Renault 5 prototyp vyhral cenu concept car of the year

30.09.2021 19:50

 

 

  • Car design news vybrali Concept car of the year vo svojej pravidelnej 8. publikácii o dizajne vozidiel.
  • Renault 5 Prototyp bol za Concept car of the year zvolený porotou zloženou z dizajnových riaditeľov popredných automobilových značiek.
  • Renault dizajnérov pochválili za majstrovský spôsob ako vdýchnuť nový vzhľad tak legendárnemu vozidlu.

 

Prototyp Renault 5 je výsledkom snahy značky Renault sprístupniť v Európe elektromobily. Tímy dizajnérov Renault sa preto rozhodli opäť pozrieť na toto populárne vozidlo, do čias jeho najväčšej slávy. Renault 5 Prototyp je kompaktné mestské auto plné šarmu poháňané do budúcnosti nadobudnutým moderným elektrickým dojmom. 

 

Renault 5 Prototyp bol prestížnou spoločnosťou Car Design News vyhlásený za Concept car of the year. Súťažil spolu s inými koncepčnými vozidlami, ktoré výrobcovia automobilov predstavili v období od marca 2020 do marca 2021. Car Design Review 8 ponúka prehľad minulého roka v oblasti dizajnu a bilancuje najnovšie trendy a inovácie.

 

 

Gilles Vidal, Renault Design

S Prototypom R5, ktorý vyhral cenu Concept car of the year, získal tím Renault Design aj niečo navyše. Výhercu volili skvelí dizajnéri automobilov iných značiek, a preto sme na to tak veľmi hrdí! Taktiež sme hrdí na to, ako Renault 5 Prototyp prijali médiá a verejnosť. 90 % dizajnu exteriéru prototypu bude mať aj sériové vozidlo.“

 

 

V roku 2024 predstaví Renault sériové vozidlo založené na Prototype Renault 5.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode