Pretekársky Mercedes-AMG GT3 ťaží zo sériových AMG

17.03.2015 08:42

So silným zvukom motora V8 vstúpi Mercedes-AMG začiatkom marca do motoristickej sezóny roku 2015: Na ženevskom autosalóne debutuje nový Mercedes-AMG GT3, prostredníctvom ktorého značka športových vozidiel orientovaných na výkon značky Mercedes-Benz dôsledne rozvíja svoje zanietenie pre motoristický šport. Pretekárske vozidlo vyvinuté podľa predpisov federácie FIA pre triedu GT3 vstúpi do najsilnejšej konkurenčnej série závodného športu na svete. Vysoko kvalitná technika známa z pretekárskeho športu a prekvapujúci dizajn predurčujú vyzývateľa na potenciálny typ víťaza. Nový model GT3 sa zakladá na modeli Mercedes-AMG GT, ktorý bude uvedený na trh už o niekoľko dní. Po intenzívnej testovacej fáze by sa malo nové pretekárske vozidlo AMG koncom roka 2015 expedovať prvým súkromným tímom.

Mercedes-AMG GT3 určuje svojou inteligentnou koncepciou motora nové prvky v segmente pretekárskeho športu. Vysoký výkon sériového GT na pretekárskych tratiach na to vytvára optimálne predpoklady. „S novým modelom Mercedes-AMG GT3 štartujeme do silného konkurenčného prostredia. Vysoká technologická úroveň a férové pravidlá nás motivujú, aby sme sa s naším novým pretekárskym vozidlom zaradili do popredných radov. Len ten, kto vyhrá v súboji s najlepším, hodnoverne potvrdí svoje najvyššie ambície,“ hovorí Tobias Moers, predseda obchodného vedenia spoločnosti Mercedes-AMG GmbH.

Už sériový model Mercedes-AMG GT ponúka vďaka nízkemu ťažisku, perfektnému rozdeleniu hmotnosti a širokému rozchodu kolies ideálne predpoklady pre pretekársku verziu GT3. Pretože táto koncepcia zaručuje presné reakcie pri zatáčaní, vysoké priečne zrýchlenie, prvotriednu agilitu, vysokú trakciu a nízku zotrvačnosť pri spontánnych zmenách smeru. Všetky tieto vlastnosti zabezpečia vodičovi na rôznych pretekárskych dráhach výhodu potrebnú na získanie popredných miest.

Už pri pohľade na stojace vozidlo stelesňuje nový Mercedes-AMG GT3 prirodzenú silu. Matný lak selenitová sivá designo magno obopína silné tvary ako druhá koža. Rozšírená karoséria, veľké otvory na prívod vzduchu, difúzor a obrovské zadné krídlo signalizujú chuť zasiahnuť. Všetky zmeny karosérie slúžia na dosiahnutie maximálneho prítlaku a aerodynamického výkonu.

Ako pri cestnej verzii je štruktúra vozidla GT3 vyrobená z veľmi ľahkého a mimoriadne pevného hliníkového priestorového rámu, ktorý vodičovi poskytuje vynikajúcu bezpečnosť. Pilot je navyše chránený stabilnou škrupinou sedadla z uhlíkových vlákien a integrovanou bezpečnostnou klietkou z vysokopevnej ocele. Kvôli ďalšiemu zníženiu hmotnosti sú kapota motora, dvere, predné blatníky, predná a zadná zásterka, bočná stena, bočné obloženie prahov, difúzor, zadná kapota a zadné krídlo vyrobené z mimoriadne ľahkých a súčasne vysokopevných uhlíkových vlákien.


Vysokokvalitná technika pretekárskeho športu na dosiahnutie maximálneho výkonu

O silný náhon sa postará 6,3-litrový motor V8 AMG známy z modelu SLS AMG GT3, ktorý bol dodatočne optimalizovaný. Technika prihliadajúca na nároky používateľa, vysoká spoľahlivosť, dlhé intervaly údržby a nízke prevádzkové náklady vysokootáčkového atmosferického motora boli podnetom na jeho použitie v novom modeli zákazníckeho športového vozidla AMG. Sekvenčná šesťstupňová pretekárska prevodovka GT3 je – ako pri sériovom GT – namontovaná podľa princípu transaxle na zadnej náprave, čo umožňuje optimálne rozloženie hmotnosti. Ďalším spoločným prvkom sú nápravy s dvojitým priečnym zavesením kolies, ktoré sú takmer kompletne vyrobené z hliníka. Tieto riešenia sú opätovným dôkazom toho, ako úzko je u AMG spätá technológia sériových vozidiel s technológiou pretekárskeho športu.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode