PRVÉ OFICIÁLNE FOTOGRAFIE NOVEJ GENERÁCIE MODELU LEXUS IS

09.01.2013 19:20

 

Úplne nový zovňajšok s charakteristickou maskou chladiča v tvare vretena a nezávislými svetlami pre denné svietenie v tvare písmena L

Nový dizajn interiéru s kokpitom zameraným na vodiča, inšpirovaný modelom LFA

Vnútorné a vonkajšie dizajnové prvky určené výhradne pre verziu F SPORT

Úplne nový Lexus IS sa 15. januára 2013 predstaví vo svetovej premiére na autosalóne v Detroite. Tlačová konferencia sa bude konať o 9:30 hod. dopoludnia v centre Cobo; živé webové vysielanie z akcie bude možné sledovať na stránkach http://www.lexus-global.com.

V rámci úplne nového modelového radu IS pre Európu sa predstaví IS 250 a IS 300h, ktorý je prvým modelom IS s pohonom Lexus Hybrid Drive. K obom modelom si bude možné zvoliť aj balík výbavy F SPORT.

Automobilka Lexus dnes uvoľnila fotografie úplne nového IS ešte v predstihu pred svetovou premiérou, ktorá sa uskutoční budúci týždeň. Obrázky vo vysokom rozlíšení nájdete na európskych webových stránkach Lexus pre médiá: http://newsroom.lexus.eu.

DIZAJN EXTERIÉRU

Úplne nový IS našiel inšpiráciu v úspešnom koncepte LF-CC a môže sa tak pochváliť smelými prednými partiami s charakteristickou maskou chladiča v tvare vretena, ktorá tomuto kompaktnému sedanu zapožičiava vzhľad spájajúci dravú eleganciu, efektný výzor a jednoznačnú príslušnosť k značke Lexus.

Pri pohľade zboku sa hlavná masa kabíny sústredí do zadnej časti; k ešte vyššej miere elegancie a dynamiky prispieva stúpajúca bočná linka vedúca od spodných partií vozidla k zadným združeným svetlám.

Dizajn exteriéru stavia na novom dynamickom poňatí združených svetlometov v charakteristickom vyhotovení automobilky Lexus, vrátane svetiel pre denné svietenie v tvare L umiestnených nezávisle pod hlavnými svetlometmi.

 

DIZAJN INTERIÉRU

Čistý a elegantný dizajn kabíny vozidla poskytuje ideálne ergonomické prostredie zamerané na potreby vodiča.

Nové IS vďaka väčšej šírke a dlhšiemu rázvoru ponúka omnoho viac miesta na zadných sedadlách a v batožinovom priestore. Výsledkom predĺženého rázvoru a tenšej konštrukcie predných sedadiel je najväčší priestor pre kolená v danej triede a súčasne aj ľahšie nastupovanie a vystupovanie. IS ďalej používa nové sedadlá delené v pomere 60:40 s možnosťou sklápania.

Novo koncipované sedadlo vodiča ponúka vyššiu mieru pohodlia a lepšie bočné vedenie. Znížil sa posed vodiča a tiež sa zmenšil uhol sklonu nového volantu, ktorého konštrukcia sa inšpirovala špeciálom LFA. Predĺžil sa rozsah pozdĺžneho nastavovania volantu, aby vodič mohol zaujať športovejšiu pozíciu.

Kvalitné materiály, povrchová úprava a prvky obloženia idú ruka v ruke s najmodernejšími technológiami rozhrania HMI, alebo napr. vysoko kvalitnými analógovými hodinami s povrchom emitujúcim svetlo. Súčasťou stredovej konzoly sú elektrostatické spínače (značkou Lexus použité po prvýkrát), s ktorými možno regulovať teplotu klimatizácie len dotykom prsta.

EXKLUZÍVNE DIZAJNOVÉ PRVKY BALÍKA F SPORT

Vozidlá vo verzii F SPORT možno okamžite rozpoznať na základe exkluzívneho dizajnu masky chladiča a predného nárazníka. Deliaca linka masky chladiča je posadená o niečo vyššie než pri štandardnej verzii, čím sa zväčšila plocha spodnej časti masky a zlepšili parametre nasávania v súlade so športovejším charakterom tejto verzie.

IS F SPORT sa tiež vyznačuje exkluzívnym dizajnom sedadiel so skvelou oporou a integrovanou penovou konštrukciou, vďaka ktorej sa eliminujú všetky medzery medzi čalúnením sedadiel a ich výplňou. Výsledkom je vynikajúce pohodlie a príkladná bočná opora sedadiel.

Verzie F SPORT tiež používajú exkluzívne palubné ukazovatele pre vodiča s pohyblivou centrálnou časťou, známe z modelu LFA.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode