RENAULT A FILMOVÝ FESTIVAL V CANNES: 30-ROČNÉ PARTNERSTVO PRE PODPORU KINEMATOGRAFIE

16.05.2013 10:35

  • Renault a film: ľúbostný príbeh trvajúci už viac ako 110 rokov
  • Renault je exkluzívnym dodávateľom vozidiel pre Filmový festival v Cannes už 30 rokov, v jeho vozidlách sa k červenému kobercu vozia najväčšie filmové hviezdy sveta.
  • Po prvý krát sa popri ZOE a Twizy k oficiálnej flotile vozidiel pripojí aj Renault Captur.
  • Renault na 66. Filmový festival v Cannes dodá od 15. do 26. mája viac, ako 200 vozidiel.

 

110 rokov filmu

Ľúbostný príbeh Renaultu so svetom filmu už trvá viac, ako 110 rokov. Krátko po tom, ako Thomas Edison vynašiel „Kinematograf“, alebo filmovú kameru, začali bratia Lumiérovci premietať pohyblivé obrázky na obrazovku v roku 1895.  V tom čase už Louis Renault pracoval na svojom Voiturette Type A s priamou prevodovkou, automobile, s ktorým o tri roky neskôr úspešne vyšiel strmou ulicou Rue Lepic v Paríži. Bol jedným z prvých priemyselníkov, ktorý používal kino ako spôsob upozorňovania na svoje produkty. Motoristické preteky a priemyselná história Francúzska sa čoskoro stali pravidelnými témami vo filmoch natáčaných v „Cinématographe“ bratov Lumiérovcov. V Boulogne-Billancourt sa ich filmové štúdiá nachádzali iba pár ulíc od dielne pioniera automobilového priemyslu, Louisa Renaulta. Boli ukuté jedinečné väzby, z čoho vyšiel Renault ako preferovaný partner pre filmových hercov a režisérov. Dnes sa špeciálna flotila 40 vozidiel Renault objavuje v okolo 200 televíznych programoch a filmoch každý rok. Nie len, že je Renault emblémom filmového priemyslu, je taktiež partnerom najvýznamnejších filmových festivalov.

 

Filmový festival v Cannes, založený v roku 1939, sa stal globálnou inštitúciou a najväčším filmovým festivalom sveta, ktorý priťahuje viac ako 10 000 účastníkov z 92 krajín s ponukou 5000 filmov, z ktorých 1500 sa premieta na Festivale. Táto udalosť má väčšie mediálne pokrytie ako Olympijské hry! V roku 1949 vyrušil tichý dedinský život v majstrovskom diele Jacquesa Tatiho Jour de Fête (“Veľký deň”) naleštený Renault Vivastella.

 

30-ročné partnerstvo

Rok 1983 bol prvým rokom, keď Renault dodal 15 modelov Renault 30 pre sprevádzanie hviezd na červený koberec Filmového festivalu v Cannes. Bolo to niečo, ako revolúcia; kedysi na túto udalosť hviezdy chodili pešo… V roku 1992 bolo Cannes miestom, kde bol odhalený model Safrane, keď bolo do oficiálnej flotily zaradených 45 vozidiel, aby nahradili model Renault 25. Na zvýraznenie 10. výročia partnerstva Renaultu s Filmovým festivalom v Cannes, bola vydaná špeciálna edícia „Palme d’Or“ modelu Safrane. V roku 2011 bol model Vel Satis nahradený Renaultom Latitude, ktorý dopĺňal Renault Espace. Organizátori filmového festivalu v Cannes sú nároční ohľadom požiadaviek na komfort na palube vozidiel flotily, pričom vyžadujú dva týždne príprav pred samotnou udalosťou.  Na vozidlá je pridané označenie „Oficiálny Partner Filmového Festivalu v Cannes“, spolu so špeciálnymi držiakmi na vlajky. Každý rok, po tom, čo sa celá udalosť skončí, predá sieť Renaultu spomínané automobily fanúšikom a filmovým nadšencom.

 

Rok 2013 v žiare reflektorov

Renault využíva Filmový festival v Cannes na predstavenie svojich najnovších modelov hviezdam. Tento rok im bude k dispozícii nový mestský crossover Renault Captur – osem kusov sa pridá k oficiálnej flotile vozidiel. Podobne, ako v roku 2012, bude Renault predvádzať aj svoje elektrické vozidlá na Croisette v Cannes. Renault je svetový výrobca automobilov, ktorý ponúka vozidlá s nulovými emisiami Zero Emission. Flotila 15 modelov Twizy a 2 automobily ZOE bude dodaná pri príležitosti Filmového festivalu v Cannes. Oficiálna flotila 37 modelov Latitude a 55 modelov Espace bude sprevádzať hviezdy spolu s ďalšou flotilou 16 vozidiel Latitude a 85 vozidiel Espace pre ostatných partnerov Festivalu.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode