Priateľský elegán

19.12.2015 13:04

Muzikálový herec Marcel Mondočko si zajazdil na modeli Hyundai i40 kombi verzii s automatom, ktoré sa mu veľmi zapáčilo na prvý pohľad a ďaľšie dojmy sa dozviete z nášho rozhovoru

Marcel, ste dhoročným členom Divadla Nová scéna, najprv ako tanečník a neskôr ako spevák. Čo je vám najbližšie?

Najbližšie mi je najmä dobré divadlo, ale rád sa pozriem na dobrý balet, tanečný výkon, činohru aj operu, ktorej som veľkým fanúšikom.

V ktorých projektoch vás môžeme vidieť a prezraďte, kedy uvidíme premiéru muzikálu Madam Pompadour a akú postavu tam hráte?

Zúčastňujem sa všetkých projektov v divadle, ale v zákulisí som ako inšpicient. Hovrím tomu "brucho Paríža!" Občas sa mihnem aj na javisku, ale aj za javiskom býva veľká zábava, ale aj veľký stres. A verte, že viem, o čom hovorím. Účinkujem v skvelom muzikáli ROMEO A JULIA v roli Capuleta - otca Julie.

Uvidieť ma môžte v najnovšom projekte Pokrvní bratia ako Lyons otec Edwarda. Teraz skúšame muzikál Madam Pompadour a v novorm roku to bude svetový muzikál CATS.

Obráťme list a prezraďte našim čitateľom, či ten úsmev na perách máte aj za volantom vášho auta alebo vám občas zmrzne, keď vidíte tých uponáhľaných vodičov, ktorí nepozerajú na nikoho okrem seba?

No veru úsmev mi občas mrzne. Najmä, keď vidím vodičov i vodičky ako píšu smsky počas jazdy v meste alebo majú sluchátka v ušiach a počúvajú hudbu. O tom, že všetci telefonujú počas jazdy už vôbec nehovorím. To sa v Nemecku nemôže stať. Rešpekt pred políciou je na inej úrovni.

Kedysi dávno bolo jednoduchšie dostať vodčský preukaz ako dnes. Poviete nám o tom, prípadne nejakú vtipnú alebo zaujímavú historku?

V tej dobe, keď som robil vodičák, tak sa nerobili kurzy prvej pomoci. Testy boli ťažké a policajti písni, ale inštruktora mi robil otec. Vtedy to bolo možné. Ten kto mal vodičák bez nehody mohol robiť inštruktora. Len neviem či som to mal ľahšie, lebo otec bol veľmi prísny. No a napokon nebolo ani zďaleka toľko áut v premávke ako dnes.

Ak ste nemali z vlastnej viny nehodu, stalo sa, že do vás viackrát nabúrali iní?

Som obyčajný vodič ako všetci ostatní vodiči a stalo sa, že som mal nehodu z vlastnej, ale aj cudzej viny. Našťastie nič vážne. Kto rád platí pokuty?! Nikto!

Platíte pokuty alebo sa dá aj dohodnúť? Poznávajú vás policajti, keď vás zastavia?

Určite ak sa to stane, tak nezvyknem vyjednávať a chovám sa slušne. Veď policajti si tiež robia svoju prácu a ja nie som žiadna známa osobnosť, čomu som veľmi rád. Chvalabohu!

Čo iné okrem auta ste šoférovali? Máte nejaký sen, ktorý by ste si chceli splniť?

Šoféroval som len autá do 3,5 tony. Môj sen je mať raz mobilný karavánový autobus, s ktorým by som jazdil na dovolenky. Teším sa, až si ho raz splním.

Zimné problémy s autom, šmyky, poľadovica, na čo by mali vodiči najviac dbať v tomto období hlavne vyššie na sever smerom k Tatrám?

Ak je poľadovica a námraza, tak nech vodiči radšej nejazdia, keď nemusia. V každom prípade veľmi opatrne narábať s brzdou. Skôr by som povedal, že ak už sa dostanete do šmyku, tak nebrzdiť a držať smer jazdy. Viem o čom hovorím, stalo sa to aj mne, ale nič sa vážne sa nestalo. Určite v budúcnosti by som ešte lepšie reagoval po tej skúsenosti.

Ako sa vám páčil nový Hyundai i40 kombi 1,7 CRDi po facelifte s automatickou prevodovkou?

Nový Hyundai i 40 kombi ma prekvpail asi všetkým. Určite sa mi viac páči ako sedan. Farba je síce elegantná, ale ja by som volil viditeľnejšiu na ceste hlavne v šere. Tvary auta sú nádherné a predĺžené línie sa mi páčia. Predná dravá maska so svetlami podčiarkuje dominantnosť na ceste. Ako som si sadol do pohodlného sedadla, tak som mal pocit, že sedím vyššie, čo je výhoda pri nastupovaní a vystupovaní. Interiér ma zaujal farebne aj množstvom elektroniky a technických vychytávok. Vyhrievané sedadlá, elektrická ručná brzda, multimediálne centrum s dotykovou obrazovkou, cúvacia kamera, USB vstupy a GPS Sygic na palube a to ulahčuje jazdu a robí ju komfortnou. Volant trošku menší a dobre padol do ruky. Na prvý dojem veľa gombíkov, ale šofér sa rýchlo zorientuje. Automat spolupracoval s naftovým motorom veľmi dobre a na jedna sedmičku bol dostatočne dynamický na tak veľké auto. Žiadna raketa, ale akcelerácia bola naozaj slušná. Naposledy som v aute s atuomatom sedel pred rokom a nezabudol som to ako bicyklovanie... V nižších otáčkách to bolo tak tiché a ani by som nepovedal, že je to diesel. Len pri  dôraznom šliapnutí na plyn už bolo počuť, že kone pod kapotou nabrali cval. Podvozok držal výborne a v zákrutách to sedelo a komfortnú jazdu som si veľmi užíval. Ani sa mi nechcelo vystúpiť z auta. V tejto výba je o dosť lacnejšia varianta ako iné nemecké značky v tomto segmente. Hyundai i40 kombi je majestátne, priestranné a pohodlné auto, ktoré by neodmietol ani manažér, otec rodiny alebo ja.

Ak budem meniť moje auto, možno by som porozmýšľal o kúpe práve tohto auta.

 

Text a foto: Alena Chorvátová




 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode