodnej jednotky spoločnosti Nissan pre marketing a stratégiu značky. „Všetci však začínali tak ako každé iné dieťa – namiesto bránkových tyčí mali svetre a čiary si nakreslili kriedou na zem všade tam, kde našli pre svoju milovanú hru miesto.“

Jean-Pierre Diernaz, viceprezident spoločnosti Nissan Europe pre marketing, k tomu dodal: „Práve pre takúto vášeň vytvoril náš dizajnérsky a konštrukčný tím robota Pitch-R. Je to inovácia, ktorej esenciou sú tie najlepšie technológie spoločnosti Nissan. Inovácia, ktorá prospeje amatérskemu futbalu a viac pritiahne k hre mladých fanúšikov tejto hry.“

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode