Prírastok do rodiny

28.05.2016 10:01

Charizmatický herec Michal Jánoš objavil rozdiely medzi starým a novým modelom VW Touran

Už to bude prelomový siedmy rok, čo máte trvalé angažmán v trnavskom divadle, ale veľa hosťujete aj v bratislavských divadlách, že?

Je to pravda, ale aj to, že hrám v Bratislave - SND, DPOH, Aréna, Malá scéna a v bývalom Aha divadle, ktoré sa teraz volá Ticho a spol. Nachádza sa pri Národnej banke. Momentálne mám naskúšaných 17 predstavení až si niekedy myslím, že mi tá moja pamäť vypovie, ale zatiaľ fachčí.

Dva roky dozadu sme vás videli hrať v Búrlivom víne, ale teraz vám ide viac činohra. Veď pred mesiacom ste mali premiéru Vibrátor–play a tam hráte jednu z hlavných postáv. Bola som prekvapená, že predstavenie bolo milé, vtipné a nič vulgárne....naozaj Miško, váš herecký výkon bol úžasný a nepostrehla som, že by vám vypadol text..

Ďakujem, ale vždy sa môže stať, že vypadne text, aj keď máme šepkárky. Priznám sa, že mne text málokedy vypadáva, aj keď mám dlhý monológ, ale naozaj hrám celou svojou bytosťou. Trikrát som dostal cenu literárneho Fondu a nedávno som oslávil 30 rokov a to je najlepší vek na dobré postavy. Niektoré princezné dohrávajú a ja som v rozpuku! /úsmev/

Kde ste si robili autoškolu?

V Malackách, ale na prvýkrát som ju neurobil, pretože v to leto som mal mononukleózu, tak som bol doma. Potom sa mi polepšilo a išiel som na tri jazdy a zase doma, takže nebola taká kontinuita tých jázd, ale s prestávkami. Testy a parkovanie som urobil, ale jazdu nie, lebo ja blbec som na prechode pre chodcov púšťal ľudí a až potom som si spomenul, že pred prechodom bola Stopka. Mal som zastaviť pred križovatkou a nezastavil som, lebo som si to neuvedomil. Musel som prísť na druhýkrát a našťastie to úspešne dopadlo...

Odvtedy máte rád šoférovanie?

Relaxujem za volantom a na dlhých trasách si to s manželkou užívame a prestriedame, ak sme unavení. Počúvame hudbu, spievame a ja sa dokonca učím texty za volantom. Nahrám si dialóg na cédečko a potom si ho púšťam. Využívam čas, ako sa len dá.

Máte nejaké príhody za volantom?

Raz išla moja mamina na moju premieru do Trnavy spolu s kamoškou a prekecali odbočku na TT. Kým sa spamätali, tak sa ocitli v Piešťanoch. Bolo desať minút pred predstavením a bohužiaľ začiatok nestihli. Mne sa také niečo, čšte nestalo.

Na svojich cestách ste disciplinovaný čo sa týka dodržiavania dopravných predpisov?

Čo sa týka policajtov, to sa snažím jazdiť disciplinovane a keď aj niečo spravím, tak si sypem popol na hlavu. Minule som išiel večer s manželkou a mal som požičané auto. V meste bolo vysvietené a nemal som zapnuté svetlá. Zastavili nás a hneď som bral všetko na seba, ale manželka začala zjednávať. A ja svoje, že si pokutu zaplatím, dajte mi ju. Možno práve preto mi ju odpustili, ale nezvyknem platiť pokuty nakoľko jazdím podľa predpisov. Skôr zlé parkovanie, ale za rýchlosť určite nie.

Vaše prvé auto, ktoré ste šoférovali bola asi klasická škodovka alebo sa mýlim?

Prvé auto, ktoré som šoféroval bolo mamine. Fiat Seicento bolo malé auto a keď som ho raz ťukol, tak bolo nepojazdné. Vytiekla kvapalina z chladiča a nešlo už naštartovať. Nebolo moc bezpečné. Ten predomnou nemal na aute nič a ja som ho mal zničené. Opravilo sa a behá po rodine. Akonáhle sme dostali od svokra VW Touran, tak sme mali väčší pocit bezpečia. Máme ho už 4 roky a rozmerovo nám vyhovuje, lebo je multifunkčné.

Tak ste VW pozitívny?

Ja , otec a celá naša rodina sme touto značkou poznačení. Manželkina rodina bývala vedľa závodu VW v Devínskej, svokra tiež pracovala pre VW... no máme tam rôzne väzby.

Podarilo sa vám VW Touranom ďalej jazdiť ako máte tradičnú trasu BA -TT?

Jasné, prešli sme autom s manželkou dosť kilometrov po Francúzsku a Taliansku a veru Touran nesklamal. Prvý deň v talianskom autocampe sme mali v aute chladničku, ktorú sme omylom nechali ísť celú noc, tak sa nám vybila batéria. Potom nám ju pomohli naštartovať. Kufor nám nešiel zavrieť, tak sme zvnútra veci neustále vykladali a nakladali. To bolo dosť vtipné, že sme kufor mali zatvorený celú dovolenku. Napriek tomu nám to nepokazilo dovolenku, aj tak je to veľmi zdatné auto po všetých stránkach a elektronika sa v každom aute z času na čas pokazí, aj ten motor je fakt super. Touran prešiel aj poľnými cestami, takže terénu sa nezľakol.

Porovnali ste váš VW Touran a testovaný nový model VW Touran 1,4 TSI BlueMotion. Videli ste rozdiely?

Určite krajší vonkajší dizajn a v bielej farbe pôsobí živšie ako v mojej šedej. Tvar a niektoré línie sú zachované oproti môjmu VW Touranu z roku 2004. Medzi mojím a testovaným Touranom bolo vidieť rozdiel tých 12 rokov po každej stránke, o interiéri ani nehovorím ako išli dopredu. Oveľa luxusnejšie to vyzerá. Perfektný výhľad z aut do všetkých strán, interiér je veľmi pekne prevedený v šedej s čiernou palubovkou s displejom uprostred, priehľadný a hlavne praktický. Cúvaciu kameru ja nemám, ale je to výborná vec.Veľa odkladacích priečinkov, držiaky na nápoje boli presne na veľkosť pohára, aby sa nehýbal. Dobre sa sedelo ako v mojom, ale najväčšia devíza nového modelu bol priestor, čo ja potrebujem na svojich cestách. Odvezie 7 pasažierov a dá sa variabilovať, čo treba prevážať. Po sklopení zadných sedadiel je podlaha rovná a z Touranu sa stane dodávka. Naozaj sa tam dá prespať, mám to odskúšané. Toto je 7-miestna verzia a ja mám vzadu kufor s rezervou. Robíme s manželkou divadlo a tiež ten batožinový priestor by sme vedeli využiť. Automatická prevodovka je  vhodnejšia do mesta ako manuálna, ktorú mám ja.

Pod kapotou driemal benzínový štvorvalec 1,4 TSI. Motor bol tichý, ale zrýchlenie to malo super! Podvozok pružný, dobre to sedelo na ceste. Chceli by sme s manželkou kúpiť ďaľší VW Touran, lebo plánujeme rodinku a toto auto je určite rodinné.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode