Radšej umyjem auto, ako navarím

03.11.2018 08:31

Slovenská speváčka a herečka Katarína Hasprová a jej úspešný rok. Gratulujeme jej za získanie ceny Thálie a ceny Slovenka roka za umenie a kultúru. Aká je šoférka a čo je dáva značka Mercedes a ako sa zhostila prvýkrát automatickej prevodovkyna Mercedese A...

Katka, pred vyše mesiacom ste odpremiérovali nový muzikál Rasputin v réžii Jána Ďurovčíka, s hudbou Henricha Leška. Často spolupracujete s týmito pánmi?
 
S Jankom Ďurovčíkom som už urobila niekoľko muzikálov, som na jeho spôsob práce zvyknutá, s Henrichom je to moja druhá spolupráca, prvou bol krásny muzikál Báthoryčka. Rasputin je čiastočne záhadný, emotívny titul s náročným spievaním, ale teší ma, že zatiaľ máme vždy plné hľadisko.
 
Týždeň po Rasputinovi ste mali premiéru muzikálu Mačky v Národním divadle moravskoslezském v Ostrave. A práve tu ste za postavu pani Denversovej v muzikáli Rebecca získali cenu Thálie. Aký to bol pocit?
 
S týmto divadlom spolupracujem už na treťom muzikáli  a v Mačkách hrám postavu Grizabelly, rovnako ako na Novej scéne. Dostať Tháliu na doskách Národného divadla v Prahe bol krásny pocit a prekvapilo a potešilo ma, koľko esemesiek a gratulácií som obdržala v Čechách a na Slovensku.
 
V muzikáli Rómeo a Júlia som sama zažila, s akou chuťou ste v postave Dojky dali jednému hercovi riadnu facku. Tak ste sa rozohnili, že aj divákov to pobavilo.
 
Je fakt, že tá facka ma samu prekvapila, ale rozosmiala mňa i jeho. Keďže to je komická scéna, bolo to úplne v poriadku a teraz na to s úsmevom spomíname. Tento muzikál má nádhernú hudbu, je to silný titul a nám všetkým, ktorí tam hráme, je nesmierne ľúto, že v decembri stá repríza bude zároveň derniérou.
 
Viem, že rada jazdíte a dosť často točíte trasu Bratislava - Praha. Nie je to únavné, byť stále na cestách?
 
Šoférovanie ma baví a keď som žila tri roky v Prahe, často som jazdila túto trasu na otočku. Je pravda, že je to veľmi vyčerpávajúce, zvlášť keď máte podať ešte výkon na javisku. Preto teraz chodievam do Ostravy vlakom, kde si môžem čítať, učiť sa texty alebo ma odvezie môj kamarát, ktorý je profesionálny šofér. Mimochodom, veľmi ma baví umývanie auta, raz si možno zabrigádujem na pumpe.☺
 
Kedysi bola v STV relácia, kde ste si mohli zapretekať, vyhrať pohár v jazde zručnosti. Zúčastnili ste sa aj vy?
 
Nielen zúčastnila, ale mám doma aj spomínaný pohár za druhé miesto. Bola som aj na Slovakia Ringu, kde som ako spolujazdec zažila takú športovú jazdu, že z nej mám dodnes zimomriavky. Vážim si život a preto takýto adrenalín už skúšať nebudem.
 
Zastavili vás už niekedy policajti a dali vám pokutu? A čo nepríjemné sa vám stalo na našich cestách?
 
Samozrejme, že zastavili, za bežné priestupky, ako napríklad mierne prekročená rýchlosť a podobne. Niekedy pomohol milý úsmev, niekedy som musela zaplatiť. Na diaľnici mi raz došiel benzín, zastavil mi mladý chalan, pomohol mi, vzal ma na pumpu a potom ma odviezol späť k autu. Bola som mu veľmi vďačná za to, čo pre mňa urobil, lebo v dnešnej dobe to nie je bežné.
 
Spôsobili ste už dopravnú nehodu? A čo nemáte rada na iných vodičoch v cestnej premávke?
 
Zatiaľ som nespôsobila žiadnu nehodu, ale raz sa mi stalo, že som ťukla do auta, ktoré prudko zabrzdilo na prechode pre chodcov. Napriek tomu, že on zabrzdil nečakane, bola to moja chyba, lebo som mala mať dostatočný odstup. Na vodičoch nemám rada, keď z auta vyhadzujú von oknom odpadky, krabičky z cigariet, lebo nám tým znečisťujú životné prostredie. Ale čo je úplne najhoršie, sú vodiči, väčšinou na drahých autách, ktorí robia frajerinu na cestách, myslia si, že sú nesmrteľní, a častokrát spôsobia nehodu, kde umrú nevinní ľudia.
 
Vyskúšali ste si automat na značke, ktorej ste verná a je ním nový Mercedes A180d po facelifte. Vaše prvé pocity z komunikácie páčok pod volantom boli priaznivé?
 

S páčkami som si to vyskúšala prvýkrát, vôbec som neradila rýchlosti, ale sledovala som písmenká na páčke. Je to nezvyk, ale časom by som si určite zvykla, lebo je to pohodlné, žiadna spojka ani jednotka... Prekvapil ma krásny vonkajší dizajn a vo vnútri to bolo ešte komfortnejšie a priestrannejšie, celé to dýchalo luxusom a pri tom som sa tam cítila ako v kokpite lietadla! Páčky a gombíky...prémiová kvalita v interiéri bola na jednotku vrátane prístrojovej palubovky s displejom a budíkmi. Väčší volant sa dobre držal a sedelo sa fajn na anatomicky tvarovaných sedadlách, čo poznám zo svojho auta. Musím priznať, že rečová komunikácia s autom ohľadom teploty a iných potrebných údajov bola zábavná a pripomenulo mi to seriál o aute, ktoré rozprávalo /Michael Knight/, čo je fajn, že si môžeme pokecať s autom, keď ste v ňom sám... Keby to ešte vysunulo kávičku, tak už nám nič nechýba. Priestranný interiér a športové detaily so šíberom sa mi veľmi páčili. Motor mal 4 jazdné režimy a práve táto jednapäťka bola v meste dostatočne dynamická a pri akcelerácii nebol žiadny problém. Športový režim ma však najviac bavil, tak som ho ani nevypínala, pretože ja pri zrýchlení potrebujem "vždy" dynamiku. Áčko odporúčam ženám, ale aj mužom a rodinám, lebo priestoru v ňom bolo ozaj velkoryso aj to množstvo batožiny mám kde dať, teda do kufra...

Najviac ma očarili predné LED svetlá, ktoré akoby boli lémované nádhernými kamienkami a to sa nám ženám páči...mať taký šperk, ktorý sa k nám hodí...

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode