Predstavenie nového modelu Hondy Civic

19.09.2016 17:05

Najnovšia desiata generácia Hondy Civic predstavuje pre spoločnosť Honda významný krok vpred v segmente C, vďaka najväčšiemu vývojovému programu jediného modelu v histórii spoločnosti.
Civic je hlavný model pre spoločnosť Honda v Európe a stojí za silným predajom značky a výrobným dedičstvom v regióne. Pre mnohých európskych zákazníkov je Civic synonymom značky Honda a tím vývojárov sa zameral na jeho dynamické omladenie. Tento cieľ si vyžadoval nové myslenie a nové prístupy k dizajnu karosérie, aerodynamike vozidla a dizajnu podvozka.


Stavajúc na štyridsaťročnom dedičstve ostáva toto vozidlo verné pôvodnému konceptu Civic, teda „vozidlo pre všetkých ľudí, vozidlo pre svet“. Snúbi sa v ňom jedinečný dizajn, športový štýl a univerzálna praktickosť, spolu s novým zameraním na pôsobivú jazdnú dynamiku.

Športový, svieži a jedinečný dizajn exteriéru

Nový Civic hatchback má elegantnú siluetu smerujúcu dozadu a je stelesnením sviežeho a jedinečného nového smerovania dizajnu značky Honda, ktorý sa vyznačuje výrazným a športovým charakterom. Ostré línie dopĺňa najkomplexnejší aerodynamický balík v segmente kompaktov vrátane kompletného obloženia podvozka.

Atletický vzhľad sa začína nízkymi a širokými proporciami.  Hatchback je o 30 mm širší a 130 mm dlhší ako predchádzajúca generácia päťdverového Civicu. Vozidlo je o 20 mm nižšie ako jeho predchodca, vďaka čomu má elegantnú líniu strechy. Tieto veľkorysé rozmery podčiarkujú jedinečný dizajn a športový štýl, pričom súčasne poskytujú pôsobivú dynamiku a zväčšený priestor interiéru.

Nové väčšie a širšie kolesá a pneumatiky ešte viac zvýrazňujú široký „postoj“ a dlhý rázvor. Krátke previsy a elegantný priestor kabíny pridávajú exteriéru na dynamickom výraze.

Medzi športové a sofistikované detaily patrí predný previs s jedinečnými vzduchovými prieduchmi, dodávajúcimi vozidlu športový účelový výzor. Výsledkom je výrazná a agresívna moderná interpretácia masky rodiny Honda s integrovanými jedinečnými prednými svetlometmi.

V závislosti od modelu disponujú tenké moderné svetlomety ostrými svetlami LED alebo projekčnými halogénovými žiarovkami. Všetky modely disponujú dennými prevádzkovými svetlami LED, ktoré osvetľujú pás v tvare hokejky na vonkajšom okraji svetlometov.

Elegantné kontúry karosérie smerujúce dozadu, pokračujú pozdĺž bočných strán vozidla vo forme zapustenej línie, ktorá pretína kľučky predných a zadných dverí a kulminuje v jedinečných zadných LED svetlách v tvare písmena C.

Ostré záhyby a tvarované vzduchové výduchy zadného nárazníka dopĺňajú dramatický a športový vzhľad.

Celkový efekt je stelesnením štýlovej sofistikovanej dynamiky s jedinečným a moderným dizajnom exteriéru modelu Civic.
 

Úplne nové benzínové motory VTEC TURBO
V najnovšom Civicu sa prvýkrát predstavia dva úplne nové benzínové motory VTEC TURBO, ktoré boli vyvinuté špeciálne na to, aby poskytli výkonný, strhujúci a efektívny zážitok z jazdy.

    Najnovšie benzínové motory VTEC TURBO s objemom 1,0 a 1,5 litra poskytujú dynamické vlastnosti a prvotriedny výkon

Nový Civic hatchback je prvým modelom v Európe s 1,0-litrovým trojvalcovým a 1,5-litrovým štvorvalcovým benzínovým motorom s turbodúchadlom od spoločnosti Honda. Konštrukčné dedičstvo spoločnosti Honda zahŕňa niekoľko z najoslavovanejších vysokovýkonných motorov v odvetví a nové pohonné jednotky VTEC TURBO sú navrhnuté tak, aby v prvom rade poskytovali dynamický výkon a podporovali tak oduševnený športový charakter najnovšieho Civicu. Tieto motory však dosahujú aj vysoko konkurenčnú spotrebu paliva a účinnosť. Oba motory budú k dispozícii s novou šesťrýchlostnou manuálnou prevodovkou alebo s automatickou prevodovkou CVT.

Trojvalcová benzínová pohonná jednotka VTEC TURBO s objemom 1,0 litra poskytuje výrazne lepšiu každodennú jazdu vďaka väčšiemu krútiacemu momentu pri nízkych a stredných otáčkach motora. Maximálny krútiaci moment 200 Nm so šesťrýchlostnou manuálnou prevodovkou je možné dosiahnuť pri 2 250 ot./min. a 180 Nm s prevodovkou CVT je k dispozícii v rozmedzí od 1 700 ot./min do 4 500 ot./min. Maximálny výkon je 129 koní (95 kW) pri 5 500 ot./min.

Väčší 1,5-litrový štvorvalcový benzínový motor VTEC TURBO poskytuje v porovnaní s predchádzajúcim motorom VTEC s objemom 1,8-litra výrazne lepšie vlastnosti z hľadiska výkonu a krútiaceho momentu. Maximálny výkon je 182 koní (134 kW) pri 5 500 ot./min. (pri 6 000 ot./min. v prípade prevodovky CVT). So šesťstupňovou manuálnou prevodovkou možno maximálny krútiaci moment 240 Nm dosiahnuť v rozmedzí od 1 900 ot./min. do 5 500 ot./min. S prevodovkou CVT možno krútiaci moment 220 Nm dosiahnuť v rozmedzí od 1 700 ot./min. do 6 000 ot./min.

 

    Prvotriedny priestor v interiéri s lepšou využiteľnosťou

Najnovší Civic sa snaží zachovať reputáciu modela, ktorý poskytuje prvotriednu praktickosť a bezkonkurenčný priestor pre pasažierov a batožinový priestor. Vysokokvalitné materiály, jednoduchý a sofistikovaný dizajn a nový digitálny prístrojový displej poskytujú svieže prémiové prostredie interiéru.


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode