RALLY RADOSTI počas prvého ročníka vyzbieralo a darovalo detským onkologickým centrám päť tisíc eur

28.08.2019 10:32

Počas charitatívnej jazdy športových áut naprieč Slovenskom, ktorá sa uskutočnila v dňoch od 7. do 9. júna 2019, vyzbieralo OZ RALLY RADOSTI päť tisíc eur. Tie boli v týchto dňoch rozdelené a odovzdané do trojice detských onkologických centier na západnom, strednom a východnom Slovensku. Onkologické centrá tak už disponujú vyzbieranou čiastkou a môžu financie využiť na pomoc či zľahčenie následkov liečby malých onkologických pacientov.

Sme radi, že aj napriek dovolenkovým obdobiam sa konečne podarilo vyzbierané peniaze odovzdať na účely, na ktoré boli určené, a že ich onkologické centrá, v ktorých sa nachádzajú choré detičky, môžu konečne začať využívať,“ uviedol Michal Krajčír za občianske združenie RALLY RADOSTI a ďalej dodáva: „Chcel by som ešte raz poďakovať všetkým, ktorí prispeli na náš transparentný účet, zapojili sa do Rally Radosti alebo osobne prispeli do kasičky, ktorá cestovala s nami po slovenských námestiach. Veríme, že aj vďaka tomuto príspevku budú mať onkologické centrá financie na potrebné vybavenie pre svoj chod či pre malých pacientov. Návšteva a osobné odovzdávanie poukazov v nás len umocnilo potrebu pomáhať a pokračovať v nastolenom tempe. Aj preto sme sa rozhodli, že pomedzi veľké podujatia Rally Radosti, ktoré sa budú opakovať každoročne, budeme uskutočňovať takzvané Mikro Rally Radosti, ktorými sa budeme snažiť pomôcť a urobiť radosť jednotlivcom či menším skupinám chorých detičiek.“

 

Vo svete, kde sú ľudia a kultúry čoraz viac prepojení a v dôsledku toho čelia novým spoločenským výzvam, je dôležitejšie než kedykoľvek predtým, aby globálne spoločnosti aktívne prijali svoju sociálnu zodpovednosť. Cielená a udržateľná angažovanosť je preto neoddeliteľnou súčasťou identity BMW ako spoločnosti,“ vysvetľuje Milan Stupka, vedúci korporátnej komunikácie spoločnosti BMW Slovenská republika a dodáva: „Mysli globálne, konaj lokálne. Aj preto sme radi podporili vznikajúcu myšlienku novotvoriacej sa automobilovej komunity okolo OZ Rally Radosti. Komunity, ktorá má spoločnú vášeň a radosť pre technologicky vyspelé stroje vo svojich garážach a cez istú formu mobility pomáha deťom v ich dôležitom kroku života.

 

Charitatívna jazda Rally Radosti sa uskutočnila v termíne od 7. do 9. júna 2019, počas ktorej bolo možné prispievať na transparentný účet zbierky občianskeho združenia, osobne do kasy alebo účasťou v kolóne tridsiatich športových automobilov, ktoré spoločne prešli sedem námestí po celom Slovensku. Celkovo sa vyzbieralo 5 tisíc eur, ktoré boli rozdelené a odovzdané detským onkologickým centrám v Bratislave, Banskej Bystrici a v Košiciach. Tento ročník bol zasvätený pomoci detičkám s onkologickým ochorením, no organizátori plánujú v budúcnosti pomôcť deťom aj s inými ochoreniami. „Budúci ročník, ktorý už momentálne plánujeme, pridáme viac zastávok, aby sa vyzbieralo ešte viac peňazí. Okrem toho máme v pláne sa poradiť s odborníkmi a vybrať na ďalší ročník skupinu detí s iným ochorením, ktoré taktiež potrebujú pomôcť a potešiť. Radi by sme to takto do budúcna striedali, aby sa postupne dostalo našej pomoci každému, kto ju potrebuje,“ vysvetľuje Peter Jakabovič, predseda OZ RALLY RADOSTI.

 

Termín a detaily druhého ročníka Rally Radosti oznámia organizátori začiatkom budúceho roka, dovtedy plánujú pomáhať jednotlivcom či vybraným skupinám chorých detí prostredníctvom menších podujatí, tzv. Mikro Rally Radosti.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode