Prvý globálny strategický elektromobil

11.01.2023 21:08

Premiéra eVX na Auto Expo 2023   

 

Spoločnosť Suzuki (Suzuki Motor Corporation) uviedla v svetovej premiére plne elektrický koncept SUV modelu eVX: dĺžka/šírka/výška: 4 300/1 800/1 600 mm; kapacita batérie: 60 kWh; dojazd: 550 km (merané v upravenom indickom jazdnom cykle (MIDC). Novinka je odvodená z prvého globálneho strategického elektrického modelu Suzuki. 

 

Miestom premiéry eVX, ktoré má prísť do výroby v roku 2025, je Indická republika, ašpirujúca na najľudnatejšiu krajinu sveta a jedno z kľúčových odbytíšť tejto japonskej korporácie. Novinku predstavuje Suzuki v pavilóne svojej miestnej dcérskej spoločnosti - Maruti Suzuki India Limited na veľtrhu Auto Expo 2023, konanom na predmestí indického Dillí od 11. do 18. januára (prvé dva dni sú pre médiá) 2023.

 

Suzuki ponúka modely SUV ako Grand Vitara a S-CROSS v rôznych krajinách po celom svete, pričom eVX je model BEV, ktorý kombinuje silnú DNA Suzuki 4x4 s pokročilými funkciami najnovších elktromobilov. Exteriér má navrhnutý tak, aby bol okamžite rozpoznateľný ako SUV Suzuki. Okrem toho si kladie za cieľ preniesť dedičstvo značky 4x4 do novej elektrickej éry a poskytnúť tak skutočný zážitok z jazdy SUV Suzuki.

 

"Teším sa možnosti predstaviť eVX, náš prvý globálny strategický elektromobil“ vyzdvihol počas tlačového brífingu na Auto Expo 2023 prezident Suzuki. Ako ďalej uviedol: „V skupine Suzuki je riešenie globálneho otepľovania prioritou. Podporujeme celý rad globálnych opatrení na zníženie emisie skleníkových plynov. Suzuki bude naďalej poskytovať hodnotné produkty našim zákazníkom po celom svete s tým, že ich bude optimalizovať pre spôsob, akým rôzni ľudia žijú a šoférujú.“

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode