RENAULT & MATHIEU LEHANNEUR ZNOVUOBJAVILI 4L

28.10.2021 20:24

PREMENA IKONY VĎAKA FRANCÚZSKEMU DIZAJNÉROVI NA OSLAVU 60. VÝROČIA MODELU 

 

 

 

Renault sa rozhodol spojiť s francúzskym dizajnérom Mathieuom Lehanneurom, aby oslávil okrúhle výročie tejto ikony. Výsledkom je SUITE N°4, ktorý sa predstavil ako originálny koncept inšpirovaný nomádskym hotelom.

Na tento rok pripadlo 60. výročie ikonického modelu Renault 4L, vozidla, ktoré ma za sebou skutočne úspešný príbeh. Vyrábal sa v 28 krajinách, predával na viac ako 100 trhoch. Renault 4L sa predalo vyše 8 miliónov kusov. 

 

Renault pretočil toto výročie modelu na celoročnú oslavu s rôznymi aktivitami. Napríklad značka spustila globálnu kampaň na sociálnych médiách. Každý mesiac postuje pestrý obsah a media dostávajú priestor jazdiť na rozličných historických modeloch Renault 4L. Niektoré modely majú dokonca dodatočne namontovaný elektromotor. Zbierka 30 rôznych limitiek je aktuálne vystavená v Atelier Renault na Champs-Elysées v Paríži.

RENAULT x MATHIEU LEHANNEUR

 

Po zvyšok roka sú pripravené ďalšie prekvapenia. Dnes obraciame pozornosť na novú spoluprácu medzi značkou Renault a francúzskym dizajnérom Mathieu Lehanneurom. Dizajn a inovácie v oblasti mobility sú pre obe strany  kľúčovými hodnotami.

 

„Spolupráca s Mathieu Lehanneurom bola prirodzená," povedal Arnaud Belloni, Renault Brand Global Marketing Director. „Požiadali sme ho, aby prišiel s konceptom auta, ktoré predstaví jeho víziu pre 4L. Hotový výrobok je výnimočný. Auto, ktoré skutočne obsahuje všetko, čo si značka predsavzala dosiahnuť prostredníctvom strategického plánu Renaulution: vytvárať moderné a inovatívne autá, ktoré vyvolávajú emócie.“

 

RENAULT SUITE N°4

 

Mathieu Lehanneur mal víziu, ktorú poháňala idea dvoch paralelných svetov, automobil a architektúra. SUITE N°4 je poctou Renault 4L, ktorý smeruje k rovnakému čistému, decentnému a jednoduchému štýlu, pričom uprednostňuje efektivitu a spontánnosť.

 

„SUITE N°4 je nový zážitok z mobility a cestovania. Chcel som zlúčiť svety automobilov a architektúry a vytvoriť tak hotelovú izbu pod holým nebom. Ešte lepšie ako ten najluxusnejší apartmán je auto presne tam, kde ho chcete mať, či už pri mori, uprostred poľa alebo pri jazde po meste, o ktorom ste vždy snívali,“ hovorí Mathieu Lehanneur.

 

SUITE N°4 si zachováva rovnaké vonkajšie rozmery a línie ako ikonický model, ale prichádza s radikálnym zvratom. Zadná časť sa nahradila polykarbonátovými oknami, ktoré poskytujú priehľadnosť a osvetlenie na rovnakej úrovni ako architektonické sklo. Priehľadné solárne panely na streche prepúšťajú svetlo a zároveň pomáhajú nabíjať batériu, ktorá bola dodatočne namontovaná. Teraz je model 100 % elektrický.

 

Predná časť auta má rovnaké ikonické svetlá, línie a siluetu ako originál. Predná maska z lešteného hliníka je podpisom dizajnéra a zároveň ódou na únik. Vytvára vlny a dodáva vozidlu vynikajúci efekt plynulosti, dynamiky a pohybu. Architektonickú inšpiráciu nájdete aj na karosérii auta, ktorá je potiahnutá tromi vrstvami farby, a dodáva jej minerálny aspekt cementu.

 

„Proces kreatívneho dialógu medzi našimi tímami zodpovednými za farby a materiály a umelcom Mathieuom Lehanneurom sa ukázal ako veľmi plodný. Poskytujeme mu svoje služby, aby sme jeho interpretáciu vytvorili najlepším možným spôsobom. Urobili sme návrhy, nekládli sme žiadne obmedzenia, s výnimkou uskutočniteľnosti,“ Françoisa Fariona, Design Director of Colour and Trim.

 

Mathieu Lehanneur sa rozhodol do auta vpustiť atmosféru a materiály vlastné bývaniu. Naviac spojiť technické požiadavky na automobil a sofistikovanosť francúzskeho art de vivre. Sedadlá a palubná doska sú čalúnené energickým žltým zamatom. Na rozdiel od toho je priestor na zadnej strane zakončený hrubou rebrovanou žinilkovou tkaninou, aby pôsobil robustne. Rovnako ako pre 4L v minulosti, všetky materiály sú „vyrobené vo Francúzsku“ a dodávajú ich remeselníci so sídlom v Paríži.

Koncept bude vystavený na veľtrhu Maison&Objet, ktorý sa koná 21. do 25. januára 2022 na výstavisku vo Villepinte, severozápadne od Paríža.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode