Pred odletom na Kanárske ostrovy ešte stihla vyskúšať nový elektromobil

03.12.2022 08:29

Slovenská speváčka Karmen Pál-Baláž si vyskúšala prvýkrát elektrické auto a svoje dojmy z nového elektromobilu Kie EV6 uvidíte vo videách. Dozviete sa viac o novom hudobnom videoklipe, ktorý sa točil na Kanárskych ostrovoch, kedy ho fanúšikovia môžu uvidieť, ale aj o zážitkoch z cestovania a iných zaujímavostiach. :)

 

V roku 2018 si bola jednou z finalistiek televíznej speváckej súťaže Superstar a skončila si na treťom mieste, takže zo Slovenska si sa dostala najďalej. Pomohlo ti to v tvojej kariére?

 

Určite áno. Po Superstar na jeseň v roku 2019 sme vydali môj prvý album pod názvom Kúzlo, na ktorom som spolupracovala s Adamom Ďuricom, ktorý mi napísal 9 z desiatich piesní. V roku 2021 som bola aj v Maďarsku, v talentovej súťaži, kde som skončila na 4. mieste, čo mi tiež otvorilo dvere do zahraničia. Samozrejme pracujem aj na nových pesničkách. Veľmi mi záleží na najbližšej pesničke, ktorú sa chystám vydať, keďže aj text aj hudbu som si napísala sama. Videoklip k nemu sme natáčali na Kanárskych ostrovoch, kde je aj takto na jeseň krásne letné počasie. Verím, že sa fanúšikom bude páčiť, už čoskoro prezradím aj dátum vydania singlu. Vydanie plánujem trošku nezvyčajne, keďže okrem slovenskej verzie je skladba pripravená aj v maďarskom jazyku. 

 

Kam najčastejšie jazdíš okrem koncertov?

 

Sama väčšinou jazdím do Košíc, či už do štúdia alebo na skúšku za kapelou. Na koncerty nešoférujem ja, ale najviac môj otec, pretože sa v aute musím  rozospievať a snažím sa i psychicky pripravovať pred koncertom. Tento rok sme kúpili Mercedes Vito, aby sme sa všetci s celým tímom mohli bezpečne presúvať v jednej dodávke na koncerty. Niekedy je nás aj sedem. Keďže vlastné auto zatiaľ nemám a v rodine je veľa šoférov, tak nie stále mám auto k dispozícii. Aj preto, poslednú dobu veľmi veľa času trávim v autobuse či vo vlaku. Napríklad, keď mám cestu do Bratislavy alebo do Budapešti, tak zvolím radšej túto formu dopravy. 

 

Boli také nepríjemné chvíle počas prepravy na koncert, že sa stala nečakaná dopravná kolízia?

 

Nehodu som našťastie nemala, ale naša cesta na prvý koncert v tomto roku do Komárna bola celkom zaujímavá. Dostali sme dva defekty na zadné kolesá cca. 20 kilometrov pred cieľom. Počas jazdy sme už mali problém s ventilom, tak sme často stáli, kontrolovali a dofukovali pneumatiku. No nakoniec sme dostali defekt aj na druhé koleso. Bol to celkom problém, keďže sme nemali dve rezervy, iba jednu. Nemali sme veľmi už ani časovú rezervu pred koncertom. Musela som zavolať organizátorom, že to nestihneme a prišli pre nás dodávkou. Vzali sme aparatúru a koncert sa stihol. Nakoniec sa vyriešilo aj druhé koleso vďaka mojim úžasným fanúšikom, ktorí nám po koncerte pomohli vybaviť pneuservis mimo otváracích hodín a podarilo sa nám odísť domov na našej dodávke. 

 

Stalo sa ti, že si platila za prekročenie rýchlosti?

 

Za rýchlosť som ešte neplatila, dúfam, že ani nebudem. Dve pokuty mi prišli naraz za diaľničné známky v Maďarsku. Hoci som si ich kupovala, tak mi po roku prišli pokuty za nezaplatenie diaľničnej známky. Bohužiaľ som nevedome kúpila známku na iný úsek diaľnice, ako som mala. Poradili mi to na benzínke, no asi som to zle pochopila a kúpila som známku na inú trasu.

 

 

Autoškola ťa bavila, jazdila si na benzínovom motore s manuálnou prevodovkou a teraz si si vyskúšala elektrické auto v automate. Ako sa pozeráš na novú dobu elektromobilov?

 

Autoškolu som mala už dávno. Nemám problém jazdiť na automate, ktorý je určite vhodnejší do mestských kolón. No ja väčšinou šoférujem manuál. V elektrickom aute som síce sedela, ale nešoférovala som ho. Je to teraz prvýkrát, čo mám skúsenosť. Mám silný vzťah k prírode, takže možno raz, keď si to budem môcť dovoliť, tak si elektrické auto kúpim, ale dovtedy ešte musím mať veľa koncertov.

 

Mala si niekedy problémy s tvojím autom, na ktoré nerada spomínaš?

V rámci spolupráce s jedným autocentrom som dostala k 22. narodeninám úplne nové auto, s ktorým som najazdila dobrých pár kilometrov. Vtedy, presne som zistila, koľko neprajníkov mám. Celé auto bolo krásne vyzdobené, polepené hudobnými motívmi a tiež mojim menom z každej strany, čiže bolo každému jasné, kto je za volantom. Za ten krátky čas som mala až podozrivo veľa nepríjemností. Šróby v pneumatike, jeden defekt za druhým, raz mi dokonca rezervu vymenil Adam Ďurica s producentom Matejom Turcerom, v Bratislave po nahrávaní v štúdiu, za čo im veľmi ďakujem. :) Inokedy som mala celé auto obliate olejom, čo samozrejme nešlo dole, hneď pri prvom umytí auta. Tiež som si nemyslela, že niekomu až tak môžem vadiť, že nájdem na kapote rozbité vajce a poškodený lak... Tieto chvíle ma samozrejme vôbec nepotešili. Bola som z toho veľmi smutná, že takto niektorí ľudia útočili na mňa, keďže ja by som niečo takéto nikomu nespravila. 



Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode