Prvý na svete prichádza Frosch s 3R Sprejom - Vyvinuté podľa troch „cyklov R“ – reduce – redukuje, znižuje použitie materiálov, reuse – opätovne využiteľné a recycle – sú recyklovateľné

30.05.2023 21:33

Značka Frosch predstavuje prielomový recyklovateľný sprej a posúva udržateľnosť na novú úroveň. Udržateľnosť stavia na detailoch a má zmysel, pokiaľ sa k nej pristupuje zmysluplne. Frosch vyvinul skutočne stopercentne recyklovateľný obal, takzvaný 3R sprej. Európa každoročne likviduje stovky miliónov sprejov formou tepelnej recyklácie alebo dokonca uložením na skládky, namiesto toho, aby mali možnosť sa tieto obaly vrátiť späť do užívania. V súčasnosti sú plastové rozprašovače často zložené z rôznych druhov plastov, čo komplikuje ich recykláciu. Vyrobiť ľahko a rýchlo avšak dnes už nestačí, a tak Frosch ako prvý prichádza so znížením – redukciou o osemnásť percent menej plastových materiálov. Firma je schopná vyrobiť z recyklátu znovu funkčné a použiteľné – reuse, čo funguje aj po viac ako piatich tisícoch stlačeniach, teda strieknutiach. Spreje sú recycle, teda stopercentne recyklovateľné. Pri uvedení na trh už s dvadsiatimi deviatimi percentami recyklátu od spotrebiteľov. Plánom značky Frosch je dosiahnuť až na sto percent v nasledujúcich rokoch. Je to v podstate a praxi veľmi jednoduché, ide o zjednotené zloženie materiálov pre umožnenie recyklácie. Tieto výrobky sa už dnes zaradili do rodiny ekologických prípravkov. Plne vám slúžia, a pritom nemajú vplyv na znečisťovanie a zaťažovanie našej planéty. Frosch v týchto dňoch zaraďuje v týchto obaloch 3R do predaja napríklad Frosch BIO Spiritus čistič skiel, Frosch Čistič vodného kameňa s malinovým octom, Frosch Čistič na kúpeľne a sprchy s citrónom alebo Frosch Levanduľový hygienický čistič a ďalšie.

Nové spreje sú doplnené tiež o náhradné náplne, ktoré sú úplne recyklovateľné a odpovedajú princípom Cradle-to-Cradle®. Približne 85 % obalového materiálu nie je potlačené a možno ho tak recyklovať bez straty kvality. Zostávajúcich 15 %, potlačený štítok, je úplne recyklovateľný, pretože sa nepoužívajú žiadne lepidlá ani spojivá. Materiál môže prúdiť späť do nových aplikácií. Nezávislý inštitút Interseroh a cyclos-HTP potvrdili plnú recyklovateľnosť vrecka. Potlačená plocha je oddelená od samotného vrecka a pripevnená iba na okrajoch ľahké odtrhnutie,“ uvádza Anna Stoklasová, Brand manažér pre značku Frosch. „To všetko je veľmi podstatné, nielen zloženie výrobku, jeho obal, ale aj použité lepidlo, etiketa. Pritom všetkom sa značka Frosch snaží byť spotrebiteľsky zaujímavá, a teda nepremietať náklady na technologický vývoj spracovania na koncových spotrebiteľov. Aj keď je priekopníkom v ekologickom spracovaní obalov aj obsahu výrobkov, je stále cenovo veľmi zrovnateľný s konkurenciou. Značka Frosch usiluje o to, aby sa spotrebiteľom vyplatilo byť a jednať ekologicky, teda zodpovedne. Aby bolo dostupné všetkým, vyskúšať si silu výrobkov bez obmedzovania a zmeny návykov. Uprataný byt predsa nemusí spôsobovať výčitky svedomia, čo všetko sme po upratovaní vypustili odpadom do prírody a čo všetko sme vyhodili do odpadu. Máme pre vás tie najlepšie riešenia,“ dodáva Anna Stoklasová.


Hľadáte čistiace, starostlivé a upratovacie prostriedky, ktoré sú založené na účinných prírodných látkach? Také, ktoré sú veľmi šetrné k pokožke aj k prírode? Potom vyberajte z bohatej ponuky prírodných čistiacich prostriedkov Frosch, na ktorých výrobu sa používajú iba netoxické suroviny. Nespornou výhodou týchto bio čistiacich prostriedkov je, že sú úplne bezpečné a sú rovnako účinné ako prípravky s obsahom chemikálií, ktoré však môžu mať negatívny dopad na vaše zdravie. Sortiment značky Frosch čistiacich prostriedkov pre domácnosť zahrňuje širokú škálu produktov, ktoré sa postarajú o to, aby bol váš riad žiarivo čistý a vaše oblečenie bez jedinej škvrnky. Okrem prostriedkov na umývanie riadu a prania bielizne na vás čakajú tiež bytové parfumy založené na prírodnom zložení alebo čistiace krémy, čističe skiel a univerzálne čističe. Pokiaľ chcete mať domov ako zo škatuľky bez ekologickej stopy, potom je pre Vás Frosch tým správnym riešením.

Frosch BIO Spiritus čistič skiel 500 ml

Tužíte po dokonale lesklých oknách a zrkadlách bez jedinej šmuhy? Potom vyskúšajte ekologický čistič skiel, ktorý vyniká nielen prírodným zložením, ale tiež svojimi účinkami a príjemnou vôňou. Jeho zloženie na bázy bio-alkoholu aktívne rozpúšťa mastnotu a stará sa o žiarivú čistotu bez šmúh pri takmer všetkých hladkých povrchov v domácnosti. Odporúčaná cena je 4,32 EUR.

Dôvody, prečo zvoliť tento BIO čistič skiel:

  • vyznačuje sa účinným prírodným zložením s bio-alkoholom,

  • poradí si s mastnotou, nečistotami a šmuhami,

  • postará sa o oslňujúci lesk,

  • zanecháva príjemnú vôňu,

  • jedná sa o vegánsky prípravok bez mikroplastov.


Frosch BIO Spiritus čistič skiel – náhradná náplň 950 ml

Zaujíma vás, ako dosiahnuť dokonale čisté sklá bez šmúh

Odpoveďou je prírodný čistič skiel s bio-alkoholom. Jeho zloženie, ktoré rozpúšťa mastnotu a zaisťuje žiarivú čistotu, ho predurčuje k tomu, aby sa stal skvelým pomocníkom pri čistení takmer všetkých hladkých povrchov. Využijete ho napríklad pri čistení okien, zrkadiel alebo zrkadielok v aute. Obal náhradnej náplne čističa skiel je vyrobený zo 100 % recyklovateľného materiálu. Odporúčaná cena je 6,40 EUR.


Výhody BIO čističa skiel: 

  • je založený na účinnom prírodnom zložení s bio-alkoholom,

  • odstraňuje mastnotu, nečistoty aj šmuhy,

  • zanecháva povrchy dokonale lesklé,

  • vyznačuje sa príjemnou vôňou,

  • jedná sa o vegánsky prípravok bez mikroplastov

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode