Renault VYHRAL DVE CENY NA 37. ROČNÍKU MEDZINÁODNĚHO AUTOMOBILOVĚHO FESTIVALU

25.01.2022 18:07

 

 

  • Prototyp Renault 5 získal 70 % hlasov verejnosti a stal sa Najkrajším konceptom roka 2022.
  • Pred blížiacim sa znovuzrodením v roku 2024 si Prototyp Renault 5 získava srdcia zákazníkov.
  • Koncept Renault SUITE N°4, vytvorený v spolupráci s francúzskym dizajnérom Mathieu Lehanneurom, dostal čestné uznanie poroty.

Medzinárodný automobilový festival opäť udeľoval svoje Grand Prix. 3. decembra 2021 sa v Paríži zišla 12-členná porota tvorená osobnosťami z rôznych odvetví – automotive, médiá, architektúra či klenotníctvo, aby zhodnotila tohtoročný výber kreatívnych a vizionárskych projektov a vybrala víťazov 14 cien.

 

Porotu zaujali dva prebiehajúce projekty značky Renault. Prototyp Renault 5, obľúbená ikona, ktorá tento rok oslavuje 50. výročie a koncept Renault SUITE N°4, navrhnutý špeciálne k 60. výročiu 4L.

 

“Sme veľmi hrdí na obe ceny,” hovorí Gilles Vidal, Renault Design Director, “oceňujú tvrdú prácu, ktorú tímy dizajnérov robia na formovaní Nouvelle Vague značky.”

 

PROTOTYP RENAULT 5, NAJKRAJŠÍ KONCEPT VOZIDLA

Medzinárodný automobilový festival v roku 2022 obnovil svoje najslávnejšie ocenenie a posunul sa od najkrajšieho vozidla k najkrajšiemu konceptu. A po prvý krát vyberala víťaza tohto ocenenia verejnosť.

 

Od 2. decembra 2021 do 16. januára 2022 hlasovali automobiloví nadšenci online za svoj obľúbený concept car spomedzi 10 návrhov, ktoré sa dostali do užšieho výberu. Vďaka svojmu neofuturistickému dizajnu bol prototype R5 zvolený ako „Plus Beau Concept Car de l’Année 2022“ s viac ako 70 % hlasov.

 

Prototyp Renault 5 zdôrazňuje záväzok značky Renault sprístupniť elektrické vozidlá obyvateľom celej Európy. Tento prototyp je kompaktné mestské vozidlo plné šarmu, ktoré posúva jednu z ikon značky do budúcnosti, s moderným plne elektrickým nádychom.

 

„Toto ocenenie je ďalším dôkazom toho, že Renault 5 je ikonou minulosti, súčasnosti a čoskoro aj budúcnosti. Sme šťastní, že vidíme, že prototyp dobre prijali médiá aj verejnosť, pričom sériový model predstavíme v roku 2024.“ dodáva Gilles Vidal.

 

ČESTNÉ UZNANIE PRE RENAULT SUITE N°4

Medzi 14 cenami je aj čestné uznanie poroty smerom k vozidlu, osobe alebo spoločnosti, o ktoré majú osobitný záujem.

 

Tento rok bolo ocenenie „Mention Spéciale“ udelené konceptu Renault SUITE N°4, ktoré sa zrodilo zo spolupráce medzi značkou Renault a francúzskym dizajnérom Mathieu Lehanneurom pri príležitosti osláv 60. výročia Renault 4.

Renault SUITE N°4 je originálny koncept, ktorý je inšpirovaný myšlienkou nomádskeho hotela. Vozidlo sa vyznačuje rovnakým vonkajšími rozmermi a líniami ako ikonický model, no prichádza s radikálnym zvratom. Svet architektúry a automobilov sa spája a vytvára hotelovú izbu pod holým nebom, kde je zadná časť nahradená polykarbonátovými oknami. Karoséria je lakovaná špeciálnou povrchovou úpravou a predná mriežka je vyrobená z lešteného hliníka, ktorý vytvára efekt plynulosti.

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode