Renault predstavuje KWID

21.05.2015 11:50

Atraktívne, inovatívne a cenovo dostupné vozidlo pre medzinárodné trhy.
Renault je inovátorom a pionierom nových nápadov už od roku 1898, neustále prekračuje konvenčné myslenie a inovuje automobily a predovšetkým spôsob, abým autá používame.
“S modelom KWID Renault pokračuje  vo svojej stratégii dostupnej mobility pre všetkých a medzinárodného rastu. Pri jeho vývoji bola použitá platforma Aliancie Renault-Nissan, vďaka čomu KWID môže pokračovať v stopách modelu Duster a v expanzii značky, pričom splní potreby zákazníkov, ktorí chcú štýlové, robustné, ľahko ovládateľné auto.”
Carlos Ghosn - Chairman a Chief Executive Officer Skupiny Renault

KWID nenasleduje dizajnovú líniu, ktorá je zaužívaná v segmente A. Jeho línie sú robustné, štýlové, v kombinácii s moderným a príjemným interiérom, v ktorom je možné nájsť prvky, ktoré sa vyskytujú vo vyššom segmente.

Tento moderný prírastok do rodiny Renault má SUV styling, konštrukciu a priestranný interér, zatiaľ čo disponuje kompaktnými rozmermi. Tým je predurčený na široké použitie. V interiéri je možné nájsť moderný navigačný/multimediálny systém Media-Nav s veľkým 7-palcovým dotykovým displejom a konektivitou Bluetooth. KWID kombinuje komfort a užívateľskú funkčnosť rodinného automobilu s modulárnym interiérom a množstvom úložných možností. Štrukturovaná predná maska nesie logo Renault a nový svetelný “podpis” značky v tvare písmena C.

KWID bude uvedený na indický trh v druhej polovici roka 2015 za cenu približne 4 - 6 000 eur.

Krátke predné a zadné previsy a vysoká svetlá výška (180 mm) vyvolávajú dojem sily a spoľahlivosti. Vozidlo je 3,68 metra dlhé a 1,58 metra široké, čo ho predurčuje predovšetkým na využitie v hustých mestských konglomeráciách. Vysoký posed za volantom zlepšuje vodičovi prehľad o dianí na ceste a zlepšuje pohodlie na palube vozidla. KWID má pohodlnné sedadlá a batožinový priestor, ktorý je najlepším vo svojej triede.

Vozidlo bolo vyvíjané v blízkosti indického trhu, pre ktorý je primárne určený. Náklady na jeho výrobu sa podarilo znížiť aj tým, že sa využíva až 98% lokálnych dodávateľov, z čoho je 60% z regiónu Chennai, kde bude automobil vyrábaný.

KWID je ilustráciou ambícií spoločnosti Renault rásť na medzinárodných trhoch. KWID je prvým automobilom značky Renault, ktorého svetová premiéra sa uskutočnila mimo Európy.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode