Premiéry Kia Motors na ženevskom autosalóne

07.02.2013 12:03

 

  • Svetová premiéra úplne novej Kia pro_cee'd GT a Kia cee'd GT
  • Nový Kia Carens a modernizovaná Kia Optima Hybrid

 

Na 83. autosalóne v Ženeve, ktorý otvorí svoje brány  5. marca 2013, sa predstavia úplne nové, vysoko výkonné modely Kia pro_cee'd GT a cee´d GT. Mestské športové koncepty Kia Motors sa tak pripoja k ďalším novinkám automobilky, ako nová Kia Carens a modernizovaná Kia Optima Hybrid.

Novinky Kia pro_cee'd GT a cee´d GT odvážne mieria do jedného z najvýkonnejších segmentov európskeho trhu. Ide o vôbec najvýkonnejšie produkčne vyrábané automobily značky Kia.


 

Oba modely boli navrhnuté v Európe pod vedením šéf dizajnéra značky Kia Motors, Petra Schreyera. Vyznačujú sa odvážnym športovým vzhľadom, LED svetlometmi na denné svietenie, 18-palcové kolesá z ľahkých zliatin zdobia červené brzdové strmene. Oba modely poháňa nový preplňovaný benzínový motor GDI s objemom 1.6 litra a výkonom 204 koní, krútiaci moment má hodnotu 265 N.m. Prenos hnacej sily na predné kolesá sprostredkúva šesťstupňová manuálna prevodovka.  Kia pro_cee'd GT a cee´d GT dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 7,7 sekundy.

„Svetová premiéra novej Kia pro_cee'd GT a Kia cee´d GT upozorňuje na rozmanitosť súčasnej produktovej línie a podporuje prirodzenú expanziu značky na trh výkonných automobilov, čo predstavuje pre Kia Motors dôležitý krok vpred,” uviedol pri tejto príležitosti Michael Cole, prevádzkový riaditeľ Kia Motors Europe. „Nová Kia pro_cee'd GT bude zvlášť atraktívna pre motoristov, ktorí hľadajú štýl, výkon a dynamiku vo svojom ďalšom aute a cee´d GT svojou praktickosťou navyše bude lákať kupujúcich, ktorí preferujú na aute päť dverí."

Výroba nových výkonných modelov je plánovaná od polovice mája v závode Kia Motors v Žiline, do predaja by mali prísť v polovici roka v rámci celej Európy. Cena a špecifikácie zatiaľ nie sú známe, budú upresnené k blížiacemu sa termínu predaja.

Kia predstaví na autosalóne v Ženeve aj provokatívny a živý koncept nového mestského vozidla. S charakteristickým rukopisom spoločnosti, ktorý predstavuje tigrí nos formovaný do šibalskej a priateľskej mriežky a s usporiadaním svetlometov, ktoré vyžarujú rýchlosť a energiu z každého uhla. Koncept demonštruje záväzok automobilky navrhovať skvelo vyzerajúce autá.

Na minuloročnom parížskom autosalóne sa predstavilo úplne nové kompaktné MPV Kia Carens, navrhnuté a skonštruované tak, aby vyhovovalo potrebám a očakávaniam moderných rodín. Je vybavené elegantným aerodynamickým dizajnom, ktorý zaisťuje veľkorysý vnútorný priestor s možnosťou výberu piatich, alebo siedmich sedadiel a široké spektrum bezpečnostných prvkov. K dispozícii bude výber zo štyroch pohonných jednotiek s výkonom v rozmedzí od 115 až 166 koní a emisiami CO2 124 g / km.

Kia Optima Hybrid je prvým európskym benzínovým hybridom D-segmentu a predstavuje inovačný paralelný hybridný systém s 2,0-litrovým benzínovým motorom a 30 kW elektromotorom. V modelovom roku 2013 sa dodáva s pôsobivým výkonom, ktorý je ešte efektívnejší ako jeho predchodca - maximálny výkon je 190 koní, ​​akcelerácia na 100 km/h trvá 9,4 sekundy a najvyššia rýchlosť je 192 km/h, pričom spotreba paliva klesla na 5,1 l/100km z pôvodných 5,4 l/100km a znížili sa aj emisie CO2 z pôvodných 125 g/km na 119 g.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode