RENAULT ZOE je lídrom na EURÓPSKom TRHu S ELEKTRICKÝMI AUTOMOBILMI

08.04.2020 12:41

Renault ZOE sa v roku 2020 stal lídrom európskeho trhu s elektrickými vozidlami. Vo februári bolo zaregistrovaných 6 654 kusov tohto modelu, čo spolu s januárovými číslami znamená až 16 393 nových registrácií v Európe.

 

Renault je lídrom v predaji elektrických vozidiel v Európe

 

Počas prvých dvoch mesiacov roku 2020 sa predaj elektromobilov a plug-in hybridov zvýšil v porovnaní s rokom 2019 o viac ako 117% *. Renault ZOE je nesporným lídrom európskeho trhu s elektrickými vozidlami. Nový Renault ZOE je plne elektrický automobil so skutočným dojazdom do 395 km (podľa WLTP), ktorý ponúka najnovšie riešenia v oblasti bezpečnosti, pohodlia, ekológie a najnovších technológií.

 

Nová verzia Renault ZOE sa objavila na konci roku 2019, sedem rokov po debute tohto modelu. Vozidlo teraz ponúka špičkové vybavenie pri zachovaní prijateľnej ceny. Tento model sa vyvinul z hľadiska kvality a technológie. Za zmienku stojí komplexný bezpečnostný systém vrátane automatického núdzového brzdenia (AEBS) a kontrola riadenia a udržanie v jazdnom pruhu (LDW). Nový Renault ZOE je tiež vybavený vysoko kvalitným povrchovým materiálom a ekologickým čalúnením z recyklovaných materiálov. Auto dostalo nový vzhľad palubnej dosky, ktorý v súčasnosti obsahuje 10-palcový prispôsobitelný displej.

 

Nový multimediálny systém EASY LINK, kompatibilný s Android Auto ™ a Apple CarPlay ™, s veľkosťou obrazovky až 9,3 palcov zaisťuje ľahké použitie funkcií určených pre elektrické vozidlá: dosah dostupnej energie, plánovanie trasy s ohľadom na infraštruktúru nabíjacích staníc, správa nabíjania, diaľkové zapínanie a monitorovanie stavu nabitia, programovanie zapínania klimatizácie a oveľa viac.

 

Doterajšie výsledky predaja ukazujú, že si Renault ZOE udržuje vedúce postavenie na najväčších európskych trhoch. Posilnením pozície Renault na trhu v tomto segmente by malo byť zavedenie plug-in hybridných modelov: Captur a Megane v roku 2020.

 

Nový Renault ZOE je k dispozícii aj pre slovenských zákazníkov. Dojazd 390 km (norma NEDC) popri nulových emisiách, najnovšie technológie a sexi francúzsky dizajn – to je hviezda EV segmentu.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode