Rebelka na ceste

06.06.2015 13:08

Marketingová manažérka spoločnosti IMPA Bratislava Petra Volčková porozprávala svoje auto - moto zážitky a otestovala novú Škodu Fabia 1,2 TSI

Spoločnosť IMPA je autorizovaný predajca ŠKODA a servis škoda, VW, Audi. Pracujete tu už vyše štyroch rokov a veľmi úspešné sú vami organizované Dámské Kluby IMPA, kde sa predstavia vždy zaujímavé osobnosti. Dokonca sa teším, že som bola účastná v rámci prednášok na tému: auto a žena....

Dámske kluby vznikli náhodou, keď sme minulý rok robili módnu fashion šou a začali sme spolupracovať s módnou návrhárkou Zuzkou Bottkovou a vtedy prišla táto zaujímavá myšlienka. Dnes už veľa žien robí v automobilovej oblasti, mnohé ženy riadia automobilové parky vo firmách, operatívne leasingy, pracujú v poisťovniach. Tak prečo to nerobiť pre tieto dámy, ale nielen pre VIP a obchodné partnerky, ale aj pre naše zákazníčky, bežné ženy, ktoré kupujú u nás autá a pravidelne navštevujú servis.

 Koľko áut ročne IMPA predáva?

2000 áut je slušné číslo a myslím si, že to hovorí za seba, že sme jeden z najväčších predajcov vozidiel na Slovensku. Predávame nové, jazdené vozidlá a robíme servis okrem Škody aj pre VW a Audi. Tento rok sme sa už zamerali aj na online. Máme blog - milujeme servis a som rada, že som dostala ponuku aj na vašej stránke autoazena.sk písať blogy na túto tému z pohľadu bežnej užívateľky auta. Veď v aute strávime skoro tri roky nášho života a je pre nás druhým
domovom, pretože v ňom trávime veľa času.

Vraj sa chcete zapojiť do projektu auto zťp?

Zapojili sme sa do projektu Škoda handy zťp - predaj a úpravy vozidiel hendikepovanym motoristom. Nájdu tam komplet informácie ako dostať príspevok na auto a kto má nárok. Bude to také poradenstvo a môžu si tam stiahnuť tlačivá, formuláre. Máme už zazmluvneného partnera pre tie špeciálne úpravy vozidiel.

 Aká je Petra za volantom?

Ročne najazdím na súkromnom aj firemnom aute okolo 40 - 50 000 kilometrov ročne. Máme 6 prevádzok, tak po Slovensku nacestujem dosť veľa kilometrov. Jazdím na jedna šestkovej dieselovej štvorkolke Škoda Octavia. Je to predchádzajúci model so slzičkovými očami /svetlami/.

Staráte sa poriadne o svojho plechového tátoša, ktorý vás sprevádza na cestách?

Určite. Zvonku aj z vnútra. Potrpím si na poriadok a Octavia je čiernej farby a dosť sa špiní. Všetkým svojim autám dávam mená. Sú to také rebelky. Táto  značka mi tak prirástla k srdci.

 Zažili ste vtipnú príhodu pri ktorej sa vždy usmejete?

S mojim manželom sme išli z Vrakune ráno do práce každý svojim autom. Pozerala som sa do ľava a videla som ďaleko manželovo auto, tak som sa doťahovala, aby som ho stihla. On tam stál a ja som zozadu do manžela nabúrala.Videl na mne stres, tak ma postavil bokoma všetko vyriešil čo bolo treba. Nikomu sa nič nestalo, ani airbagy nevystrelili, čo sa dalo sa ale pokrčilo.

Máte zlozvyky za volantom, ktoré občas skončia neslávnou pokutou?

Môj neduh je telefonovanie za volantom, lebo stále musím niečo riešiť, vybavovať. Chystám sa to riešiť bluethootom, snáď
v blízkej dobe... aj na rýchosť si dávam pozor, ale už neplatím pokuty ako kedysi. Dnes sa to už dá ťažko vykecať.

Jazdíte na dovolenky do zahraničia, spozorovali ste iné jazdenie a spôsoby za volantom ako u nás?

 Mne sa páči štýl jazdenia v arabských štátoch. Jazdia síce chaoticky, ale organizovane a nemajú toľko dopravných nehôd ako u nás. Taký organizovaný chaos! V Tunisku som jazdila na otvorenej bugyne. Bol to super zážitok. Arabi sa smejú, keď vidia ženu šoférovať. Páčia sa mi u nich STOP-ky s arabským písmom, také haky baky, ale pekné.

Každý z nás má v živote nejaký sen. Je u vás tiež nejaký automobilový sen?

Možno si ho splním až v roku 2016,  keď príde nové SUV od škodovky. Videla som štúdie a sú veľmi pekné. Skôr vidím reálne kúpu skútra Vespa. Takú pekne
zladenú s peknou prilbou. K tomu suknička, topánočky. Uau! Videla som jednu slečnu, ktorá s ním jazdí po Bratislave. Je to praktické. Len vodiči áut sa nevedia k motorkárom správať tak ako majú.

Ste srdcom škodovák a vyskúšali ste si novú Fabiu 1,2 MPI. S novým dizajnom máte pocit, že trendovo ide smer škodovky dopredu?

Jednoznačne áno! Nova Fabia v mnohých motorizáciach sa vydarila nielen dizajnom, jazdnými vlastnosťami, ale aj podvozkom. V tomto modeli ma prekvapila DSG sedemstupňová automatická prevodovka, ktorá je vhodná hlavne pre ženy do mestských kolón. Ja som však stále verná manuálu. Nevylučujem, že časom sa možno preorientujem, ale zo skúseností viem, že automat uprednostňujú skôr starší vodiči. Majú určite väčší pokoj pri šoférovaní. Vo vnútri Fabie je interiér síce klasický, ale mám všetko, čo potrebujem a nepotrebujem tam väčšie inovácie. Čo sa týka doplnkov mi vyhovuje a čo sa mi najviac ako žene páči, že je k dispozícii viac farebných kombinácií. Zákazníci už berú s autom vyššie výbavy ako voľakedy. Chcú sa cítiť komfortnejšie a bezpečnejšie. V testovanej Fabii mi vyhovoval tsi-čkový motor pri akcelerácii, keď som viac potlačila plynovýpedál, tak som dostala, čo som potrebovala. Dobré zrýchlenie, bez ktorého si
neviem predstaviť bezpečné predbiehanie. Benzínový motor je živý a dynamický. Mne vyhovuje a aby som nezabudla aj priestoru je tu dostačne a pohodlie si užije každý vodič, tak ako aj ja. Nová  Fabia je spoločníkom každej ženy do mesta, ale aj pre mladú generáciu, ktorá dostane dobré auto za dobré peniaze v dobrej výbave. My s mužom sme sa s Fabiou dokonca sťahovali a boli sme s ňou nadmieru spokojní. 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode