Predátor cestných morí a oceánov

23.09.2013 17:16

Nebýva zvykom ak sa bežní ľudia zastavia na ulici a vyslovia kompliment nad vaším novým autom. V tomto prípade sa to však určite stane, keďže všetci zainteresovaní, čo sa podieľali na vývoji a výrobe tohto modelu, dali do toho svoje srdce a dušu. Myslím, že nikomu netreba predstavovať japonskú značku Mazda, jej krásu, kvalitu a precíznosť.

Neoddeliteľnou súčasťou modelu SkyActive-D-Wagon je odvážny dizajn Kodo, z ktorého vyžaruje sila a vitalita. Ponúka priestranný interiér s osviežujúcim ergonomickým usporiadaním, ovládacie prvky a funkcie sú šikovne umiestnené pre maximálne pohodlie a flexibilitu. Robustná predná chrómovaná maska, krásne lícuje s prednými svetlometmi s režimom denného svietenia formou LED diód, ktoré pripomínajú obávaného predátora morí - žraloka. V tomto duchu je prevedená aj strešná anténa v tvare žraločej plutvy. Stačí si poobzerať auto dlhšie z každej strany a hneď budete očarení dynamickými krivkami, ktoré  pripomíňajú skôr europsky štýl. 
Kvalita materiálov v interiéri bola prepracovaná do najmenších detailov, ako je u japoncov zvykom. Pohodlné, ergonomicky ladené sedadlá s dostatočným bočným vedením dávali veľký priestor pre rôzne výšky pasažierov. Dominantou interieru je priehľadný navigačný systém a môžete ho ovládať dotykom, alebo joystikom umiestneným za riadiacou pákov. Nemusíme stále pripomínať, že funguje bezchybne. Testovaný model disponuje množstvom vymožeností napr. systém i-stop (štart - stop), systém i-ELOOP, LDWS (nedobrovoľné opustenie jazdného pruhu). Výbava  Attraction ponúka systém mrtvého uhla, ktorý vás upozorní pípaním na prítomnosť iného auta vo vašej blízkosti a blikaním oranžovej diódy v spätných zrkadlách. 

Pod kapotou sa ukrýva nenápadný, ale silný naftový štvorvalec s objemom 2,2 litra, ktorý príjemne prekvapil. Pôsobil uhladene, úsporne, reagoval pružne a 6 -stupňová automatická prevodovka DSG pracovala ako hodinky. Motory Skyactive predstavujú špičku v súčasnej automobilovej produkcii, kde sa vodič môže sústrediť na pôžitok z jazdy, zatiaľ čo cestujúci relaxujú.
Podvozok je komfortne odpružený a cez veľké nerovnosti sa prenáša ladne aj vďaka 17 palcovými diskami. Objem batožinového priestoru ponúka  522 litrov a pri sklopení zadných sedadiel systémom karakuri, zatiahnutím páčky umiestnenej v kufri poskytne obdivuhodných 1648 litrov. Nová Mazda si nás podmanila svojimi nádhernými líniami, špičkovou technológiou, úžitkovými parametrami, komfortom a radosťou z jazdy. Je už len na konkurencií, či sa dokáže priblížiť tejto výzve, lebo Mazda zatiaľ válcuje.
Ľubomír Feckanin
 
 
Mazda 6 SkyActive-D-Wagon  
Zdvihový objem cm3 2191
Max. výkon v kW (k) pri 1/min 110 (150) / 4500
Maximálna rýchlosť v km/h 202
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 12,6
Spotreba mesto/mimo/kombi (l/100km) 6,1 / 4,2 / 4,9
Základná cena od 28.690€

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode