Richard Gonda vyhral na Hungaroringu!

14.06.2015 10:04

Skvelý výkon podal náš automobilový pretekár Richard Gonda na prototype RS01 v rámci Svetovej série značky Renault na okruhu Hungaroring v Maďarsku.

Po štarte z pole position ovládol šprintové preteky seriálu Renault Sport Trophy a po zásluhe získal plný počet bodov do hodnotenia Prestige jazdcov.

„Neuveriteľný pocit, o tomto som sníval od začiatku sezóny,“ povedal v cieli usmiaty víťaz Richard Gonda, „Som šťastný, že sa mi podarilo vyhrať práve na Hungaroringu, pretože na tieto preteky som sa tešil asi najviac. Zo Slovenska sem nie je ďaleko a na tribúnach bolo množstvo fanúšikov od nás. Som rád, že som ich mohol potešiť a takto im poďakovať za podporu.“ K celému víkendu v Maďarsku ešte poznamenal:

"V sobotu sme bojovali aj s technikou, bolo veľmi náročné, no v noci sa tvrdo pracovalo s dátami a na nastavení auta. Preto som sám počas pretekov očakával, ako sa bude auto správať. Z tohto pohľadu to bol možno trochu krok do neznáma, no vyšlo to skvele. Vedel so, že prvá zákruta bude riskantná a bude treba poriadne tlačiť v prvých kolách. Potom som sa v aute cítil skvelo a mohol som držať tempo. Podarilo sa mi to, a preto sa veľmi teším z dnešného víťazstva.  Musím poďakovať svojej skvelej rodine, priateľke a všetkým, ktorí ma prišli na okruh podporiť."

Už po 3. mieste vo vytrvalostných pretekoch v Spa-Francorchamps v Belgicku, ktoré sa podarilo posádke Richard Gonda – Andrea Pizzitola (FRA) vo farbách tímu ART Junior zopakovať aj pri Budapešti, bolo jasné, že rýchlosť prototypom z tejto stajne nechýba. V kvalifikácii bol Richard Gonda najrýchlejší z jazdcov triedy Prestige a skvelým bezchybným výkonom to potvrdil aj šprintových pretekoch v nedeľu ráno. Pred druhým Talianom Capitaniom mal Richard Gonda priepastný 25-sekundový náskok! Týmto výsledkom sa tento Banskobystričan posunul bližšie k svojmu cieľu a snu: vyhrať Renault Sport Trophy a získať tam miesto na štarte slávnych pretekov 24 hodín Le Mans 2016.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode