Rád sa pretekám s navigáciou...

13.02.2021 09:48

Moderátor rádia Vlna - Milan Švikruha o tom, ako mu chýbajú Oldies párty s rádiom Vlna, kam chodí rád na dovolenky s rodinným autom Opel Zafira, ale aj ako ekológ si vyskúšal testovanie na elektrickom modeli Opel Corsa, ktoré si môžete pozrieť vo videu.

Prešiel si mnohými rádiami ... do toho prvého si sa dostal z internátneho rozhlasového štúdia na vysokej škole a v podstate svojím príjemným hlasom bavíš poslucháčov až doteraz...

 

To bol ten najväčší odrazový mostík a príležitosť, ktorá sa mi vtedy naskytla a ja som ju so šťastím využil. Momentálne moderujem v rádiu Vlna, ktoré mi vyhovuje po každej stránke. Verím, že keď táto doba pandémie pominie, tak sa budeme s poslucháčmi opäť stretávať ako to bolo pri rôznych Oldies párty, čo ja mám veľmi rád a to mi už pravdupovediac chýba ...

Do rádia zvyknú chodiť zaujímaví hostia - prezraď niečo z takých rozhovorov, čo býva ťažké alebo nečakané? Máš nejakú príhodu?

 

Stala sa taká nečakaná situácia s jedným hosťom, ktorý bol nepripravený na komerčný rozhovor, hoci prišiel „ predať “ svoje sedačky, ale vôbec nič o nich nevedel povedať. Dopadlo to tak, že všetko som za neho povedal ja, pretože som si počas rozhovoru otvoril internet a snažil som sa o tom niečo dozvedieť, aby som ho naviedol na to, čo má povedať. Nuž aj také situácie sa stávajú, keď prídu ľudia nepripravení a nepošlú svojich odborníkov, ktorí by to zvládli lepšie.

Viem, že máš svoje auto Opel Zafira a mňa by zaujímalo, ako si sa k tomuto rodinnému autu dostal?

 

Mal ho kamarát a keď som videl, že sa mu do toho auta zmestila dvojmetrová chladnička, tak bolo stopercentne rozhodnuté, že ak si raz kúpime auto, tak to musí byť práve Zafira...tak sa aj stalo. Chodíme na dovolenky, zbalíme všetko, čo potrebujeme a decká vzadu majú samostatné sedačky, takže majú svoj priestor, ktorý je nezaplatiteľný.

Kam jazdíte na dovolenku?

 

Tradične do Talianska. Ideme väčšinou na noc, deti v pokoji zaspia a ja s manželkou si púšťame hudbu a ráno sme na mieste. Riešime si to sami cez jednu taliansku agentúru a vôbec nám neprekáža, že je to rovnaké miesto. Lignano máme radi :)
Ráno vybehnem na kolieskových korčuliach kúpiť raňajky pre celú rodinu a všetci sme nadmieru spokojní. Prejdem celé Lignano aj s raňajkami. :)

Zažil si nepríjemnú dopravnú nehodu, na ktorú si občas spomenieš?

 

Bolo to v roku 2005 pred Silvestrom, taká reťazovka, keď sme ako rodinka išli po diaľnici a pred nami sa prevrátil kamión na druhú stranu cesty a diaľnica bola zablokovaná na niekoľko hodín. V jednom momente sa auto na poľadovici stalo neovládateľné a ja ako spolujazdec som čelom rozbil predné sklo. Našťastie som nemal otras mozgu. S autom, do ktorého sme vrazili, sme si rýchlo vymenili kontakty a pri tom sme si vôbec nevšimli, že sme stratili špézetku.

Využívaš navigáciu v Bratislave?

 

Používam ju pravidelne a baví ma to. Poteší ma, keď prídem niekde hoci aj o dve minúty skôr ako mi ukazuje navigácia. Píše mi 12,30 do cieľa a ja prídem 12,28, tak som rýchlejší o dve minúty. :) Rád sa pretekám s navigáciou ...

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode