Retro štýl do mesta

11.10.2014 08:13

Známa tanečnica a manažérka športového centra Mirka Kosorínová si trošku zatancovala na novej Toyote Aygo

Mirka, tancu ste sa venovali od malička, či už balet, ľudové alebo moderné tance až nakoniec ste zakotvili u spoločenských. Stali ste sa majsterkou SR v latinskoamerických tancoch a úspešne ste nás reprezentovali  na rôznych medzinárodných súťažiach. Venujete sa už len tanečnej škole?

Najviac sa venujem športovému centru v Retre ako celku, ale keďže  v rovnakých priestoroch  pôsobí aj moja tanečná škola „ Smiem prosiť?“ naša spolupráca je veľmi  intenzívna. Robíme veľa spoločných projektov.  Sedím si v princípe na  „dvoch stoličkách“. V športovom centre RETRo sport & wellness máme všetko od kurtov na tenis, squash, badminton, cez fitness, masáže či kolagénovú terapiu až po wellness.  Okrem toho tam je aj detské centrum a tak pochopiteľne ani jeden deň v práci nie je rovnaký, stále niečo riešim, pretože máme otvorené sedem dní v týždni od rána do večera.

Čo pre vás pri vašich povinnostiach znamená auto?

Auto je pre mňa určite veľmi dôležité. Kedysi som síce jazdila viac, keďže som mala tanečnú školu v Rusovciach a druhú pobočku v Svätom Jure, kde som chvíľu aj bývala. Pendlovala som medzi týmito miestami a bolo to denne veľa najazdených kilometrov. Teraz už jazdím pomenej, bývam v centre a do práce to mám naozaj kúsok. Jazdím však stále aj mimo mesto kôli rôznym eventom.

Na akom aute „tancujete“ na cestách za prácou a odpočinkom?

Na Alfe Romeo Giuletta! Do tohto auta som sa zamilovala hoci som ho neplánovala kúpiť. Cez kamaráta som vyskúšala skúšobné jazdy a bolo rozhodnuté. Je to moja Júlia. Pred ňou som mala Bobyho – Peugeot 107. Ak raz budem riešiť deti, tak určite chcem vyššie a väčšie auto ako je Range Rover.

Aký ste spolujazdec, keď práve nešoférujete?

Myslím, že som celkom pokojná. Jazdím ako spolujazdec často najmä s priateľom a jemu môžem v tomto smere úplne dôverovať. Občas až tak veľmi že pri ňom zaspím.

Spoliehate sa sama na seba pri trasách, ktoré nepoznáte, alebo využívate GPS?

Ak jazdím na miestach, kde som nikdy nebola, využívam GPS. Hoci sa mi stalo, že som sa na to spoľahla a nedopadlo to dobre. Ocitla som sa pár krát na mieste, z ktorého nebolo cesty ďalej. Teraz skôr používam navigáciu na telefóne, tá ma ešte nesklamala.

Vykradli vám alebo ukradli auto v živote?

Na prvom aute mi raz ukradli autorádio. Mala som vtedy ešte také nezabudované a raz som ho zabudla večer  vybrať. Ako na potvoru mi ho ukradli.

Nešlo tak ani o tú stratu autorádia, ale zlodej mi nešťastne pokazil zámky a nehovoriac o tej „tortúre“ ktorú som absolvovala pri vybavovaní poistnej udalosti. Odvtedy si v aute nič nenechávam.

Defekt na kolese, „papuču“ od mestských policajtov ste už riešili?

Defekt som mala niekoľkokrát v živote. Výmenu kolesa zvládnem, ale aj tak v takých chvíľach využívam všetky ženské zbrane a žmurkám na všetky svetové strany, zatiaľ som teda koleso sama ešte nikdy okrem skúšok v autoškole nemusela meniť.

Dosť dlho ste pracovne pôsobili v Anglicku. Vyskúšali ste si pravostranné riadenie?

Za posledných 6 rokov som leto strávila vo Veľkej Británii, ale riadenie na opačnej strane som si ešte nevyskúšala. Majú tam veľmi úzke cesty, kríky siahajú až k ceste, je to celkom nebezpečné. Kolóny smerom do Londýna boli hrozné! Naši vodiči nepoznajú „traffic“, v pravom slova zmysle. Myslím že sa ešte nemáme tu na Slovensku v tomto smere na čo veľmi sťažovať.

Benzínový jednoliter Toyota Aygo je mestské autíčko. Máte vzťah k menším autám ako je Aygo?

Myslím si, že malé autá sú praktické hlavne v meste. S mojim bývalým Peugetom 107 som sa všade zmestila, parkovala v najužších uličkách, kde sa len dalo. Veľmi rada na to spomínam. Aygo je podobne praktické a zároveň milé autíčko pre ženy i dievčatá do mesta. Pekné oblé tvary v bielo čiernej farbe s červenými pásmi bolo také retro a vyzeralo dobre aj zvnútra. Motor stačil na mestské cesty, určite nie je určený na nejaké pretekanie s nedočkavými vodičmi, ktorí majú stále naponáhlo a ženy v malých autách ich veľakrát zavadzajú. Aygo je také malé a zároveň vo vnútri dosť veľké auto. Páči sa mi, že je päťdverové a štyria pasažieri sa v pohode odvezú hoci do kufra dáte len menší nákup. V interiéri ma najviac očarila cúvacia kamera, čo ženy ocenia pri tesnom parkovaní. Má to obmedzovač rýchlosti, palubný počítač a vidieť, že to jazdí aj ekonomicky, na spotrebu (do 5l/100km). Naozaj mala Toyota Aygo retro štýl a vyvolala vo mne milé spomienky na takýto typ mestského autíčka.

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode