Rád parkujem na 100%!

19.09.2020 19:08

Moderátor rádia Jemné a produkčný rádia Vlna – Peter Tarasovič o troch inštruktoroch v autoškole, o prvých poistných udalostiach, o ženách vodičkách a testovaní novej Dacii Duster, ktoré si môže te pozrieť vo videách.
 
Bol si zahraničný redaktor spravodajstva v Markíze, pracoval si v Rádiu VIVA, ľudia ťa poznajú aj z Rádia Jemné. Kde teda pracuješ teraz?
 
V rádiu Vlna mám na starosti rannú šou a jej obsah, v rádiu Jemné moderujem cez víkend 5-hodinové šouky. V tejto branži sa pohybujem už asi 15 rokov a môžem povedať, že neviem, aké je to chodiť do práce, pretože moja práca je aj mojou zábavou. Nedávno som našiel svoj starý iPod. Nevidel som ho roky, zapadol mi totiž do gauča. Bola v ňom moja vôbec prvá nahrávka z rádia. Normálne som sa nespoznal. Milá, aj keď dosť desivá spomienka.
 
Sice si mladý, ale napriek veku sa ťa spýtam, či si nemal nejaké „hemungy“ v autoškole?
 
Autoškola bola super. Mal som troch inštruktorov počas celej výuky. Prvý vôbec nerozprával. Potom som dostal druhého - ten počas jazdy komentoval pekné baby a tak som sa skôr učil všímať si okolie než šoférovať. Posledný bol totálny nervák a celý vystresovaný som sa bál, či urobím jazdu. Vrieskal vždy, ked som urobil nejaký kiks. Vyklepaný som sa posadil pri skúške do auta a policajt ma navigoval do reštaurácie. Asi cez tri ulice a tam ho totiž čakala frajerka. Dal mi pečiatku a bolo vybavené.
Aké si mal prvé auto a čo zaujímavé si s ním zažil?
 
Bola to stará dobrá Felícia. Stála asi  700 eur. Jazdil som na nej tri roky a ešte som na nej zarobil! Predali sme ju za 1200 eur. Zážitkov bolo viac, ale jeden ma dostal, keď ju môj otec vycúvaval z garáže a pýtal sa ma či počujem, že v nej niečo čudne klepe. Nič som nepočul, tak pre istotu otvoril kapotu. Kryt motora skákal ako pokrievka na hrnci. Bol som zvedavý, čo urobí. Vzal niekoľko stebiel trávy a ten kryt prichytil, takže nič neklepalo a s tým sa to aj predalo.
Kedy prišli tvoje prvé poistné udalosti?
 
Nezabudnem ako som išiel z Rajky do Bratislavy a bol riadny lejak. Rýchlosť na tachometri som mal 110 km/h, lenže som si predo mnou nevšimol dodávku, ktorá išla šesdesiatkou. Dali sme si „pusu“ a bolo vymaľované. Musel som hneď riešiť, kto príde za mňa zaskakovať do rádia, pretože mi bolo jasné, že neprídem. Veď som musel riešiť poistnú udalosť. Zo servisu mi neskôr prišla faktura na horibilnú sumu vyše  8000 eur! Čudné - veď som pred servis prišiel po svojich.  Museli si naúčtovať všetko aj s vysokohorskou prirážkou. Nuž - ešte že existujú poistky.
 
Aj sa ti stalo, že niektorí vodiči ti oškreli auto a zabudli dať vizitku?
 
Jasné! A nie raz. To že, prídeš k autu a nájdeš tam niečo vytetované, pretože niekto parkoval blízko teba, to ozaj "poteší" Na bielom aute som mal zelený lišaj a na tmavej mazde škrkanec veľkosti štátu Texas na zadnom nárazníku. V Markíze som robil zahraničného redaktora a počas služby sa to stalo tiež.  Nikto sa nepriznal... čo ma dosť mrzelo. Veď sme sa tam všetci poznali a mali sme dobré vzťahy. Aj napriek tomu mi nikto nenchal lístok za stieračom.
Je niečo, čím ťa vodiči v premávke iritujú?
 
Raz si kúpim blinker z dodávky. Veď - tie sú vždy ako nové, keďže sa nepoužívajú. A irituje ma, že niektorí majú spätné zrkadlá len preto, aby tie autá vyzerali krajšie. Veď haló! Občas sa do nich treba aj pozrieť. Minule som išiel svojim autom po Dolnozemskej. Tam je 70-tka, no v ľavom pruhu išla tetuška celý čas poctivých 50. Všetci sme sa teda zaradili do pravého pruhu. No tetuška si odrazu zmyslela, že potrebuje odbočiť doprava. A tak v tom ľavom pruhu zastavila a hodila blinker. Jasné, že ju nikto nechcel pustiť. Ja som sa zľutoval, aj keď som si trošku zanadával, ale mala vzadu nalepené Z-tko. Tak som jej odpustil. Však som predsa tolerantný.
 
V čom zaostávajú ženy vodičky za mužmi vodičmi alebo je to vyrovnané?
 
Poznám ženy, ktoré jazdia lepšie ako muži a dokonca ich schovajú do vrecka. No ak mám generalizovať, tak ženy predsa len majú problém s priestorovou orientáciou a parkovaním. Aj moja mama jazdí skvelo, ale zaparkovať rovn, tak to je problém. Vždy trčí do vedľajšieho parkovacieho miesta. Ja som v tomto trochu ako Monk. Ak náhodou zaparkujem krivo, vrátim sa do auta a preparkujem. Vyrovnávam to tak dlho, až kým nie som 100% spokojný.
 
Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode