Rád poznávam a skúmam dopravný systém krajín EU

26.12.2023 14:12

Politický moderátor Noro Dolinský prezradil, kde má vlastnú politickú diskusnú reláciu, prečo odpadol počas politickej diskusie v čase pandémie a k tomu dosť zaujímavých zážitkov na tému auto-moto, aby vás to prilákalo k prečítaniu. Čerešničkou na torte je jeho testovanie nového modelu MG HS 1,5 TGI. Ak zvažujete kúpu práve tohto modelu, tak videá sú tu práve pre vás… :)

 

Popri vysokej škole si pracoval v rôznych rádiach...internetové rádio, Fun radio, Expres, v TA3 si bol 7 rokov a prišla ponuka do Plus 7 dní, kde máš vlastnú politickú diskusnú reláciu. Zhrnieš to v skratke? A čo nečakané a vtipné situácie s politikmi?

 

Najprv som sa ponuke bránil, ale šéfredaktorka mi povedala, že to mám vyskúšať a potom sa rozhodnem, či tam zotrvám. Politickým témam sa venujem takmer 12 rokov, tak by ma nemalo nič prekvapiť, keďže v TA3 som mal tiež publicistické rozhovory. Verím, že taktiež uspejem v novej diskusnej relácii s názvom Karty na stôl. Čo sa týka vtipných situácií v politike, tak tých veľa nie je. Sem tam sa stalo, že niekomu zazvonil mobil v živom vysielaní a niektorí politici občas gestikulujú, že mi voda z pohára pristala v rozkroku. 

 

Celým Slovenskom obletela správa, že si odpadol v priamom prenose v štúdiu TA3 pri politických rozhovoroch. Čo sa stalo?

 

Bohužiaľ, nemám rád respirátory a nemohol som sa v jednom momente nadýchnuť. Boli sme siedmi v štúdiu a technik nezapol klimatizáciu, boli sme pod svetlami, mal som to rúško na ústach a viac neviem...odpadol som. Čítal som postojačky, zrazu som cítil, že mi nie je dobre a už o sebe nevedel...odišiel mi obraz aj zvuk. Zachraňovali ma poslanci, dali mi hneď stoličku, prišla sanitka a ešte som sa vrátil to omoderovať, ale po 20 minutách som musel ísť domov. 

 

Nikto nevie, že si dopravný inžinier a rád cestuješ po Európe a poznávaš krajiny EU. Skúmaš ich dopravný systém?

 

Dopravný systém vrátane verejnej dopravy. A nie je mesiac, aby som sa niekde 2x neocitol. Cestujem sám, pretože tak dobíjam baterky a relaxujem. Mám rád samotu. To sú chvíle, keď sa chcem pred verejnosťou skryť a vypnúť od slovenskej politiky.. Napríklad som bol tri dni pri Batskom mori, Čiernom mori, na pláži Mamaya, ktorá je známa ešte z komunistických čias. Mám rád pobaltské krajiny ako je Estónsko. Mne sa veľmi páči Berlín a jeho doprava, pretože musím povedať, že sa máme, čo od nich učiť v rámci infraštruktúry ich dopravy. V centre majú všade perfektne vybavené cyklochodníky a vodiči sú voči cyklistom ohľaduplní. Naši vodiči bohužiaľ takí nie sú..

 

Poznajú ťa policajti? Je to pre teba výhoda alebo nevýhoda?

 

Policajti ma poznajú a sem tam ma pustia bez pokuty, ale platím väčšinou za rýchlosť. 80-tka je na výjazde z Rače a tam som prekročil rýchlosť. Stáva sa mi, že si nohu nechám dlhšie na plyne, ako je treba…Vtedy som mal v kufri tričko rádia Expres a veru si pán policajt rád zobral tričko pre manželku na záhradu. :) Niektoré pokuty moje pokuty sú zbytočné, ale to patrí k životu. Aj ma vytlačili policajti z pruhu a chceli ma pokutovať či na 40 tke merali 50t-ku a hneď účtovali, to bolo také šikanózne.

 

Čo vravíš na Valov pruh na Vajanskom nábreží, ktorý je kritizovaný z každej strany…

 

Hneď, ako to urobili, tak sa tam stretol maďarský autobus s električkou, pretože sa tam nezmestili. Pri múzeu je súbeh s električkovou traťou a tam sa zrazili. Možno by pomohlo zúžiť ten cyklistický pruh, pretože je naozaj zbytočne široký. K tomu odstrániť tie betónové pätníky, ktoré sú mimoriadne nebezpečné a bude to ok. Môže sa stať, že človek na to nabehne autom a zničí celú nápravu. 

 

Mal si za šoférsky život… jednu či viac dopravných nehôd?

 

Vyše 20 rokov, čo šoférujem, som mal jednu nehodu v Bratislave na Trnávke. Jazdia tam trolejbusy na úzkej ceste a vybehol mi odtiaľ na Stopke jeden človek s ešpézetkou zo Spišskej Novej Vsi, spoza domu. Nezabránil som tomu a hoci som nešiel rýchlo, tak mi vybehli airbagy a rozbil som celú prednú masku ako som do jeho zadnej časti narazil a jeho odhodilo do plotu. Ak by som ho chytil v tej časti, kde sedí, tak to by bolo dopadlo oveľa horšie. Našťastie sa nikomu sa nič nestalo a auto sa dalo do opravy. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode