Rada jazdím dynamicky, ale bezpečne...

26.12.2020 22:03

Rada jazdím dynamicky, ale bezpečne...

 

Operná diva Adriana Kučerová nám prezradila zážitky zo svojich ciest, akí sú diváci v Taliansku, za aký priestupok najčastejšie platí, kde zažila chaos v doprave. Okrem toho sa dozviete dojmy z testovania nového Mercedesu GLE.

 

 

Stalo sa ti niekedy, že na predstavení na javisku vznikajú rôzne nečakané situácie, ktoré vy umelci musíte zvládať ľavou zadnou?

 

Na javisku mávame občas hlavu v oblakoch a niekedy sa pritrafia rôzne zážitky. Aj som skoro neprišla na javisko, lebo som nemala oblečenú sukňu, keď ma volali na javisko. Krinolíny obliecť nie je jednoduché, aj keď máme panie, ktoré nám do toho pomáhajú obliecť. Na sekundy sú vypočítané prevleky, čo diváci nevidia, a my vzadu máme stres, aby sme došli včas na javisku. Hudba beží dopredu, viackrát sa stalo, že zo zákulisia už spievam, aby sa to stihlo.

 

Spomínala si, že japonci zbožňujú operu hoci ju nemajú, za to ju veľmi milujú a obdivujú. Kde vo svete si zažila iných divákov ako sú tí naši slovenskí?

 

Japonci sú iná kultúra ako naša, aj ich temperament je iný vo všetkých prejavoch. Sú veľmi vďačné publikum.Všade sú diváci veľmi milí a vedia oceniť náš výkon na javisku, ale taliani su najspontánnejší. ale ked sa im niečo nepáči, tak vás vedia vypískať. Zažila som taký pocit v Milánskej la Scale, kde sme robili Carmen na moderný spôsob jednej talianskej režisérky. Divákom sa predstavenie nepáčilo a ozval sa taký hukot, že to bolo nepríjemné aj pre nás. Kričia, dupocú, dávajú najavo, že sa im to nepáči. Na Slovensku sú vďační diváci, bežne máme standing ovation, ale v zahraničí to tak nie je.

 

Veľa cestuješ, pretože to vyžaduje tvoja náročná práca opernej speváčky. Kde sa ti páči doprava a si s ňou stotožnená?

 

Taliansko a ázijské krajiny mám rada, pre ich temperament a chaos, ktorý tam zažívate. Ich ľudia sú oveľa tolerantnejší a nie sú takí úzkostliví ako u nás.. Aj keď niekto zátrúbi, vidím za tým úsmev, vnímajú život veselšie, nič neberú tragicky. Na talianskych cestách málo vidíte také luxusné autá ako na Slovensku. Jazdia na malých fiatkách, starých autách, ktoré majú zo všetkých strán obúcháné, samé ťukance. Sú zvyknutí aj na motorky a skútre a na cestách je ich nesmierne množstvo.

Zažila si v niektoré krajine taký chaos, že si sa v tej doprave doslova strácala?

 

Na Bali nemajú žiadne pravidlá, žiadne semafóry, dopravné značky ani cesty zaznačené v mape, a na diaľnici je hotový chaos. Priemerná rýchlosť je do 40 km/h a vzdialenosti sú tam obrovské a niekedy trvajú až desať hodín, keď sa potrebujete dostať na druhú stranu. Iné zákonitosti tam platia, v žiadnom prípade si tam nepožičiavajte auto, ale zoberte si šoféra. Zažili sme to a je to úžasné. Ani poistku na auto si nedávajú.

 

Vieš zjednať pokutu ak ťa zastavia policajti pre prípadný priestupok? Chodia ti pokuty zo zahraničia?

 

Zo zahraničia mi väčšinou chodia pokuty za rýchlosť, iné priestupky ani nemám. Už som aj spievala policajtom, ale nechcem sa k tomu veľmi utiekať. Chceli zaspievať Kráľovnú noci, ale tú nemám v repertoári. Nakoniec to dobre dopadlo. Ak urobím chybu, väčšinou si ju priznám.

 

Tvojím dvom malým chlapčekom spievaš v aute? Ako sa zabávate počas dlhých ciest?

 

Moji synčekovia radi počúvajú audiorozprávky na dhlhších trasách, ktorú v nich prebúdzajú fantáziu, ale čo sa týka môjho spievania, tak to veľmi nechcú, pretože to majú spojené s tým, že často odchádzam za prácou a oni vedia, že maminka nebude doma, čo nemajú radi. Mesiac som bola preč a oni si to doteraz pamätajú. Tak im nespievam, je to tak lepšie.

ide pracovat, tak to nemaju radi, mesiac som bola prec, ked bola korona, odluceni sme boli, maju to pospajane, ze som prec.

 

Už viem, že si dynamická vodička, ktorá obľubuje športovú jazdu, ale prezraď, čo sa týka technických vecí okolo auta, vedela by si si napríklad doliať vodu do odstrekovača?

 

Vracala som sa z Krakova, kde som spievala a po 300 km mi došla voda do odstrekovača. Nevedela som otvorit kapotu, tak som oslovila jedného tankujúceho pána na pumpe, či mi nepomôže. Bolo mi to trošku trápne, ale musela som. Nie som príliš technicky zdatná, ale nemám problém hocikoho osloviť, keď je to potrebné.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode