Relax s Kiou mám rád...

08.10.2022 09:07

Herec Jozef Jurčišin-Kukľa prezradil, ako sa dostal k hereckej kariére, prečo si obľúbil značku Kia, čo všetko sa mu stalo za svoj šoférsky život, ale zažil aj cestné pikošky, ktoré sa dočítate v našom rozhovore. Vyskúšal si novú elektrickú Kiu EV6 a jeho dojmy si môžete pozrieť vo videách.

 

Jožko, ako si sa dostal k hereckej kariére a čo všetko pracovne stíhaš?

 

Moja herecká kariéra začala tým, že som sa zúčastnil československej súťaže Muž roka 2008. Tam som stál prvýkrát na javisku a dostal som špeciálnu cenu diváka. Na druhý deň mala koncert pani Naďa Urbánková, ktorá mi poradila, aby som si dal prihlášku na herectvo a o rok neskôr ma prijali na VŠMU. Momentálne učím v SZUŠ-ke v Slovenskom Grobe a v SZUŠ Ludus. V divadle LUDUS hráme predstavenie NA ZÁPADE NIČ NOVÉ, ktoré si môžete prísť pozrieť do Štúdia L+S. Predstavením Jeruzalem anno 1817 sme otvorili Novomestské Divadlo na Vajnorskej ulici. Okrem toho účinkujem v televíznych a filmových projektoch a tiež pracujem pre neziskovú organizáciu Červený nos ako klaun.

 

Jazdíš na modeli Kia Rio. Vyhovuje ti tento model?

 

Je to veľmi šikovné auto samozrejme do mestskej premávky ako ušité. Po sklopení sedadiel ma toto malé auto priestranný kufor, ktorý sme využili pri sťahovaní sa do rodinného domu. Kia Rio nám veľmi pomohla a relax s Kiou mám  rád...

 

Mal si aj také situácie za volantom, že ti nebolo všetko jedno?

 

Mal som dosť vyťažené obdobie a musel som ísť na cestu počas ktorej sa mi podarilo zaspať na diaľnici. Mikrospánok prešiel v momente ako som sa blížil do ľavého pruhu. Našťastie  sa nič nestalo. Vážnejšiu nehodu sme mali, keď sme išli z divadelného zájazdu z Košíc. Začalo jemne mrholiť a hneď to zamŕzalo. Zo Žiliny sme vychádzali 50-tkou a v istom momente nás začalo šmýkať. Vozidlo to poriadne obúchalo o zvodidla, nám sa našťastie nič vážne nestalo.

Vieš sa zjednávať pri pokutách?

 

Bol som študent a išiel som s mojimi bratmi cez Ružomberok na Favoritke. Zarozprávali sme sa a išiel som 60-tkou a zrazu spoza kríkov vybehol policajt a začal kričať a ukazovať, aby sme zastavili. Bol som celý vystrašený, čo bude…vystúpil som z auta a miesto dokladov som mu ukázal ISIC kartu, videl, že som študent, tak mi dal pokutu  „jak pre cyklistu“ povedal. Ešte som dostal 50 eur za telefonovanie a 20 eur za otočenie sa v zákaze otáčania,ktorý som si nevšimol.

Mal si aj kolíziu s autom na tvojich cestách?

 

Na Zlatých pieskoch mi začalo dymiť auto, tak som zastavil. Povyhadzoval som všetky veci z auta, volal som majiteľovi auta a ten mi povedal, že už ho v žiadnom prípade nemám štartovať. Auto muselo byť odtiahnuté. Tiež sa mi stalo, že pri cúvaní mi vošiel týpek a nastal stret. Pozrel som sa do spätného zrkadla a on medzitým vošiel. Kii sa nič nestalo, ale on mal ľavý blatník úplne zdeformovaný. 

 

Akých vodičov nemáš rád a čo si netradičné zažil počas tvojho cestovania?

 

Najviac mi vadí, keď sa preraďujú vodiči bez smerovky a lepia sa mi na nárazník. Potom, keď robia viacero činností naraz a to … za volantom. Napríklad som videl ženu, ktorá si robila očnú linku počas jazdy, tak to som odpadával, keď som ju zbadal. Je potrebné sa plne sústrediť na vedenie vozidla a nezaoberať sa činnosťami, kvôli ktorými môžeme spôsobiť dopravnú nehodu a niekomu ublížiť.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode