Roadster ponúka radosť z jazdy...

12.09.2020 13:29

Roadster ponúka radosť z jazdy...

 

Muzikálový herec Vladimír Volečko precestoval veľa krajín, dozviete sa, aký sen si splnil, na čo všetko má vodičák a prečo si ho musel ešte raz zopakovať. Posledné slnečné dni nám priali a testovanie Roadstera – benzínového štvorvalca BMW Z4 naozaj stálo za to...

 

Vladko, očaril si ma hereckým, hlasovým prejavom v muzikáli Rómeo a Júlia. To bol tvoja posledná rola na Novej scéne a potom tvoje kroky smerovali k podnikaniu.V akých muzikáloch sme ťa mohli vidieť?

 

Už počas štúdia na JAMU som účinkoval v mestskom divadle v Brne v muzikáloch West Side Story, Bedári, Oliver!, Jozef a jeho úžasný pestrofarebný plášť, RENT, Cigáni idú do neba a veľa iných. Ako muzikálový herec som pôsobil asi v ôsmych štátoch muzikálom West Side Story a odohral asi 400 repríz, no rola Tonyho ma vždy nejako minula. Až po konkurze na Slovensku som túto rolu dostal od Janka Ďurovčíka, čo ma veľmi potešilo a konečne som si splnil sen. Následne chýbala už motivácia a postupne som z umeleckých kruhov odchádzal. Ak by som sa mal na dosky, ktoré znamenajú svet ešte vrátiť, musela by prísť ponuka napríklad do Bedárov, rola Jeana Valjeana, na ktorú však musím ešte vekovo i životnými skúsenosťami dozrieť.

Prečo ťa nemôžeme vidieť v seriáloch či zábavných programoch, ktorých momentálne máme v našich televíziách neúrekom...

 

Predovšetkým som muzikálový herec a tam som doma. Niekedy mi zatelefonujú z rôznych agentúr či si nechcem zahrať v seriáloch či v iných projektoch. Žiaľ moja práca mi berie veľmi veľa času , k tomu onedlho so snúbenicou očakávame príchod druhého bábätka a moja rodina je pre mňa hlavnou prioritou, takže to je dôvod.

 

Tuším si najprv začínal motorkami, kým si si urobil vodičák na autá?

 

Na malú motorku som si robil vodičák v 14-tich, na veľkú v 16-tich a na auto v 17- rokoch. Neskôr som si ako poľnohospodár rozšíril vodičské oprávnenie o kombajn, traktor, nákladné autá a poľnohospodárske stroje. Naozaj veľa jazdím, teraz je to asi 50-tisíc ročne, ale kedysi to bolo aj 80-tisíc ročne. Jazdiť treba vždy opatrne, pretože sa mi stalo, že som veľakrát kľučkoval medzi srnkami a som rád, že som nič také nezažil na motorke, následky tychto stretov bývajú fatálne. Na aute som mal stret so zverou asi trikrát.

To potom často meníš autá. Aké značky si mal najčastejšie?

 

Z toho už som vyrástol, pred 15 rokmi som možno rýchlejšie menil autá, ale bolo to skôr z dôvodu krádeží. Tých značiek nebolo veľa, boli to Škoda a BMW a BMW bolo ihned po nasadnutí srdcovkou. Najprv som mal ako 27-ročný trojkovú radu a potom tie vyššie. Momentálne preferujem skôr bezpečné štvorkolky, mám rád vyšší posed. Musím si zaklopať, že nehody sa mi zatiaľ vyhýbajú. V mojom prípade aj deti určite zmenia človeka, pretože začne inak jazdiť a sústrediť sa na iné dôležitejšie veci. V mladosti som sa na autách vybláznil do sýtosti a dnes to už nepotrebujem.

Množstvo odjazdených kilometrov má niekedy za následok, že sa pritrafí nejaká pokuta alebo sa mýlim?

 

Stalo sa mi, že 18 rokov som nedostal žiadnu pokutu, potom som prekročil rýchlosť v priebehu troch mesiacov 3x a išiel som si zopakovať vodičák. Nebolo to oveľa...najprv som prekročil o 21km/h, potom o 16 km/h a poslednýkrát o 11km/h. V každom prípade to bola pokuta nad 60 eur. Tretíkrát ma pokutoval taký policajt, ktorý už dlho na mňa čakal a nakoniec ma vymákol. Pikoška bola, že dotyčný policajt dal aj svojej vlastnej matke pokutu, lebo vraj všetci musia dodržiavať dopravné predpisy... našťastie som skúšky urobil na plný počet bodov.

Ako vidíš tvojimi očami plynulosť a bezpečnosť šoférovania vodičov v cestnej premávke?

 

Premávka sa za posledných 25 rokov veľmi zrýchlila. Niektorí vodiči jazdia riskantne, sú nervózni, predbiehajú pred neprehľadnými zákrutami a potom nastávajú kolízne situácie. A nesúhlasím ani s tvrdením, že vodič, čím ide pomalšie, tým je bezpečnejší. Práve naopak, takí vodiči bývajú veľakrát nebezpečnejší ako tí rýchlejší. Taká je moja skúsenosť.

 

Vyrovnajú sa ženy mužom za volantom? Poznáš takú, ktorá je možno aj o niečo lepšia ako muži?

 

Sú také ženy, ktoré s mužmi dokážu pozametať i závodný okruh! Mal som možnosť zažiť na jednej akcii profesionálnu vodičku BMW, ktorá ma viezla na M5 driftom v rýchlosti 180 km/h! Jazdila taxi drive na Nurnburingu na Nordschleife. Tam na okruhu testujú všetky automobilky sveta svoje autá a kto tam pokorí rekord trate, tak sú brané ako najlepšie sériovo vyrábané športové autá sveta. Bol som rád, že som sa toho mohol zúčastniť.

 

Text, foto a videa: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode