Rada spím v aute...

01.08.2020 09:37

Úspešná topmodelka z agentúry Elite Bratislava - Alexandra „Saša“ Gachulincová precestovala skoro celý svet a pre našich čitateľov porozprávala o modelingu, cestovaní, talianskom dopravnom systéme a testovaní nového modelu Škoda Kamiq

 

Si víťazka Kenvelo Elite Model Look Slovakia 2005 a držitelka 2. miesta Elite Model Look International 2005. Kastingy, cestovanie a časom si pózovala na tituloch najprestížnejších časopisov. Ako dlho robíš modeling a kde je to také naj pre modelky?

 

Paríž, Amerika a Miláno, sú top destinácie pre modelky a tam, ale aj inde som lietala až kým neprišla korona. Uvidíme, aká bude situácia do konca roka, či príde druhá vlna korony alebo začneme pracovať opäť naplno, nakoľko obmedzenia jednotlivých krajín cestovanie pre modelky značne limitujú.V modelingu sa pohybujem už 15 rokov a zatiaľ ma to stále baví. Pred koronou som stihla účinkovať v zábavnej šou Tvoja tvár znie povedome na Markíze, kde ma bližšie spoznali aj slovenskí diváci.

 

Vodičák si potrebovala k tvojej práci, keď si sa pohybovala v rôznych krajinách, kde si potrebovala jazdiť?

 

Na jednotlivé práce som prichádzala pešo, mhd alebo nás vozili vodiči, ale určite som potrebovala aj vodičák, ktorý som si urobila v Považskej Bystrici. Pamätám si, že na nohách som mala také tie „vietnamky“ pri záverečnej skúšobnej jazde. Keď ma potom zbadal inštruktor, tak mi povedal, že dobre, že to nevidel, inak by som skúšky neurobila, pretože to nie je vhodná obuv na šoférovanie. Napriek tomu som aj testy urobila na plný počet bodov. A momentálne mám za doterajší šoférsky život najazdených viac ako pól milióna kilometrov.

 

 

Veľa najazdených kilometrov znamená, že občas vodič rieši aj kolízne situácie na cestách. Zažila si niečo podobné?

 

Raz v noci sa mi stalo, že na jednej neprehľadnej križovatke do mňa napálil taxikár. Pretočila som sa s autom, ale ani mne ani spolusediacemu sa nič nestalo. Našťastie! Dokonca ani tomu taxikárovi, ktorý viezol zhodou náhod môjho známeho... čo bola nakoniec aj úsmevná príhoda. Inokedy som išla s kamoškou na korčule a nabúral do mňa postarší pán, ktorý bol vodič z povolania. A mal v sebe asi 2,5 promile alkoholu v krvi. Mrzelo ma, že mu odobrali vodičák, ale aj také situácie sa v živote stávajú a alkohol za volant jednoducho nepatrí...

 

Nie je navigácia a orientačný zmysel pre teba problém?

 

No, moja prvá samostatná jazda po vodičáku bola z Považskej Bystrice do Bratislavy a išla som tak, že som si pamätala cesty z trás autobusov, ako som jazdila, keď som chodila na angličtinu. Inak mám výborný orientačný zmysel a nestratím sa prakticky ani v zahraničí. V podstate som technický typ a viem si vymeniť koleso či použiť štartovacie káble. Navigáciu využívam kvôli zápche. A neodchádzam z Bratislavy pokiaľ nemusímskôr ako po 19,00 hod., kedy už je rýchlostná trojprúdovka smer TT povolená na 130 km/h.

 

Využívaš svoju krásu, že ti policajti pri dopravnom priestupku znížia alebo odpustia pokutu?

 

Úprimne, viac ma spoznajú vďaka ocinovi, ktorý bol mnohonásobný majster Československa v karate, nie ako modelku, a vtedy to niekedy naozaj pomôže. Samozrejme sa snažím jazdiť podľa pravidiel, ale aj minulý týždeň som platila dve pokuty za papuče, pretože v noci som zle zaparkovala a ráno som si našla prekvapenie na pneumatike! A priznám sa, že občas platím za rýchlosť.

 

Kde ťa vždy „dostane“ dopravný systém, ktorý je iný ako u nás?

 

V Taliansku jazdia po taliansky a to znamená, že podľa vlastných pravidiel. Bola som tam na módnych prehliadkach a v plnom aute sme boli natlačení ako sardinky! Jazdili sme dokonca na dvoch kolesách a ja som sedela pri šoférovi...nič sa nestalo a obišli sme kolóny. Nedá sa na to zabudnúť. Taliani majú dokonca povolené určité percento alkoholu, zodpovedajúce tuším jednému alebo dvom pivám, ale byť to na mne, ja by som to zakázala, lebo každý inak reaguje...inak sto kilový chlap a inak útla žena.

 

V Taliansku jazdí aj veľa skútrov a motoriek. Máš skúsenosť?

 

Raz v Taliansku ma na letisku vyzdvihovali na motorke a boli sme na mieste rýchlejšie ako s autom. Hlavne sú tam, aj v Paríži, na motorkárov zvyknutí a dávajú im prednosť, ale u nás?! My nepúšťame chodcov ani cyklistov, a nie ešte dávať pozor na motorkárov a skútristov. A mrzí ma, že na Slovensku nefunguje zipsovanie. Ak sa „nepichneš“, nikto ťa nepustí. Pritom všade inde je to samozrejmosťou...

 

Máš nejakú skúsenosť so značkou Škoda?

 

Doma sme mali Škodu Octavia Combi a je to super rodinné auto v pomere cena a kvalita. Dlho nám slúžila a dalo sa tam dobre vyspať. Vždy, keď idem na festival, tak spím v aute a v kombíku je to priam ideálne...

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode