Prvý slovenský 4G WIfi Volkswagen si slováci vyskúšajú vďaka mobilnej dátovej sieti od Orangeu

27.04.2015 18:29

Spojenie dvoch významných značiek na slovenskom trhu prinesie dosiaľ nevídanú technologickú atrakciu. Popredný výrobca áut Volkswagen a mobilný operátor Orange spoločne predstavia unikátne auto vybavené mobilným WiFi pripojením v dátovej sieti. Slováci si ho budú môcť už túto sobotu prvýkrát otestovať v rámci piateho ročníka Orange Android Roadshow v Košiciach. Akciu organizuje technologický portál MojAndroid.sk.

Orange Android Roadshow príde 23.5. do Bratislavy, kde budú môcť návštevníci na vlastnej koži vyskúšať jedinečné auto VW Passat s mobilným internetom od Orangeu. Odhalenie tejto novinky na štyroch kolesách bude hlavnou atrakciou pre všetkých Slovákov, ktorí budú chcieť zažiť niečo skutočne výnimočné. Vozidlo ocenené európskym titulom „Automobil roka 2015“ v jeho najvyššej výbave „Highline“ dokáže napríklad rozpoznávať dopravné značky a zobrazovať ich na monitore palubného počítača. Obsahuje tiež radarový tempomat či kamerový systém, ktorý zobrazuje priestor okolo vozidla v uhle 360°.
Bázu pre mobilný internet vytvára navigačný systém s DVD-prehrávačom a farebným dotykovým monitorom s uhlopriečkou 8 palcov. Po pripojení mobilu či tabletu sa zobrazí displej mobilného zariadenia na monitore systému auta. Vodičovi umožňuje dotykovo ovládať systém infotainmentu vrátane navigácie, či využívať rôzne aplikácie. Pomocou vysokorýchlostného pripojenia je tak možné napríklad vyhľadávať body záujmu POI (Point of Interest) cez internet a použiť ich ako cieľ pre navigáciu. Vozidlo má v kabíne HotSpot WLAN, cez ktorý sa dajú pripojiť k internetu rozličné mobilné zariadenia.

Aby si návštevníci mohli užiť všetky výhody, ktoré auto ponúka, VW sa spojil so spoľahlivým partnerom, ktorý dnes pokrýva vysokorýchlostným internetom už viac než 90% populácie Slovenska. „Sme radi, že zážitky, ktoré prináša mobilná dátová sieť, môžeme teraz všetkým návštevníkom Orange Android Roadshow sprostredkovať aj na štyroch kolesách. Vďaka nej si môžu užívať dátové pripojenie na svojich mobilných zariadeniach aj na cestách, a to v porovnateľnej kvalite, v akej surfujú vo svojich domovoch,“ povedala hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová.

O Orange Android Roadshow

Orange Android Roadshow 2015 pozýva do sveta technológii, kde sa nemožné stáva skutočnosťou. Na piatom ročníku si budú môcť návštevníci naživo vyskúšať tie najväčšie novinky Android smartfónov, tabletov a príslušenstva. Súčasťou sú pútavé prednášky, súťaže či diskusie. Uskutoční sa v šiestich mestách na Slovensku, ktoré sa na chvíľu stanú Mekkou pre všetkých fanúšikov technologických noviniek. Budú sa môcť doslova dotknúť budúcnosti a vyskúšať si najnovšie trendy v oblasti sveta smartfónov, tabletov a ich príslušenstva. Technologickú akciu už piaty rok pripravuje web MojAndroid.sk, ktorý je najčítanejší portál o Androide na Slovensku. Čitatelia tu vždy nájdu aktuálne novinky, pravidelné testy a recenzie smartfónov, tabletov a ďalších technológií, nechýbajú ani tipy na zaujímavé aplikácie a hry.

V roku 2015 sa Orange Android Roadshow uskutoční v týchto mestách:
23.5. Bratislava
13.6. Žilina
26.9. Poprad
31.10. Banská Bystrica
28.11. Nitra

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode