Prvé sedany Volvo S90 vyrobené v Číne dorazia do Európy po novej železnici

31.05.2017 08:51

Spoločnosť Volvo Cars sa stala prvým výrobcom automobilov na svete, ktorý vyviezol automobily vyrobené v Číne do Európy vlakom. Stalo sa tak prostredníctvom novej čínskej obchodnej iniciatívy pod názvom „Jeden pás, jedna cesta“.
 
Prvé luxusné sedany S90, ktoré boli vyrobené v čínskom závode Ta-čching, prídu tento týždeň do distribučného strediska v belgickom meste Zeebrugge.

 
Vozidlá boli prevezené do Belgicka po nedávno otvorenej železnici spájajúcej Čínu s Európou. Toto železničné spojenie skracuje čas potrebný na prevoz automobilov do Európy v porovnaní s námornou cestou až o dve tretiny, čo znamená, že ku koncovým zákazníkom sa vozidlo dostane po objednaní rýchlejšie.
 
Železničná trasa spája globálnu výrobnú a logistickú stratégiu spoločnosti Volvo s obchodnými tokmi medzi Európou a Čínou vo výške mnohých miliárd eur a takzvanou iniciatívou „Jeden pás, jedna cesta“, ktorej snahou je oživiť niekdajšiu Hodvábnu cestu – staroveké obchodné spojenie medzi Čínou a starým kontinentom – pre novú éru celosvetového obchodu.
 
Železničné spojenie tiež ilustruje, ako sa z Číny stáva svetový výrobný a exportný uzol pre špičkové spotrebiteľské produkty.
 
Spoločnosť Volvo bola prvou západnou automobilkou, ktorá v roku 2015 vyviezla do Spojených štátov amerických luxusné vozidlo čínskej výroby s označením S60. V novembri minulého roku začala spoločnosť Volvo vyrábať v čínskom Ta-čchingu exkluzívne verzie svojho luxusného sedanu S90 na svetový export a čoskoro bude v tomto závode vyrábať všetky vozidlá S90 určené na vývoz do celého sveta.
 
Okrem toho, že železnica skráti čakacie lehoty zákazníkom, je inteligentnejšou voľbou aj z hľadiska vplyvu logistických operácií na životné prostredie. V prípade rovnakej vzdialenosti sa emisie CO2 v tonách na kilometer znižujú o tretinu, ak sa namiesto námornej dopravy zvolí železničná. Keďže v tomto prípade je vzdialenosť kratšia, úspory budú ešte vyššie.
 
Každý zo špecializovaných vlakov určených pre spoločnosť Volvo, ktorý premáva medzi čínskym Ta-čchingom a belgickým mestom Zeebrugge, vezie približne 225 vozidiel značky Volvo, ktoré sa prepravujú v špeciálne navrhnutých kontajneroch.
 
Jeden kontajner pojme tri vozidlá uložené v rôznych uhloch, aby sa v maximálnej miere využil dostupný priestor vo vnútri. Špeciálne upínače zabezpečujú, že vozidlá sú počas prepravy pripevnené a nepochybujú sa.
 
Vlaky budú spočiatku odchádzať z mesta Ta-čching raz za týždeň. Frekvencia odchodov sa plánuje zvýšiť v súlade s rastúcim objemom vozidiel.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode