Reprezentácia s úsmevom

23.05.2015 15:52

Miss Slovensko pre rok 2015 a výherkyňa nového modelu Hyundai i20 - Lujza Straková prezradila svoje pocity pri víťazstve a porozprávala nám, ako sa jej jazdí na svojom víťaznom aute

Lujza, vyhrali ste jubilejný 20. ročník súťaže Miss Slovensko 2015 a pripravujete sa reprezentovať Slovensko na svetovej súťaži Miss World 2015. Aké boli vaše pocity bezprostredne po výhre?

Stále mi to príde ako sen, ale dúfam, že to všetko dobre dopadne, keď budem reprezentovať krajinu, aby som ukázala čo najviac zo seba. Víťazstvu som nechcela veriť a nepredpokladala som, že vyhrám, ale ten pocit prekvapenia bol úžasný a ja si ho s radosťou každý deň užívam. Mám teraz oveľa viac práce a povinností, ale napĺňa ma všetko čo s tou prácou súvisí.

Ako najvyššia finalistka Miss so svojou výškou 182 cm nemáte problém sa usadiť do vášho víťazneho auta - hyundai i20? Okoloidúci vás srdečne zdravia počas vašich ciest?

Nemám problém a aj vzadu sa pohodlne usadím, keď treba. Jazdenie na víťaznom hyundai i20 v meste i na diaľnici je príjemné a zábavné. Hlavne, keď ma ľudia zbadajú, čítajú nápisy Miss Slovensko 2015 a kývajú, blikajú, fotia si ma, usmievajú sa. Je to milé a povzbudivé.

Je to vaše prvé vlastné auto alebo ste už predtým mali nejaké iné zánovné či nové?

Predtým sme mali s bratom rodinného Forda, ktorý sme si vzájomne požičiavali a niekedy sme sa nevedeli dohodnúť, kto kedy si ho zoberie, ale teraz už to nebude problém. Mám svoj Hyundai i20 a už len ten pocit, že to je moje auto, ma robí šťastnou a nezávislou.

To je fajn, že ste mali možnosť sa učiť na staršom aute kým ste dostali nové. Aspoň sa vyvarujete mnohým nehodám, keďže ste z Banskej Bystrice a predpokladám, že po súťaži sa asi veľa nacestujete?

Ako sedemnásťročná s vodičákom som hneď začala jazdiť a myslím si, že som dosť opatrná vodička, lebo som nehodu ešte nemala, ale za to ma už policajné hliadky kontrolovali, ale nie kvôli dopravnému priestupku. Pokutu som zatiaľ neplatila a na i-dvadsiatke mám najazdených 1700 km.

Ako modelka ste pôsobili aj v zahraničí, jazdili ste tam dlhé trasy?

Modeling som robila iba v Turecku, u nás a v Čechách, ale nejazdila som tam. Dlhé trasy mám absolvované iba ako spolujazdec s rodičmi, keď sme cestovali na dovolenku do Bulharska. S bratom sme si jazdu užívali na zadných sedadlách, čo tiež malo svoje čaro.

Je niečo, čo nemáte rada a spôsobuje vám to nepríjemnú cestu, keď sa niekde ponáhľate?

Dážď, mrholenie a prudké sneženie. Dážď nemám rada aj vtedy, keď musím absolvovať dlhšiu trasu, vtedy ma začnú bolieť oči a najmä, keď sa začne stmievať a svetlo sa odráža od cesty. Je to pre mňa namáhavé a únavné, preto uprednostňujem jazdenie radšej ráno alebo doobeda, keď je dobrá viditeľnosť a som plná sily.

Bývate unavená počas jazdy a urobíte si prestávku?

Samozrejme, že robím prestávku, niečo si kúpim na pumpe, dodržiavam pitný režim, musím mať kávu, preto sa teším, že v i-dvasiatke mám dostatok úložného priestoru nielen na sedenie a odkladanie batožiny, ale aj na kávu aj väčšie fľaše. A to mi vyhovuje, tak ako teraz som si mohla odložiť nápoj do testovanej i-dvadsiatky.

Ženy vodičky sú mnohé krásne, ako ich vidia oči Miss Slovensko 2015, ktorá má svoj vlastný salón a venuje sa vizáži?

Veľa žien je nielen pekných, ale hlavne šikovných, tak ako sú aj muži. Krása za volantom nestačí...všetko závisí od praxe a zručností, ale na cestách sa stretávam väčšinou s dobrými vodičkami. A to je prvoradé.

A sme pri tom, že ste si vyskúšali tú istú motorizáciu vašej výhry – modelu Hyundai i20 1,2i. Čo sa vám najviac páčilo?

Všetko! Možno aj usmev prednej masky ma vždy dobre do dňa naladí. Aj to, že práve tento typ auta som vyhrala a naozaj mi sedí v každom smere. Mám rada oblé tvary, farba sa mi páči a moderný interiér s množstvo odkladacích priečinkov na nápoje, okuliare a iné. To je fakt super, aj sedenie, hlavová opierka, len mi chýbala lakťová opierka, ktorú mám vo svojom aute. Nastavenie kúrenia mám trošku iné, ale vyhrievanie predných sedadiel a vyhrievaný volant mám tiež. Už sa teším, keď to všetko v zime využijem!

Pamätám si, ako som išla z finále domov a vzadu som mala toľko vecí, nabalená a všetko sa tam pomestilo. Bežne toľko toho nemám, ale zatiaľ odveziem všetko čo potrebujem. Manuálna prevodovka mi vyhovuje a benzínový motor je svižný, keď potrebujem. Nejazdím rýchlo, neriskujem, lebo človek nikdy nevie, kde stoja policajti, ale už som si vyskúšala, že i20-tka dokáže ísť na diaľnici rýchlo, ale zbytočne to nepreháňam, aby som nemusela platiť pokutu. Tak sa zviditeľňovať nechcem, ale chcem zviditeľnovať Slovensko inak a verím, že sa mi to na Miss World podarí. Tak mi držte palce!

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode