Premiéra pneumatík Goodyear Coach

24.10.2012 17:05

Spoločnosť Goodyear predstavuje svoje vôbec prvé pneumatiky určené pre diaľkové autobusy v Európe - pneumatiku Goodyear Marathon Coach, určenú na všetky nápravy a zimnú pneumatiku pre hnanú nápravu Goodyear Ultra Grip Coach.

 

Nedávny prieskum spoločnosti Goodyear ukazuje, že 89 % opýtaných flotíl mestských aj diaľkových autobusov vidí rastúce náklady na pohonné hmoty za kľúčový problém v oblasti cestnej prepravy. Prieskum  okrem iného ukázal, že náklady na kilometer boli jednou z najdôležitejších priorít, ktoré prevádzkovatelia obvykle hľadajú  pre mestské aj diaľkové autobusy. 64 % účastníkov  radí kvalitné  pneumatiky medzi najdôležitejšie prvky znižovania prepravných nákladov. Na druhom mieste prieskumu figuroval vplyv pneumatík na spotrebu pohonných hmôt / valivý odpor (62 %), na treťom mieste kilometrový výkon (58 %). Nasledovalo jazdné pohodlie (54 %) a priľnavosť za mokra  (48 %).

Nové rady pneumatík Goodyear Coach spĺňajú potreby európskych prevádzkovateľov diaľkových autobusov, na čo poukázal aj uskutočnený prieskum a ponúkajú celkovú vynikajúcu výkonnosť a hodnotenie na štítku.

Marathon Coach je pneumatika určená na všetky nápravy a na používanie počas celého roka. Charakterizuje ju unikátny asymetrický dezén, ktorý zabezpečuje rovnomerné opotrebovanie, výborný kilometrový výkon a vysokú úroveň jazdného pohodlia. Nerovnomerné opotrebovanie pneumatík bol pri moderných diaľkových autobusoch závažný problém , čo viedlo aj  k ich nižšej životnosti. Tento problém rieši asymetrický dezén vyvinutý spoločnosťou Goodyear, špeciálne pre pneumatiku Marathon Coach.

Ultra Grip Coach je špeciálnou zimnou pneumatikou so zvýšeným záberom na snehu. Táto pneumatika bude skutočnou výhodou pre autobusy pohybujúce sa často v oblastiach, ako sú severské krajiny a alpské regióny, kde sú zľadovatené vozovky  bežné a náhle snehové prehánky môžu spôsobiť výrazné meškanie. Dezén a šírka behúňa zaručujú nielen vynikajúcu priľnavosť a záber v zimných podmienkach, ale aj nízku hlučnosť, čo znamená vyššie pohodlie zákazníka.

Nové pneumatiky Goodyear Coach charakterizuje kombinácia viacerých technológií s názvom TravelMax. Tieto technológie zahŕňajú behúňovú zmes Silefex, asymetrický dezén a najnovšiu konštrukciu kostry. TravelMax je kľúčovým prvkom všestrannej výkonnosti tejto pneumatiky. Ďalšou výhodou, ktorú obidve tieto pneumatiky ponúkajú, je zvýšená nosnosť pri rozmere 295/80R22.5 vedúca k indexu nosnosti 154, čo predstavuje 3 750 kg.

Hoci je spoločnosť Goodyear už veľa rokov popredným dodávateľom pneumatík v autobusovom priemysle, toto sú prvé pneumatiky určené špeciálne pre diaľkové autobusy. Skúšky oboch pneumatík preukázali ich vynikajúcu výkonnosť a spokojnosť zákazníkov. Nové dezény a najmä význam technológie TravelMax reflektujú na moderný vzhľad diaľkových autobusov a dômyselné nezávislé zavesenie kolies, ktoré charakterizuje väčšinu dnešných moderných vozidiel.

"Sme veľmi nadšení pozitívnou odozvou, ktorú sme získali od prevádzkovateľov, ktorí naše nové pneumatiky Marathon Coach a Ultra Grip Coach testovali," povedal Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires, Goodyear Dunlop EMEA. "Náš nedávny prieskum potvrdzuje, že kritériá výkonnosti, na ktoré sa pri vývoji týchto pneumatík zameriavame, spĺňajú požiadavky prevádzkovateľov diaľkových autobusov."

Viac informácií nájdete na www.goodyear.sk.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode