Renault Clio: naša história, vaše príbehy

21.03.2023 14:19

DEDIČSTVO 

 

Renault Clio je od svojho uvedenia na trh v roku 1990 nepretržitým hitom -  doteraz sa ho na celom svete predalo 16 miliónov kusov! Je to najpredávanejší francúzsky automobil všetkých čias. Keďže sa chystá debut vynoveného modelu Clio V, obzrieme sa späť za ságou Clio. Prinášame Vám  množstvo údajov, fotografií a aj svedectiev majiteľov. Pretože každý má nejakú spomienku na Clio!

 

 

Úspešný príbeh modelu Clio

 

Okrem toho, že sa Clio stalo významným modelovým radom značky Renault, je najpredávanejším francúzskym vozidlom vôbec. Od roku 1990, kedy sa prvá generácia dostala do predajní, sa predalo takmer 16 miliónov vozidiel Clio v 120 krajinách!

 

16 miliónov je veľa automobilov! Od nárazníka k nárazníku by 16 miliónov vozidiel Clio obkolesilo Zem 1,6-krát. Nie menej! A ak by ste ich postavili jedno na druhé, boli by 75 000-krát vyššie ako Eiffelova veža! 

Už sa vám točí hlava?

 

 

Prečo to bol taký hit? Pretože keď sa model dostal na trh a vystriedal Renault 5, spôsobil revolúciu v segmente viacúčelových mestských vozidiel. Prišiel s novými a vylepšenými prvkami vo všetkých oblastiach (podvozok, výbava, celková kvalita atď.) a so širokou škálou verzií, takže každý si mohol nájsť Clio, ktoré mu vyhovovalo, za cenu, ktorú si mohol dovoliť. "Nie je dosť drahé, synku," hovorila raz jedna reklama.

 

Každá generácia posúvala DNA modelu Clio do nových výšin a stavala na silných stránkach predchádzajúcej generácie. Výsledkom je, že po 30 rokoch je stále jedným z najznámejších vozidiel vo svojom segmente, a to na každom trhu, na ktorom sa nachádza. Dokonca bol nie raz, ale dvakrát zvolený za európske auto roka! 

 

Ešte aj teraz sa v závodoch v tureckej Burse a v slovinskom Novom Meste denne vyrobí viac ako         1 400 kusov modelu Clio. V Burse schádza z výrobných liniek model Clio každú minútu!

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode