Princ z Walesu oslavuje 20 rokov modernej výroby MINI v závode Oxford

08.06.2021 21:07

Na oslavu dvadsiatich úspešných rokov modernej výroby MINI navštívila Jeho kráľovská výsosť, princ z Walesu, domov značky v závode MINI v Oxforde. Vzácny hosť sa stretol s ľuďmi stojacimi za produkciou automobilov a nahliadol do výrobných procesov a vývoja v oblasti udržateľného rozvoja výroby.

Jeho kráľovská výsosť absolvovala prehliadku po montážnej hale, kde sa stretla s niekoľkými zo 130 učňov, ako aj so zamestnancami, ktorí sa úzko podieľali na integrácii výroby MINI Electric do štandardnej výrobnej linky. Oxford sa tým stal prvým závodom spoločnosti BMW Group na svete, ktorý vyrába plne elektrické a aj spaľovacie vozidlá na tej istej linke. MINI Electric bol uvedený na medzinárodný trh v roku 2020 a zákazníci ho prijali natoľko pozitívne, že sa v priebehu roku 2021 výroba zdvojnásobí. Princ z Walesu v rámci svojej návštevy zišiel z výrobnej linky na práve vyrobenom MINI Electric.

Peter Weber, výkonný riaditeľ spoločnosti Plant Oxford, uviedol: „Pri príležitosti tohto významného míľnika vo výrobe nám bolo cťou a potešením privítať HRH Prince of Wales v srdci značky MINI tu v Oxforde. Za posledných dvadsať rokov odhodlanie a vášeň našich spolupracovníkov pomohla posilniť reputáciu MINI na celom svete. Z nich tu s nami bola takmer štvrtina už v roku 2001, keď sme vyrobili prvý MINI automobil. Predstavili sme aj členov tímu MINI, ktorých rodiny pracovali v závode počas viacero desaťročí a cez niekoľko generácií. Je fantastické, že táto špeciálna oslava bola ocenená takou nezabudnuteľnou kráľovskou návštevou. Vyvrcholením dňa bolo, keď sme videli, ako Jeho kráľovská výsosť šoféruje jedno z našich MINI Electrics priamo z výrobnej linky.“

MINI Plant Oxford je v srdci miestnej komunity už viac ako 108 rokov a zamestnáva vyše 3 700 vysoko kvalifikovaných zamestnancov a učňov, ktorí spoločne vyrábajú 1 000 MINI automobilov denne – teda každých 67 sekúnd jedno vozidlo.

MINI bude prvou značkou BMW Group, ktorá bude začiatkom 30. rokov plne elektrickou značkou. Závod Oxford hral za posledných 20 rokov kľúčovú úlohu pri zvyšovaní udržateľnosti výroby MINI a bude v tom pokračovať aj naďalej. Je súčasťou stratégie BMW Group zameranej na globálne znižovanie emisií z výrobných závodov do roku 2030, a to o 80 percent v porovnaní s rokom 2019.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode